0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY: doopsuiker

Net als bij de geboorte van onze Kobe wilde ik ons Frauke haar doopsuiker ook graag zelf maken. Al snel had ik een heel concept voor de suikerbonen in mijn hoofd. Het is goedkoper, maar gewoon ook lekker leuk om het helemaal zelf te maken en samen te stellen.

Voor de confituurpotjes ging ik als volgt te werk:
1) Maak zelf aardbeienconfituur. Bij Madam Confituur vind je recepten bij de vleet.
2) Koop kleine confituurpotjes die je luchtdicht kan afsluiten. Ik heb mijn potjes bij AVA gekocht.
3) Pimp je lieve confituurpotjes met een roos vichy stofje. Je vindt deze stof in meters bij IKEA of bij andere stoffenwinkeltjes.
4) Om je potjes te labelen met de naam van je baby, bestel je gepersonaliseerde stickers bij Lovely Labels. Zij leveren een keisnelle service!

Om het geheel af te maken, liet ik door Morgane, de dochter van mijn lieve collega Veronique, uiltjes naaien met groene en roze vichy stof. Deze vulde ik met echte suikerbonen en werkte ze af met buttons. Deze kan je zelf maken wanneer je er een speciale machine voor hebt of je kan ze ook laten maken bij Push My Button. Voor de kindjes zorgde ik nog voor zakjes met echte snoepjes. Een oude fruitbak (deze vind je supergoedkoop bij fruitboeren in de Limburg of soms ook in speciale decoratiewinkels) en de houten zelfgemaakte boom kon ik hergebruiken van bij Kobe zijn geboorte, maken mijn suikerbonenconcept helemaal af. Ikke blij en de reacties zijn lovend!

Doopsuiker en geboortekaartjes shopgids:
Wil je er zelf aan beginnen?
Hier vind je heel veel voor weinig geld

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Snottebellie
  november 7, 2013 at 8:59 am

  Wauuw zo leuk!

 • Reply
  Willemsen Lindsay
  maart 8, 2015 at 9:10 am

  Wat een leuke webpagina heb je!
  We zijn zwanger van ons eerste kindje en hadden het idee om confituur te maken als doopsuiker. Welke grootte hebben jouw confituurpotjes? De tip van lovely labels vind ik fantastisch : de naam is duidelijk en niet te druk!

  Groetjes

  • Reply
   Lobke Gielkens
   maart 8, 2015 at 9:31 am

   Hey Lindsay, bedankt voor je complimentje. Onze confituurpotjes waren potjes die ik vond bij de AVA, je moet maar eens gaan kijken. Of kleine confituurpotjes (bijvoorbeeld van het vliegtuig) kunnen ook dienst doen) Veel succes en proficiat met je zwangerschap! x

 • Reply
  Sara
  februari 8, 2016 at 12:03 pm

  Leuk artikel met leuke web-adresjes. Zelf heb ik ook een artikel over zelf doopsuiker maken.

 • Reply
  Mariël
  juni 10, 2016 at 10:41 am

  Hallo,

  Ik vind de uiltjes prachtig! Heb je hiervan nog een patroontje beschikbaar?
  We verwachten eind september een jongetje.
  Ik zou graag voor hem ook jonge uiltjes maken.

  Bedankt!
  en leuke blog!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.