0
EROPUIT Uncategorized

5 tips om met kleine kindjes voor de eerste keer naar de cinema te gaan

tmb4_4503-xx-imgAfbeelding

Wanneer gingen jullie voor de eerste keer naar de cinema toen jullie klein waren? Ik herinner mij nog heel goed hoe klein ik was toen Jurassic Park uitkwam en ik met mijn broer en zus naar de cinema mocht, wat een topmoment!
Vandaag is het aanbod in de cinema veel groter voor kindjes en organiseren grote cinema’s Kids at the movies evenementen enzovoort! Toen ik vorig jaar voor het eerst naar de cinema ging met Kobe en Frauke was dat niet zo’n topmoment, want Frauke kon absoluut niet stil blijven zitten en we waren zowat de grootste storende factor tijdens een mooie sprookjesfilm. Maar vandaag kan ze al wat langer blijven kijken naar een dvd of een film op Netflix zoals Frozen bijvoorbeeld, dus nu zal het wel beter lukken om naar de cinema te gaan!

Een cadeaubon van de cinema is trouwens een ideaal kindercadeautje om te minimaliseren, kindjes vinden het superspannend om naar de bioscoop te gaan en je krijgt geen extra spullen!

Enkele tips om de eerste keer naar de cinema te gaan?
* Beslis zelf of je kindje er klaar voor is
2,5 jaar was iets te jong voor Frauke, nu ze 3 jaar is durf ik het al meer aan en Kobe die 5 jaar is kan al lang naar een film blijven kijken.
* Kies de juiste film
Niet onbelangrijk! Hier vind je een leuke lijst van ‘Eerste films voor kinderen’ waarvan je er ook veel op Netflix vindt, test eerst thuis eens uit welke soort films je kinderen echt graag zien.
* Vermijd de trailers en de reclame
Jonge kinderen kunnen reclame nog niet los zetten van films en dat maakt het wachten alleen maar langer! Probeer dus pas te gaan zitten als de reclame en de trailers gedaan zijn.
* Planning is alles
Word je kindje nog snel moe in de namiddag? Ga dan in de voormiddag, in heel wat cinemazalen kan je op zondag voormiddag naar de film gaan. Anders plan je het best in de vroege namiddag, maar dus liever niet ‘s avonds. Zo voorkom je dat ze in slaap vallen of heel ambetant beginnen te doen van vermoeidheid.
* Trek je vooral niets aan van wat andere mensen zeggen
Toen ik voor het eerst naar de cinema ging met Kobe en Frauke, waren alle ogen op ons gericht en kreeg ik bitsige reacties van mensen die zeiden dat ik gek was om met zo’n kleintje naar de cinema te komen. Trek je dat vooral niet, je zal heus niet de eerste zijn die met een gillend of huilend kind de cinemazaal uit stormt.

10847847_811037732277824_7362247273969990484_n

Zin gekregen om een cinemabezoekje te doen met jullie kleine kindjes? Dan heb ik een leuke tip voor jullie: GUS, de nieuwste Vlaams gesproken animatiefilm. Wij gaan dit weekend zelf kijken! Zin om ook een bezoekje te brengen aan de bioscoop? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag 10 t-shirts en 5 duotickets weggeven voor de animatiefilm GUS!

Laat onder die blogbericht een reactie achter waarom jullie deze leuke prijs moeten winnen! Vrijdag maak ik de winnaars bekend via mijn Facebookpagina.
Hier kan je alvast een trailer bekijken.

Succes!

T-shirt Gus_1

You Might Also Like...

38 Comments

 • Reply
  Marieke
  september 23, 2015 at 10:48 am

  Moest ik een duoticket winnen, zou dat het ideale moment zijn om mijn lieve tweelingmeisjes voor de eerste keer kennis te laten maken met de bioscoop! Ik ben al benieuwd naar hun gezichtjes en verbaasde blikken 🙂

 • Reply
  Nadia
  september 23, 2015 at 10:57 am

  Ik zou graag met mijn twee kleine monstertjes als het op een zondagmiddag regent naar deze mooie animatiefilm gaan kijken…waarom? Omdat ze supergraag met 2tjes in de zetel liggen om naar een film te kijken. En ik wil hen dat plezier zeker nog eebs gunnen in de filmzalen ?

 • Reply
  Hilke
  september 23, 2015 at 11:03 am

  He hoe tof, ik zit hier met een zieke 3-jarige, hopelijk is Sientje snel beter.
  En ik was films aan het opzoeken voor haa e n zo ben ik op deze website terecht gekomen, het lijkt me super om met Sien eens naar de cinema te gaan en al zeker naar deze mooie dierenfilm.

 • Reply
  Ellemieke
  september 23, 2015 at 11:04 am

  mijn jongste meisje is even oud als jouw Frauke! Sientje haar knuffel, een hondje, GUS genaamd, is haar steun en toeverlaat. Afgelopen zomer speelde we Gusje kwijt in een dorpje in Frankrijk. Verdriet alom. Ik heb op FB en IG nog een poging gedaan om een zoekactie op te starten. Maar dat heeft niets opgeleverd. Nu heeft ze er vrede mee dat Gus bij een ander kindje in Frankrijk is. Haar nieuw (dezelfde) hondje koestert ze nu nog meer!
  Hoe fijn zou dat niet zijn! Een film over Gus! ?

 • Reply
  SaSiBeau
  september 23, 2015 at 11:04 am

  lijkt mij zeer leuk om naart toe te gaan of zo een T-shirt te winnen voor mijn zoons

 • Reply
  Isa delaplace
  september 23, 2015 at 11:07 am

  Goeie tips! Vooral die vd reclame want soms kan dat wel lang duren of krijg je nog een voorfilmpje, en idd niets aantrekken van wat andere denken ( of van wat jezelf denkt dat anderen denken :-)) , ik zou t wel leuk vinden om naar die film te gaan of een T-shirt te winnen, met een T-shirt vd film naar die film gaan das wel de max!

 • Reply
  Katrien
  september 23, 2015 at 11:23 am

  Lijkt me super om met mijn zoontje een eerste keer naar de film te kunnen gaan… Hij lijkt er ook meer en meer klaar voor te zijn! En een T-shirt als herinnering, da’s dubbel TOP 🙂

 • Reply
  An Van Gestel
  september 23, 2015 at 11:35 am

  Dat zou een leuke uitstap zijn met mijn metekindjes aangezien de zoon zelf nog wat te klein is. Hij kan thuis nog niet een film uitzien. Maar mama is er eens tussen uit met!

 • Reply
  leentje maes
  september 23, 2015 at 11:42 am

  Zo herkenbaar! Dee eerste keren naar de cinema met de kindjes waren voor ons ook heel spannend, vooral om ze stil te krijgen en geen boze blikken van andere te krijgen maar het leukste vond ik wanneer we met onze zoon eens naar de cinema gingen, hij was 6 en keek al weken uit naar de Kampioenenfilm, we gingen ‘s avonds en hij was het enige kind onder de 12, spontaan begon hij als eerste te lachen met de leuke dingen in de film en alle mensen vonden het zo leuk dat onze zoon zo meeleefde, het was een superavond en niet alleen voor ons!

 • Reply
  Mammezelle
  september 23, 2015 at 11:51 am

  Mijn dochter was bijna 5 toen ze vorig jaar voor ‘t eerst in de bioscoop zat. ‘T Maakte een zware indruk. Deze film klinkt lief genoeg voor mijn meisje met het kleine hartje. Dat willen we wel proberen!

 • Reply
  Evelyn
  september 23, 2015 at 12:02 pm

  De Minionsfilm werd een vader-oudste dochter uitstapje omdat de kleinste met haar twee-en-half toen net te klein was. In oktober wordt ze 3, dus Gus zou de ideale vuurdoop zijn!

 • Reply
  Liesbet R
  september 23, 2015 at 12:36 pm

  Ik ben al een tijdje aan het twijfelen om mijn driejarige dochter voor de eerste keer mee te nemen naar de film. Dit zou de ideale kans zijn!

 • Reply
  kathleen
  september 23, 2015 at 12:44 pm

  Ik ga af en toe naar de film met onze dochter van vijf. Zij kan zonder problemen een film uitkijken. Ik moet dan telkens onze jongste dochter, bijna 3,5 jaar, teleurstellen omdat ze nog te klein is. Misschien toch eens proberen om naar deze film te gaan met beide meisjes. Het snoepje kiezen vooraf is trouwens bij ons het hoogtepunt van de uitstap, zelfs voor de mama ?

 • Reply
  Stephanie
  september 23, 2015 at 12:54 pm

  Mocht ik het duoticket winnen, dan zou ik het absoluut besteden om met mijn kindjes voor de eerste keer naar de bioscoop te gaan. Het zindert al even in mijn gedachten. Ik ben zelf niet zo’n grote fan van de bioscoop & verkies eerder de knusheid van mijn eigen living dan een grote zaal, maar ik kan me wel nog herinneren dat ik als kind enorm onder de indruk was als mijn vader me meenam naar de cinema. Om de 3 maand mochten we een film met hem gaan kijken. Achteraf bekeken zijn die bioscoopbezoekjes een van de leukste dingen uit mijn kindertijd. Ik hoop dan ook dat mijn kinderen het net zo zullen ervaren als dat ik in het in mijn jonge jaartjes deed.

 • Reply
  Ellen
  september 23, 2015 at 12:54 pm

  Cinema is altijd een beetje feest 🙂 en ik kan wel wat lol met de kinderen gebruiken momenteel!

 • Reply
  Inge
  september 23, 2015 at 1:16 pm

  Sinds onze dochter in februari grote zus werd, zoeken we regelmatig een activiteit die we alleen met haar kunnen doen, zeker omdat ze zo een flinke en zorgzame grote zus is. Naar de bioscoop gingen we nog niet, dit zou dus een ideale gelegenheid kunnen zijn voor weer zo een moeder-dochteruitstapje!

 • Reply
  Annemie
  september 23, 2015 at 1:46 pm

  Top tips! Lily van 5 heeft haar vuurdoop al gehad op 2,5. Die kan echt ‘n hele dag films kijken! Oskar daarentegen… Hij vraagt al’ n hele poos naar de cinema, maar dit 3,5-jarige monster is nogal ‘levendig’ 😉 we hadden hem de herfst beloofd, als de zon niet meer zo warm was, dus Gus is perfecte timing!

 • Reply
  Ellen Naait
  september 23, 2015 at 2:01 pm

  Wij zijn de eerste keer met Mauro naar de cinema geweest rond zijn 4e verjaardag, afgelopen zomer. Hij mocht zelf de film kiezen en dat werd toen Assepoester.
  Jammer genoeg was er een pauze voorzien. tot aan die pauze ging alles goed, maar na de pauze wilde hij naar huis en was het voor hem heel moeilijk om te blijven zitten.
  Ik wil graag nog eens terug een cinemaatje proberen met hem! ik maak dus heel graag kans op jou tickets 😉

 • Reply
  A_nnick.
  september 23, 2015 at 2:07 pm

  Whaaa, toptips! Waarvoor dank. Wij namen Arthur nog nooit eerder mee naar de bioscoop omdat we ook van het gedacht waren dat hij zich nog niet lang genoeg zal kunnen concentreren. Zat hij zaterdag toch wel niet een uur aan de tv gekluisterd, die kleine vent van ons? 🙂 Ideaal dus om de cinema eens te gaan verkennen. Die duotickets zijn hier dus meeeeer dan welkom. Dat wordt Qualitytime met een grote Q want moeder heeft nog een verrassing in petto – als kleine uk tegen dan nog niet te moe is. 🙂

 • Reply
  Joke
  september 23, 2015 at 2:36 pm

  Dan kan ik eens testen of mijn kereltje van bijna 3 (oe kan da nu, zo snel???) mee kan als ik met grote zus van 6 naar de cinema trek. Hij is niet zo’n fan van veel lawaai en ik vraag me af of cinema te veel is. Als ik t met n freebie kan testen is t niet zo erg als ik met m naar buiten moet hollen 😉 Grote zus vindt t er alvast wél za-lig 🙂 ze vindt t top uitjes. Ze zijn allebei ook wel diertjesfans, dus het verhaal zou al in de smaak vallen.

 • Reply
  Ann vroman
  september 23, 2015 at 2:48 pm

  mijn neefje GUS van 4 is volgens mij ook klaar voor zijn eerste cinema avontuur! Graag zou ik hem eens meenemen en dit is gewoon geweldig…een film die gaat over GUS…dat zou hij echt geweldig vinden! En ik ook…

 • Reply
  Tita
  september 23, 2015 at 2:55 pm

  Mijn vriend en ik moeten serieus op de centjes letten momenteel. We proberen dus zoveel mogelijk budgetvriendelijke uitstapjes te doen. Zowel met ons tweetjes als met zijn dochtertje van 4,5. Ze zou het zeker geweldig vinden om nog eens naar de cinema te gaan.

 • Reply
  Kim
  september 23, 2015 at 3:14 pm

  Omdat een cinemabezoek gewoon heel duur is als je 3 kids hebt. Ze willen natuurlijk altijd alle drie mee…en oh ja… graag nog chips en drinken 🙂

 • Reply
  Liesbet Schelfthout
  september 23, 2015 at 5:41 pm

  Tante griet is hier de cinema tante.
  Door haar gezondheid dat twee jaar lastig deed was dit één van de weinige uitjes en dan nog wel met neefje nio.
  Het zou fijn zijn haar eens terug te kunnen trakteren!
  In naam van Nio

 • Reply
  Miranda Inghelbrecht
  september 23, 2015 at 7:25 pm

  Ik herinner mij nog heel goed de eerste film in de cinema met de zoon. Na een half uur kwamen de traantjes: even naar buiten en daar kreeg meneertje een poster van een hele lieve dame. De traantjes verdwenen en op de schoot werd het einde van de film toch nog meebeleefd. Kleine zus gaat nu ook al mee.
  Gus lijkt me een ideale kinderfilm waar mijn 2 sloebers zouden van genieten!

 • Reply
  Liese
  september 23, 2015 at 7:34 pm

  Oh, ik zou wel nog eens een uitje met mijn kleuter van vier willen. Met de baby is er soms echt te weinig aandacht voor hem, en hij is eigenlijk echt een flinke grote broer!

 • Reply
  Sylvia
  september 23, 2015 at 9:48 pm

  Het eerste cinema bezoek voor mijn zoontje is er nog altijd niet van gekomen, omdat zijn zusje er nog wat te klein voor is. Hij is 4j en zou er al enorm van genieten denk ik. Als ik win wordt het een mama-zoon quality time moment!

 • Reply
  hedwig geukens
  september 24, 2015 at 6:35 am

  Niets zo leuk als met mijn kleinkinderen(4 en 7 jaar) naar de film te gaan , voor hen een heel avontuur.

 • Reply
  Lotte
  september 24, 2015 at 8:35 am

  Haha, die foto met de chips en popcorn is echt de max. Ze hebben er duidelijk zin in 🙂

 • Reply
  Griet
  september 24, 2015 at 9:02 am

  Het zou super zijn om tickets te winnen omdat het personage Gus geanimeerd werd door een oud-klasgenoot van mij.Hij werkt in Valence en maakte vorig jaar al reclame voor deze film uit Frankrijk! Dat geeft wat extra betekenis aan de film.
  Zo kan mijn zoon zien dat wie zijn dromen nastreeft,zelfs films maken,het KAN!

 • Reply
  Davina
  september 24, 2015 at 9:30 am

  Ik vroeg me dat al langer af, vanaf welke leeftijd je ongeveer met je kind naar de cinema zou kunnen. Sam is er nu 3.5, maar ze is net pas thuis films beginnen kijken, à la Frozen 🙂
  Zou dus wel fijn zijn om eens naar een grote filmzaal te trekken met haar!

 • Reply
  Bregje
  september 24, 2015 at 9:59 am

  Leuk!
  De eerste keer cinema was voor ons een film in het bos! Een unieke ervaring, maar mijn dochter is toen na een 20-tal minuten op mijn schoot in slaap gevallen 😉
  Een herkansing in een echte cinemazaal zou wel leuk zijn!

 • Reply
  Ellen Merckx
  september 24, 2015 at 10:06 am

  Ik doe heel graag mee, en wel omdat ik binnen 2 weken nog eens een moederdochterdagje gepland heb. Tegen dan is de zoon bijna 7 maand oud, en kan hij naar de creche.
  Tegelijk is het facultatieve verlofdag op school, en dan pak ik mijn dochter mee een dagje naar Gent om te gaan ontbijten, want rond te wandelen en naar de cinema te gaan 🙂

 • Reply
  katrijn
  september 24, 2015 at 4:53 pm

  Dit lijkt me een leuke film om voor de eerste keer naar de cinema te gaan met onze kindjes. Mijn dochter Bente is dezelfde leeftijd als Frauke (op 1 dag na), mijn zoon Noud is 4,5jaar. Best wel benieuwd hoe ze het zouden doen in de cinema!

 • Reply
  Elena's mama
  september 24, 2015 at 7:34 pm

  Mijn dochtertje Elena (3) is nog nooit naar de cinema geweest. In haar fantasie is het één groot feest. Het zou dus ideaal zijn om zo’n duoticket te winnen, om zo in dit druilerige herfstweer gezellig samen een filmpje mee te pikken binnen. ?

 • Reply
  tinneV
  september 24, 2015 at 9:15 pm

  Wat een toffe give away! Als je met een fijn gevoel terug kan denken aan je eerste “cinema ervaring” is het zo leuk om dit via je kinderen nog eens terug te beleven. De film ziet er ook mega schattig uit dus ik ding graag mee naar een van deze kadootjes!

 • Reply
  Nele
  september 25, 2015 at 9:10 am

  Wat een leuke give away! Mijn zoontje vind het zalig om dergelijke uitstapjes te doen met mama en papa dus een uitstap naar de film, daar zou ik hem wel heel blij mee kunnen maken. Zeker gezien we dit weekend zijn verjaardag vieren. En anders gaan we sowieso wel want het ziet er een heel fijne film uit 😉

 • Reply
  Noor
  september 25, 2015 at 6:53 pm

  Net zoals Gus wil mijn zoontje (3 jaar) ook de wijde wereld ontdekken … en voor de eerste keer naar de film gaan is daar een perfect begin van …
  En ook mama zal haar amuseren met Sean Dhondt en papa met Erika Vanthielen … 🙂

  De perfecte film voor ons dus!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.