0
EROPUIT Uncategorized

Oogstfeest

Wat was het leuk op de derde editie van het oogstfeest daarnet! In Kapelle op den Bos, de gemeente waar mijn Lief en ik twee jaar geleden woonden, werden we uitgenodigd door Else Bilcke om mee te komen genieten in haar prachtige tuin van de derde editie van haar oogstfeest, een supergezellig samenzijn met lekkere hapjes en drankjes uit eigen tuin…
DSC_0009
DSC_0004
IMG_8488
En wat hebben we veel geleerd vandaag, want er waren echt leuke infomomenten en workshops die ons helpen op een natuurlijke manier gezond te worden en te blijven…zo brachten Stéphane Noël en Else zelf ons in contact met Ayurveda, een oeroude maar springlevende medische wetenschap uit India. Ik ontdekte dat Pitta mij domineert: ik ben vastberaden, wilskrachtig en heb veel energie. Fijn om te horen :-), maar ik leerde meteen ook dat ik hete kruiden, alcohol en cafeïne best mijd en de nadruk moet leggen op verse groenten en fruit, koele drankjes en voldoende frisse lucht. Hier kan je zelf testen welk Ayurveda-type je bent.

We leerden zelf fêtakaas maken en proefden pitta-thee…
DSC_0012
DSC_0014

Daarnaast volgden we ook een workshop bij Fons Delnooz en Patricia Martinot, twee energetische therapeuten uit Nederland. Ze brachten ons met veel plezier in contact met de wondere Wereld der Edelstenen. Margot Raeymakers van het Nationaal Verbond Belgische voetreflexologen, liet ons kennismaken met voetreflexologie!

En omdat mama’s ook voor zichzelf mogen zorgen, was voor mij persoonlijk het hoogtepunt van de dag een make-up workshop bij Axana die de producten van Dr. Haushka aan mij voorstelde en een ware make-over deed bij mij! Binnenkort maak ik zeker een blogje over mijn verzorgingsrituelen en wat ik nog meer geleerd heb vandaag.
IMG_8478
IMG_8494
De kindjes vonden het dan weer geweldig om gewoon in de tuin rond te lopen en vanalles te ontdekken. De alpaca’s Emiel en Balthazar en de ouessantschaapjes waren voor hen het hoogtepunt van de dag, hoe kon het ook anders? Dankjewel Else voor zoveel moois, wij hebben enorm genoten van deze zonnige dag en wensen jou nog veel succes in alles wat je doet!
IMG_8470
IMG_8496
DSC_0008
oogstfeest1

Wat hebben jullie gedaan dit weekend? Alle leuke tips zijn welkom!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    SnottebELLIE
    september 28, 2015 at 12:10 pm

    Och, ziet er kei leuk uit! Ik ben daar vlakbij opgegroeid :-).

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.