0
Uncategorized

Borstvoedingsrelatie

Lieve Frauke

Je bent ondertussen al meer dan twee weekjes oud en je groeit als kool. Je hebt de kaap van 3kg al overschreden, wat wil zeggen dat je op twee weken al 600gr bent aangekomen. De vroedvrouw zei me dat mama’s borstvoeding wel slagroom lijkt te zijn.

Voor de tweede keer in mijn leven mag ik een baby’tje voeden aan mijn borst, ongelooflijk toch! Ik wist al van bij je grote broer hoe bijzonder een borstvoedingsrelatie kan zijn. En jij doet het net als hem als een echt natuurtalent.
Het mooiste moment vind ik voor we gaan slapen ‘s avonds. Je mondje zoekt nog gretig naar de warme borst van mama, je drinkt tot je erbij in slaap valt. Elke keer opnieuw bestudeer ik jou van kop tot teen, elk rimpeltje, elke adem…wat een prachtig wondertje ben jij toch! En wat een lucky mummy ben ik toch dat ik borstvoeding kan geven! En waarom zouden we het niet doen? Hier vinden we 101 redenen om borstvoeding te geven.

Zelfs ‘s nachts geniet ik (voorlopig nog) van je eten te geven, want van slaaptekort is bij ons voorlopig weinig sprake. Je wordt maar één keer wakker ‘s nachts om te eten en maar goed ook, anders zouden mijn borsten overvol geraken :-). ‘s Nachts voed ik je liggend. Zalig want dan kunnen we lekker gezellig in bed blijven liggen wat mij wat extra rust geeft. Soms vallen we zelfs zo in slaap samen, maar het lijkt alsof ik een zesde zintuig heb dat er voor zorgt dat ik niet op jou ga rollen.

Borstvoeding geven is echt genieten van de kleine dingen in het leven. Jou zien drinken en je daarmee groot zien worden. Of je zien stoppen met drinken en me aankijken met een grijnsje op je lieve gezichtje: alsof je mij wil bedanken. Op al deze borstvoedingsmomenten zou ik willen dat de tijd even stilstond.
Laatst zag ik dit spreekwoord en ik vind dit pure waarheid. Soms vind ik het zelfs spijtig dat de klok verder tikt. Ik heb zo uitgekeken naar jouw komst en nu je er bent, besef ik hoe rap het allemaal vooruit gaat. Genieten moeten we dus doen van de eerste weken samen, want die momenten komen nooit meer terug.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.