0
Uncategorized

En toen was er geen tijd meer

Van nog een beetje tijd voor jezelf naar geen tijd meer voor jezelf. Dat is het gevolg van één naar twee kinderen. Die bedenking maakte ik mij deze voormiddag toen ik tussen twee hard krijsende kinderen ook nog eens mijn huishouden probeerde te doen. Stoooooooop! Ik laat de berg strijk voor wat het is, de was en de plas zijn voor later. 

Met schaamrood op mijn wangen, geef ik toe dat ik soms mee ga huilen met mijn twee kinders. Zeker nu onze kleine meid de laatste week extreem veel begint te huilen. Zo erg zelfs dat ik gisteren nog maar eens met haar naar de kinderarts ben geweest voor een check-up. Koemelkallergie? Nog maar eens testen door koemelkvrij dieet! Verborgen reflux? Ook testen met medicatie. De krampen zijn soms zo erg, dat ik haar amper getroost krijg.
En oh ja tegenwoordig doe ik ook opnieuw aan nachtelijk ouderschap. Niet voor mijn kleine meid, maar voor mijne grootste. Wel drie keer per nacht wordt hij wakker. De vermoeidheid slaat dus opnieuw toe!
Tot zover mijn klaaguurtje. Deze ochtend was mijn roze wolk dus weer even weg :-). Sorry nieuwe mama’s en zwangere vriendinnen, maar soms is dit harde realiteit.
Gelukkig schijnt de zon ook geregeld hier en geniet ik wanneer ik de onvoorwaardelijke liefde tussen mijn twee lieve kinders zie, want zeg nu zelf: wie smelt er niet weg bij het zien van zo’n tafereeltjes? 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Elly Baete
  september 22, 2012 at 3:59 pm

  Hihi, hier herken ik veel dingen hoor. Sinds nummer drie der is heb ik helemaal geen tijd meer, zelfs soms niet om naar de wc te gaan 😉 en wij hebben hier ook een meneertje die graag huilt omdat hij een boertje of een scheetje moet laten. Maar gelukkig helpen de medicijntjes van ons mama haar werk wel (dus nen aanrader voor pijn aan de maag enzo is nummer 5 van vanocomplex, tis homeopatie dus het kan helemaal geen kwaad. 3 druppeltjes op een lepeltje doen met een beetje water en dat doe ik elke keer vijf à tien minuten voor de voeding) Succes en hopelijk slaapt Kobe snel terug door, ps die kleertjes liggen nog altijd bij ons mama (je mag ze gewoon hebben hoor, ik hoef er niets voor) Groetjes

  • Reply
   Leuke Wereld
   september 23, 2012 at 6:58 am

   Hey Elly,
   Bedankt voor je medeleven. Ik vind het bij jou nog straffer met je drie monstertjes tegelijk! 🙂
   Ik zal eens langs je mama passeren want ik herinner mij dat die druppeltjes bij onze Kobe ook gewerkt hebben.
   Ik heb hier ook nog jongenskleertjes liggen die van Lars zijn geweest, als jij daar nog iets van moet hebben laat het weten hé?
   Succes met je kleine man! En met je flinke dochters! xxx

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.