0
Uncategorized

Vaderdag zonder vader

Dat mijn kindertjes geluk hebben met hun papa is al lang geen geheim meer. Maar op vaderdagen als vandaag is het toch altijd extra leuk om vader eens extra in de watten te leggen.
Nadat ze een zelfgemaakt ontbijtje met verse fruitslag en spek en eieren klaargemaakt hadden (met mijn hulp uiteraard!) waren ze niet te houden en iepen ze op hun tippen de trappen op met hun zelfgemaakt cadeautje in de hand klaar om papa’s kamer binnen te stormen en hem te verrassen met zoveel moois. Heeeeeeerlijk zo’n bed vol kinders van ons en zalig om te zien hoe dol ze op hun papa zijn!

Hoe kan het ook anders? Zij hebben echt de meest fantastische vader ooit die met hen speelt, goed voor hen zorgt, streng maar rechtvaardig is en ook gewoon die gekke papa is. Ik moet jullie niet vertellen hoe graag we hem allemaal zien. En dat wist ik al van de eerste dag dat ik hem kende (al 17 jaar geleden!): dit wordt de vader van mijn kinderen! Welverdiend dus die cadeautjes!

“Maar mama, eigenlijk is het toch elke dag vaderdag. En elke dag moederdag!” zei Kobe voor het slapengaan. Groot gelijk die lieve zoon van me, maar zo lief dat hij dit zegt.

Nooit meer hier maar altijd bij ons
Het was meteen ook mijn eerste vaderdag zonder vake.

Hij heeft met vroeger zoveel geleerd, maar hij heeft me eigenlijk nooit geleerd hoe het was om zonder hem te moeten leven. Ja die eerste vaderdag zonder vader deed net iets meer pijn dan andere dagen.
Maar lieve vake, waar je ook bent, ik wens je een super super vaderdag! En ik heb tegen de kindjes vandaag extra veel verteld over jou zodat ze jou blijven herinneren! En je gelooft het niet maar ik vond vandaag, terwijl ik in mijn oud fotoalbum aan het bladeren was met de kindjes en verhalen vertelde over jou, een van de lieve kaartjes die je ooit naar mij schreef, een teken dat je voor altijd in mijn hartje zit!

Fijne vaderdag aan alle papa’s en extra veel hartjes voor mama’s die het vandaag zonder papa moesten doen.Ja, dit was ik als kleine lieve Lobke :-). Ik doe niets liever als kijken naar oude foto’s en verhalen ophalen. Uuuuuuuuren kan ik er mij mee bezig houden. Doen jullie dat ook weleens?

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Nathalie
  juni 11, 2018 at 4:38 am

  Ik begrijp je volledig. Al is mijn echte papa nog wel in leven, de persoon die mij toen ik klein was heeft opgegroeid is er van mijn 20 al niet meer en ik heb het er nog steeds moeilijk mee. Gisteren nog tranen met tuiten gehuild. Maar ze hebben een plekje in het hart hé. Veel liefs Lobke en koester de mooie herinneringen.

 • Reply
  Nathalie
  juni 11, 2018 at 4:39 am

  Ik bedoelde dus opgevoed ipv opgegroeid

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.