0
Uncategorized

Food for my family #1

Sinds een tijdje hebben wij hier een ‘moeilijke eter’ in huis. Kobe is bijna 3,5 en weigert vaak om aan tafel mee te eten. Steeds meer begon ik dit als een groot probleem te zien. En maar goed ook, want elke moeder wil toch dat haar kind goed en liefst ook gezond eet! Als baby kon Kobe gemakkelijk 300gr patatjes naar binnen spelen en ook bij zijn onthaalmoeke was hij de grootste eter! Maar nu at hij amper een paar hapjes van zijn warm eten :-(! Hulplijnen gezocht!

Ik begon dus uit te zoeken van waar dit kwam en kreeg van mijn moeder deze brochure, op www.123aantafel.be vind je nog meer informatie.
Wat ik hier uit geleerd heb? Dat ik moet beginnen met een beetje, dat ik de tafel soms op een origineler manier moet dekken, ook het bordje versier ik soms met leuke figuurtjes, ik geef zelf uiteraard het goede voorbeeld en ik probeer het eten op klokvaste uren klaar te hebben. Al deze ingrepen vragen bovendien niet zo veel tijd :-). Ook probeer ik rekening te houden met wat hij graag eet (door hem bijvoorbeeld te laten kiezen tussen twee groenten). Wanneer het eten bijna klaar is, roep ik hem dan kan hij zijn spel nog afronden en vooral rustig aan tafel komen zitten. Ook vind ik het belangrijk om samen te eten en dat proberen we ‘s avonds altijd te doen. Ik probeer ook zo weinig mogelijk te stressen en wat rust uit te stralen voor we aan tafel gaan. En ik moet zeggen…sinds een dikke week, gaat het veel beter met Kobe! Hij eet goed mee, ok misschien niet altijd heel veel, maar beetje bij beetje en alle beetjes helpen, nietwaar?
Eén van Kobe zijn favorieten is de macaronischotel met broccoli (een toppertje want broccoli is één van de gezondste groenten). Het recept komt van haar, maar ik heb het zelf wat aangepast naar eigen smaak en er spekjes aan toe gevoegd.
Wat nodig?
250 gr macaroni
1 broccoli
2 uitjes fijngesneden
een teentje knoflook
1 pakje spekreepjes
10 gr boter op kamertemperatuur
2 eieren
2 dl melk
200 gr gemalen kaas
peper en zout
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 220°
Kook de macaroni al dente en kook de broccoliroosjes gaar (laat ze goed uitlekken)
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook
Bak de spekjes in een pan
Doe de boter, melk, eieren en kaas in de blender en mix en kruid met peper en zout
Leg een laagje macaroni in een ovenschotel, daarover de broccoli, dan een laagje spekjes en dan weer een laagje macaroni, dan de uitjes en sluit af met een laagje pasta. Giet tenslotte het eiermengsel over de schotel en laat 15 minuten bakken in de oven.
Smakelijk!!!!
Onze Kobe smult ondertussen lustig mee aan tafel, blije mama dus ook een blij kindje! Hoera!
Je kan dit eventueel ook met spinazie maken (dan verandert hij in Popeye!)

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Jess
  januari 23, 2014 at 9:04 pm

  Dit receptje ga ik eens even onthouden. Wij hebben een goede eter met veel slechte dagen 😉

  • Reply
   Leuke Wereld
   januari 24, 2014 at 7:58 am

   Ideaal voor de slechte dagen :-). Veel succes!

 • Reply
  Josie
  januari 23, 2014 at 9:17 pm

  lobke, ge zijt ne schat!!!!! ik ga dit zeker eens klaarmaken, niet voor le petit want die eet nog papkes, maar wel voor mezelf want i looooooove pastaschotels en deze ziet er overheerlijk uit. yummie! xo

  • Reply
   Leuke Wereld
   januari 24, 2014 at 7:58 am

   Especially for you hé Josie 😉 x

  • Reply
   Josie
   januari 25, 2014 at 4:27 pm

   moh ge zijt ne schat! xo

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.