0
Uncategorized

In bakmodus: chocolade cupcakes en carrot cake!

Vandaag ben ik in bakmodus.

Eerst deed ik inspiratie op @ Pinterest waar je werkelijk de lekkerste recepten voor cupcakes en carrot cake ziet verschijnen, want dat heb ik dit weekend klaargemaakt. 
Eerder deze week kreeg ik een zalig recept van ons moeke Anja om wortelcake zelf te maken. Bij deze mogen jullie haar bedanken want ‘t was werkelijk geslaagd. Ik heb hem niet afgewerkt met pistachenootjes, want die had ik niet in huis, maar ‘t was ook lekker zonder hoor. Vraag ‘t maar aan mijn Lief en onze Kobe. Mmmmmmmmmm….
Carrot Cake – Worteltaart
Wat nodig?
100 gr boter
100 gr suiker
3 eieren
200 gr bloem
3 theelepeltjes bakpoeder
20 gr wortelen, geraspt
80 gr noten (naar keuze, ook mengeling)

Voor de vulling:
250 gr mascarpone
1 ei
1 zakje vanillesuiker
pistachenoten
Verwarm de oven voor op 175°.
Roer de boter en de suiker tot een luchtige crème. Roer er één na één de 3 eieren door.
Zeef de bloem met het bakpoeder, schep er de geraspte worteltjes door.
Vermeng met de eimassa en 80 gr nootjes. Schep in een beboterde en met bloem bestoven springvorm.
Zet ong. 1 uur in de voorverwarmde oven.Laat afkoelen op een rooster.
Snijd de taart horizontaal doormidden.
Meng de mascarpone met 1 eidooier, 1 zakje vanillesuiker en 1 lepel suiker.
Klop het eiwit tot sneeuw en meng onder de mascarpone.
Verdeel de helft hiervan over de onderste taarthelft. Leg er de andere taarthelft op, werk af met de rest van de crème en gehakte pistachenootjes.

Smakelijk!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.