0
Uncategorized

En toen kwam ik even van mijn roze wolk

Lieve Frauke,

Gisteren werd je vier weken en tot nu toe ben je wolk van een baby. Behalve gisteren. Toen werd ik even van mijn roze wolk gehaald. Was het om je vierweekse te vieren dat je je een paar uren aan een stuk wilde laten horen? Reflux is geen lachertje, ik hoop dat het geen ware lijdensweg wordt zoals bij je Grote Broer. 
Gelukkig hebben mijn Lief en ik al een paar oplossingen gevonden die een beetje helpen:
– Gaviscon Baby (met bananensmaak) na elke voeding
– Je bedje schuin gezet
– Veel rechtop houden na elke voeding: in de relax of bij mama in de draagdoek
– Een refluxkussen in je bedje en parkje gelegd
– Andere tips zijn welkom

Volgens onze kinderarts is het nog wat te vroeg om al te starten met medicatie. Deze week maak ik ook een afspraak bij de ostheopaat. Alles wat je kan helpen, zullen we proberen lieve schat, want je zo zien afzien, is verschrikkelijk.
En terwijl jij zoveel huilt, is er nog een andere spruit aanwezig waar mama voor moet zorgen. De overgang van 0 naar 1 kindje was heftig, maar van 1 naar twee kinders vind ik toch ook best heavy, dat mag ik niet ontkennen. Toch doe je het gewoon. En tijdens mijn zwangerschap heb ik vaak gepiekerd over hoe het zou zijn als mama van twee kids. Ik heb mij soms ook afgevraagd of ik een tweede kindje even graag kon zien als een eerste, waarop ik nu volmondig zeg: JAAAAAAAAAA! Al van het eerste ogenblik dat de vroedvrouw jou op mij legde, was het moedergevoel bij jou even sterk aanwezig als bij de geboorte van Kobe.
Toch enkele bedenkingen die ik me gisteren maakte bij mijn overgang van één naar twee kinderen:
– Gedaan met de middagdutjes, want terwijl Grote Broer zijn dutje doet in de namiddag, ben jij wakker 🙂
– Gedaan met tijd voor mijzelf en rust 🙂
– Wanneer ik bezig ben met jou, is er bijna altijd iemand die ‘mamaaaaaaaaaaaa’ roept en aan mijn rokken hangt
– Wanneer ik jou BV geef, is Grote Broer altijd wel iets aan het uitspoken dat hij niet mag. Sinds kort probeer ik hem zoveel mogelijk te betrekken en lees ik een boekje met hem terwijl ik jou eten geef
– Er is altijd wel iets te doen voor één van de twee kinderen of er is altijd wel één kind dat iets nodig heeft: eten, een pamper verversen, een badje geven, spelen, te slapen leggen…
– Stipt plannen is voorlopig verleden tijd, want er komt altijd wel iets tussen of er is altijd wel iemand die iets nodig heeft, relax zijn is de boodschap
– De vuilzak zit elke week overvol nu, want met twee kleine kakkertjes heb je wel extra veel volle pampers
– Er is nu nog veel minder tijd voor mij en Mijn Lief, maar in de plaats hebben we twee schatjes van kinderen waar we samen van kunnen genieten
Gelukkig kan ik dit allemaal vrij goed relativeren en weet ik dat we over een paar jaar op rozen zitten, omdat jij en je Grote Broer dan superveel aan elkaar zullen hebben (hopelijk!). Dus ook al is het nu allemaal heftig: hoe ouder jullie worden, hoe meer jullie zelf kunnen en hoe makkelijker alles wordt. Maar nu, ondanks de pijntjes en de huilbuitjes, geniet ik nog elke dag met volle teugen van mijn lief klein baby’tje!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Anonymous
  april 4, 2013 at 8:11 am

  Hey, ben op je blog gekomen via club van relaxte moeders, super! en deze situatie o zo herkenbaar met 2 kids!
  Liny

 • Reply
  Liesellove
  augustus 2, 2013 at 6:56 pm

  Reflux… Vandaag hier ook ontdekt 🙁 de draagdoek is idd super 🙂 zo een kussen, wat houdt dat precies in?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.