0
Uncategorized

(Hopelijk) De laatste zondag zonder dochter

Wat doet een #hoogzwangere zoal op een regenachtige ‘herfstzondag’ in juni? Misschien wel de laatste zondag in mijn hele leven met maar één kind. OMG!
* Onze grote broer voorbereiden op de komst van zijn zusje. 
* Wortelpureetje met erwtjes maken voor Zoonlief. Hij kan het ondertussen al zelf flink opeten. Ik heb tegenwoordig de goede gewoonte om voor hem ‘s middags apart te koken. Want als hij gewoon ‘s avonds met ons mee uit de pot eet, dan eet hij niet wat hij moet eten. Een goede raad van tante Lobke voor alle moeders met een eigenzinnige peuter.

* En onder het motto ‘restjes leren opeten en frigo leegmaken’, kreeg ik de ingeving om met mijn overrijpe bananen een bananencake à la Piet te maken en hij is nog gelukt ook!

Wat nodig?
250gr zelfrijzende bloem
3 overrijpe bananen
125gr witte suiker
125gr boter op kamertemperatuur
1 ei
1 eetlepel bicarbonaat
1 handvol rozijntjes

Hoe maken?
Zorg ervoor dat de 3 bananen overrijp zijn zodat je ze goed kan prakken of platdrukken tot puree in een kom. Voeg 1 extra eetlepel natriumbicarbonaat (bakpoeder) aan 250 gram zelfrijzende bloem en roer goed door elkaar. Neem een klopper en klop de bloem goed door de bananen. Neem een andere kom en doe er 125 gram zachte boter en 125 gram witte suiker in. Meng de boter goed met de suiker met behulp van een klopper of een elektrische mixer met kloppers. Voeg er dan een geheel ei aan toe en klop opnieuw goed door elkaar. Voeg het botermengsel bij het banaanmengsel en meng met de klopper tot een mooi homogeen deeg. Je kan er nu eventueel een handvol rozijntjes bijvoegen. Voeg het deeg in een rechthoekige bakvorm, ik doe daar tegenwoordig bakpapier in en laat de bananencake 3 kwartier tot 1 uur bakken in een oven van 180° C. Smakelijk!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.