0
Uncategorized

Van één naar twee kinders

Lieve Frauke,

Vorige week deze tijd zat je nog lekker warm in mama’s buik. Precies een week later kan ik me al geen leven meer zonder jou voorstellen. Het moedergevoel waar iedereen over spreekt was even hard aanwezig bij jouw geboorte als bij de geboorte van je flinke grote broer Kobe.
Hoe overweldigend je plotse aankomst op de wereld ook was, zo’n rustig babytje als jij daar kan elke  trotse mama zoals ik alleen maar van dromen.

Klein maar dapper past bij jou. Je hebt je voornaam niet gestolen, sommigen zeggen dat de herkomst van je naam Duits is met als betekenis ‘kleine vrouw’ , anderen zeggen dan weer dat het Fries is met als betekenis ‘meesteres’ of ‘belangrijke vrouw’. Anyway. Je hebt de mooiste meisjesnaam ter wereld, vind ik!

Ook al ben je ‘oh zo klein, maar oh zo schattig’, al van dag één doe je het supergoed.
Je dronk direct goed aan mama’s borst waardoor je niet te veel van je geboortegewicht verloren bent. Vandaag, precies één week later, ben je al 200gr dikker dan vorige week. De mooie kleertjes maat 50 zullen weldra wel passen :-).

De eerste nacht aan mama’s borst

Ik was wel een beetje vergeten hoe vermoeiend de nachten kunnen zijn met een kleine baby. Maar lieve schat, trek het je niet aan als je dit later zou lezen. Mama heeft dit er graag voor over! Met wat rust op tijd en stond overdag, lukt het wel. En net als je grote broer, zou het wel eens kunnen dat je ook reflux hebt, maar voorlopig denk ik dat je er nog niet te veel last van hebt, dus we wachten nog een beetje af.
Wat nog het meest overweldigend was deze week, is de overschakeling van één naar twee kinders. Je grote broer is superlief met jou, dat straalt ervan af. Maar wanneer je aan mama’s borst drinkt, is hij toch een beetje jaloers en haalt hij de gekste toeren uit om mijn aandacht te krijgen. Bij deze ook een grote dankjewel aan mijn Lief, de beste papa van de wereld die met alle liefde en geduld de grootste zorgen voor Kobe op zich neemt. Zonder hem, zou mama het even niet meer zien zitten. 
Fiere grote broer met zijn zusje
Enkele leuke reacties van je grote broer:
– Wanneer je aan de borst ligt zegt hij soms: “Zusje bed”
– Een pamper verversen was tot voor jouw komst een ramp, nu zegt hij trots: “Kobe kaka, mama doen”
– Wanneer jij drinkt aan de borst, zegt hij soms: “Kobe ook pap” en dan komt hij gezellig met zijn flesje in de zetel naast ons zitten
Ons gezinnetje voelt zo compleet nu, jij maakte het helemaal af. Welkom in ons warm nestje lieve meid!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.