0
Uncategorized

Milk-a-holic

Lieve Frauke,

Vorige week werd je geboren en vijf minuten later werd je aan mijn borst gelegd. Je zoog en je werd direct bestempeld als een natuurtalent. Puur genot!
Al na dag drie kwam er melk. De lekkages, stuwingen…ik neem het er allemaal graag bij. Jou zien drinken als een echte milk-a-holic en je gewicht er zo snel door zien aankomen (350gr op een week!), doet mama alleen maar meer genieten.
Een weekje later. Je geeft veel melk terug, je begint ontzettend veel te huilen. Heb je misschien reflux kleine prinses? Zo zielig om je te zien schreeuwen van de pijn. Mijn Lief en ik grijpen direct in (omdat we nog weten wat reflux is van bij de geboorte van je grote broer Kobe) en halen direct een kussen met hellend vlak, steken je in de draagdoek om je recht te houden en mijn Lief zorgt voor Gaviscon Baby. Het helpt een beetje, maar zeker niet 100%.
Draagdoeklover
Ik ga de dag erna met je naar onze kinderarts. Hij denkt ook aan reflux, maar sluit ‘koemelkallergie’ niet uit. Hij stelt voor dat ik drie dagen een ‘koemelkvrij dieet’ volg om het resultaat te zien. We zijn nu twee dagen verder waarbij ik koemelk heb geschrapt van ons menu en heb vervangen door soyaproducten en HET WERKT!!!! Ik heb mijn kalme meisje van een week geleden terug. Afgelopen nacht heb je zelfs vier uur tussen gelaten en ben je zonder huilen de nacht doorgekomen. Mama heeft zo zelfs opgelopen vermoeidheidsschade kunnen inhalen. Danku meid :-). Nu nog uitzoeken hoe ik nog lekker en gezond kan blijven eten zonder melk.
De aanpassing van één naar twee kinders gaat steeds beter en beter. Ook al moet mama soms nog aanpassen en nadenken hoe ze alle huishoudelijke taken rond moet krijgen. En naar de winkel gaan, doen we voortaan zo:

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.