0
Uncategorized Zelfgemaakt

Beestige boekflapjes

IMG_7042

Voor leuke knutsels zijn Kobe en Frauke altijd te vinden! Toen Pritt ons vroeg om iets leuks te knutselen met lijm, zag ik meteen een leuke romantische knutselvoormiddag voor mij met de kindjes. Een tijdje geleden kregen we een heus Prittpakket opgestuurd en daar kunnen we wel even mee voort. “Ik wil een panda maken mama,”vroeg Kobe. Creatief bezig zijn voor én met mijn kinderen is het liefste wat ik doe, al moet ik toegeven dat ‘old school knutselen’ niet altijd mijn ding is en de rommel die erbij komt kijken ook niet altijd een pretje is. Maar als ik zie hoe hard de kindjes ervan genieten, dan doe ik graag even mijn best! De creabea in mij schoot dus onmiddellijk in gang. Terwijl ik Frauke reepjes papier liet knippen en plakken, mocht Kobe mee kleuren.

Als echte boekenwurmen zijn beestige boekflapjes erg handig, want als we onze boekjes even neerleggen omdat we moeten gaan slapen of verder gaan spelen, vinden we de juiste pagina altijd terug! Supersimpel en klaar in 5 minuten!

Wat heb je nodig?
witte of gekleurde enveloppe
schaar, meetlat en potlood
mooi papier
Pritt
wiebeloogjes

Zo ga je te werk
1. Meet vanaf de linkerbovenhoek van een envelop 7cm af en zet een puntje aan de bovenkant van de envelop. Doe hetzelfde in verticale richting. Verbind beide punten en knip af op het lijntje. Zo krijg je een mooi gelijkzijdig driehoekje. Wie een panda wilt maken, laat dit papiertje gewoon wit. Wie een tijger of een leeuw wilt knutselen, kan dit inkleuren in het geel of oranje.
IMG_7034
IMG_7035
2. Knip een vierkant uit een wit papier van 7cm x 7cm. Wie een panda wilt knutselen, kleurt dit vierkantje in het zwart. Kleef met Pritt het hoekje van de envelop dat je in stap 1 gemaakt hebt, gelijk met één van de hoekjes.
IMG_7037
IMG_7038
3. Wie een panda maakt, knipt twee halve rondjes uit en kleurt ze in het zwart. Kleef ze met Pritt aan de achterzijde van het bovenste deel vast. Wie een ander jungledier maakt, kan driehoeken uitknippen en puntige tanden maken of een grote bek. Teken een neus in het zwart en twee zwarte ogen en kleef 2 wiebeloogjes vast. Voila! Je unieke pandabladwijzer is klaar! IMG_7036
IMG_7039
IMG_7040
IMG_7041Leuke extra’s!
Ben je bovenstaande bladwijzer beu na een tijdje? Vervang hem door andere zelfgemaakte bladwijzers. Verf een grappig gezichtje op een friscostokje, maak een leuk strikje en bevestig het aan een paperclip of gebruik een pomponnetje met een langer stukje wol. Ideetjes genoeg!

Wil je nog meer knutselen in het junglethema? Teken, knip en plak een leuk leeuwenmasker of ga voor deze vrolijke gekleurde jungledierenrietjes. Hier vind je nog meer leuke knutselideetjes en je kan er bovendien meedoen met een supertoffe jungledierenpuzzel en iets winnenJe vindt er trouwens een heleboel leuke lijmstiften, zoals o.a. de Colour Sticks die gekleurd bij het aanbrengen en bij het opdrogen, zodat kinderen tijdens het knutselen kunnen zien waar ze al lijm hebben aangebracht, handig toch hé? Bedankt Pritt voor het uittesten van jullie leuke productjes, hier gaan we nog lang plezier aan beleven!

Jullie nog leuke knutselideetjes met lijm? Kobe en Frauke doen niets liever dan knippen en plakken! (en moeder de vrouw zal eraan moeten wennen :-))

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Ann Coemans
    augustus 24, 2015 at 11:50 pm

    Wat zijn die leuk én schattig! En dat boek is ook top he! We hebben het ook en het is al helemaal versleten. Opnieuw en opnieuw en opnieuw…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.