0
Uncategorized

En toen werd je twaalf maanden

Lieve Frauke,

Vandaag, precies 1 jaar geleden, werd ik voor de tweede keer in mijn leven mama en had ik jou voor het eerst in mijn armen. Ik keek naar jou en ik was meteen smoorverliefd op jou! Maar zoals jij in zeven haasten op de wereld bent gekomen, zo snel is afgelopen jaar ook voorbij gegaan. Ik weet nog goed hoe iedereen mij waarschuwde toen ik aan kindjes begon: dat je moet genieten en dat de tijd veel te snel gaat, maar het is potverdorie zo waar!

Je begon klein met 2,655kg en 45,5cm maar je groeide het afgelopen jaar als kool…vraag mij niet hoe groot je vandaag bent, want ik ben al een tijdje niet meer langs geweest bij Kind & Gezin, maar ik schat toch dat je nu een goeie 8kg weegt en zo’n 70cm bent. Aan je billetjes te zien, krijg je zeker genoeg eten van ons :-).

Er is veel gebeurd in jouw eerste levensjaar. We verkochten ons huis, we vonden in diezelfde week een nieuw huis. In diezelfde periode kreeg ik het geweldige nieuws dat ik mijn eigen boek mag uitgeven met mijn Kinders in de hoofdrol :-). Ondertussen kijken we allemaal samen uit naar de geboorte van dat eerste boekenkindje. Onze Kobe ging voor het eerst naar school en jij groeit en groeit en groeit…
Goh, wat zou ik hier graag alle Facebookstatussen, Instagramfoto’s of Tweets willen posten van de complimentjes die ik over jou heb geschreven of de foto’s die ik heb gedeeld met de wereld. Onbegonnen werk! Maar wat ben ik blij dat ik elke maand een brief aan jou heb geschreven, zo graag wil ik dit later bundelen in een boekje voor jou…
Je eerste maandjes thuis met jou waren een zaligheid en zal ik nooit vergeten. Misschien zal ik nooit geen baby’tje meer op de wereld zetten, maar dan heb jij mij toch de mooiste herinneringen ooit gegeven. En dan heb ik aan jou toch de laatste keer borstvoeding kunnen geven. Ok, het was misschien niet altijd rozengeur en maneschijn, maar het feit dat ik alleen maar mooie momenten koester, wil toch veel zeggen hé 😉 Ik moet al bijna een traantje wegpinken bij het overlopen en kiezen van de foto’s uit je eerste levensjaar. Ik denk dat ik er wel 1000 heb getrokken. Zo schooooooooooooon…..
Echt lieve schat, wie zegt dat je leven stopt bij een baby, denkt beter eens na voor hij zoiets zegt. Met jou kon en kan ik nog altijd overal komen. Jij bent (bijna) altijd content, ik heb dat al veel verkondigd maar het is gewoon zo. Zelfs toen ik opnieuw aan het werk ging, deed je niet moeilijk. Ik kon je soms zelfs meenemen op interview. My girl is smiling everywhere!
Ik durf ook zeggen dat je de laatste maanden wel wat heviger bent geworden en dat wij hier thuis wel wat moeten aanpassen. Enkele zware nachten achter de rug, maar in de plaats heb je twee tandjes gekregen. En sinds je rondkruipt in huis, heb ik het gevoel dat ik GEEN tijd meer heb. Je houdt ons wel bezig hoor, samen met een hevige kleuter en een klein katje in huis, altijd wat te beleven ten huize Van Ael. Ook je stembanden ben je serieus aan het trainen…alleen ‘s avonds als je slaapt is het nog stilletjes in huis. Voor de rest altijd ambiance! 
Ben benieuwd wat we nog allemaal met jou gaan beleven de komende maanden. Maar één ding is zeker, jij bent een echt levensgenietertje en ons zonnetje in huis! Wat ben ik blij dat ik jou exact één jaar geleden op de wereld heb gezet…en zoals ik altijd in je oortjes fluister voor je gaat slapen…Mama Love You So Much en Mama zal er altijd zijn voor jou en je Grote Broer! 
Gelukkige verjaardag liefste dochter van me! Morgen mag je je verjaardagskroon opzetten en je helemaal laten gaan met je verjaardagstaart….ondertussen maakt mama nog een koesterdoos voor jou met alle leuke spulletjes van het afgelopen jaar.
Kusjes en neuze neuze (zoals wij dat altijd samen doen ;-))
xxx
Je Mama die je zooooooo graag ziet!

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Susan van der Zwaag - Sondeyker
  juli 3, 2013 at 6:07 am

  Slik…vol ontroering heb ik deze lieve liefdesbrief aan je dochter gelezen, wat mooi!
  Van harte gefeliciteerd Frauke met je verjaardag, zo te lezen gaat het een leuk feestje worden met lekkere taart!
  Heel veel plezier kleine dame! Ennuh aan mam natuurlijk ook heel veel verjaardagsgroetjes en knuffels en laten we papa en Kobe niet vergeten ;). Have loads of fun!

 • Reply
  Jenneke van Maurik
  juli 3, 2013 at 6:20 am

  hiep hiep hiep hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  wat een leuke foto’s

  liefs jenneke

 • Reply
  Collie-Collie.com
  juli 3, 2013 at 8:05 am

  Van harte gefeliciteerd met Frauke haar verjaardag. Wat een prachtig verhaal… en schattige fotootjes.

  Groetjes, Collie

 • Reply
  Sheena
  juli 3, 2013 at 8:24 am

  Heel mooie tekst 🙂
  Ik heb zelf ook elke maand een brief geschreven aan mijn zoontje om zoveel mogelijk de herinneringen te bewaren.
  Want ja .. het gaat toch echt zo snel allemaal!

 • Reply
  CreativEls
  juli 3, 2013 at 10:19 am

  Gelukkige verjaardag Frauke ! Je zal vast en zeker extra verwend worden vandaag.

 • Reply
  Sandra Stoft
  juli 3, 2013 at 12:01 pm

  Proficiat met je jarige dochter!!!

 • Reply
  Liesellove
  juli 3, 2013 at 1:18 pm

  Ik dacht dat mijn bevalling snel is verlopen… Ik deed er nog een kleine twee uur over eens aangekomen in het ziekenhuis. Mooie brief tr’ouwens… Een jaar gaat snel he. Ik zalalvast ook proberen elk moment te koesteren. 🙂

 • Reply
  Leuke Wereld
  juli 3, 2013 at 1:51 pm

  Dankjewel allemaal voor de fijne verjaardagswensen! xxx

 • Reply
  Petite Bout de Chou
  december 14, 2013 at 8:10 am

  Ik krijg er zelf traantjes van in m’n ogen. We zijn toch wel kaddées hé, die stoere mama’s 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.