0
MAMA ZIJN Uncategorized

En toen werd je 20 maanden

Lieve Frauke,
Afgelopen maand was druk, maar ik neem graag tijd om even stil te staan bij jouw 20ste vermaanddag! Ik heb even getwijfeld of ik het zou blijven doen die maandelijkse brieven blijven schrijven, maar denk dat het ongelooflijk leuk zal zijn voor jou later. Dus we gaan er nog eens voor ๐Ÿ™‚
20 leuke (en minder leuke) dingen die ik kan vertellen over jou:
1. Naast veel huilen, leer je echt praten! Ja echt, er komen elke dag nieuwe woordjes uit: bal, tutje, bad…je woordenschat is ongelooflijk aan het uitbreiden. We like it! Alleen spijtig dat je weigert om het woord ‘mama’ uit te spreken? Je Grote Broer daarentegen heeft geen probleem met 1000 keer per dag mama op elke mogelijk manier uit te spreken. Waarschijnlijk ben ik weer te enthousiast :-).
2.ย Je kan lijntjes tekenen, ha! Vroeger nooit gedacht dat ik daar aandacht aan zou schenken! De dag dat een kind lijntjes kan tekenen, maar jij doet me toch wel verbazen met je nieuwe kunnen.
3.ย Je kan soms enorme driftbuien hebben! Mannekes, wat een moeder soms lijden kan, dat mag ook eens gezegd worden.
4. Nog meer lijden doet je moeder ‘s nachts, afgelopen maand heb je een periode gehad van enkele slapeloze nachten na elkaar. Waren het nieuwe tandjes? Of had je gewoon geen zin om te slapen? Anyway, het is voorbij en laat het aub voorbij zijn. We hadden afgesproken dat dit jaar het jaar van de slaap zou zijn, remember?
5. Je huppelt en loopt ondertussen als de beste. Dat levert soms hilarische taferelen op ten huize Van Ael-Gielkens.
6. Nog meer hilariteit hebben we soms aan tafel, want ook in gekke bekken trekken ben je de beste. Hoe een mens zich soms serieus moet houden omdat je proper moet leren eten (maar vanbinnen lachen we ons een kriek!)
7. Je kan ongeveer zelf de trappen op, maar nog niet af. Dat zullen we nog moeten leren de komende maanden.
8. Je rosse krulletjes worden met de dag langer en schoner! Echt! Onze kapster raadde mij aan om ze niet te kammen, maar nat te spuiten met een plantenspuitje en dan je haartjes kneden. Sindsdien zie je er nog stralender uit!
9. Je hebt de windpokken gehad afgelopen maand. Maar je hebt er echt niets last van gehad, wat natuurlijk zeer fijn was.
10. Je bent smoorverliefd op je broer! Maar tegelijkertijd kunnen jullie ook zo hard ruzie maken.
11. Je kan fietsen met zo’n plastieken loopfietsje van 12,99 euro!
12. Je kan uren spelen met potjes, bakjes en bekertjes en het liefst van al met water! Soms kap je er zelf je papfles in. Leuk hรฉ zo keukentje spelen?
13. Je komt zelf zeggen wanneer je ‘kaka’ hebt gedaan.
14. Je kan slapen tot 6u ‘s morgens, maximum tot 6u30 en dan vind je het toch wel hoog tijd om ons uit ons bed te zetten!
15. Je hebt een enorm eigen willetje en denkt soms dat je krijgt wat je wilt door ‘driftig’ te zijn of jezelf op de grond te gooien. Raar maar waar, maar meestal doe je dat bij mij en niet op een ander. Daar ben je (bijna) altijd het voorbeeldige Frauke ๐Ÿ™‚
16. Je bent een echt papakindje. En toevallig is mijn Lief een geweldige vader!
17. Je houdt van muziek. Als ik de radio aan zet, kom jij meteen aangelopen om een dansje te placeren. Dat belooft voor later!
18. Je begint je lichaamsdelen te kennen. Als ik vraag: “Waar is je neusje?” of “Waar zijn je oortjes?” dan kan jij dat mooi aanwijzen. En ik kijk je altijd vol verwondering aan!
19. Overal waar je komt doe je mensen lachen, je deelt kusjes uit, je voelt je overal direct op je gemak. Frauke in huis dat is dikke FUN!
20. En toevallig hebben wij het grappigste, liefste en schoonste meisje ter wereld in huis! Oh lieve Frauke, wat zijn wij blij dat we jou in ons gezinnetje hebben. We love you so much!
xxx
je mama

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Mamadammeke
  maart 2, 2014 at 10:33 pm

  Leuk om te lezen ๐Ÿ™‚ *en zo herkenbaar veel dingen*

 • Reply
  Stan nel
  maart 2, 2014 at 11:00 pm

  Heel herkenbaar! Onze dochters zijn dan ook even oud!

 • Reply
  Liesellove
  maart 3, 2014 at 6:00 am

  Wat gaat de tijd snel… en blijven schrijven hé… anders vergeet je straks van die momenten als de eerste lijnen en zo ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Juffertje in het Groen
  maart 3, 2014 at 7:52 am

  Heel fijn hoe jij al die grote en minder grote memorabele momenten weet te vangen in een paar zinnen.

 • Reply
  Khadetjes
  maart 3, 2014 at 10:35 am

  Leuk geschreven
  Als de krullen langer worden en je hebt tips nodig, kom dan maar eens aankloppen ๐Ÿ˜‰ – hier heb ik al een hele krullen-mooi-houden zoektocht achter de rug!

  • Reply
   Leuke Wereld
   maart 3, 2014 at 10:44 am

   Ben heel benieuwd wat dat gaat worden die lange krullen :-), ben benieuwd naar je tips ook!

 • Reply
  Cowboys en dindianen
  maart 3, 2014 at 1:06 pm

  Zo lief!!!!

 • Reply
  Stefanie
  maart 3, 2014 at 6:47 pm

  Wat een keppe! Heel lief geschreven van je!

 • Reply
  Saartje
  maart 4, 2014 at 9:43 am

  De tijd vliegt! Zalig, die krullen!
  grtjs, Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.com

 • Reply
  Skunkamamsie
  maart 5, 2014 at 8:56 pm

  Puntje 15 enorm herkenbaar ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.