0
EROPUIT In de media

Onze favoriete gezinswandelingen in Libelle

IMG_4505Een tijdje geleden werd ik opgebeld door Libelle. Of ik zin had om onze favoriete gezinswandelingen te delen? Natuurlijk! Het resultaat lazen jullie terwijl wij genoten van onze vakantie in Zweden en deel ik nu graag hier met jullie:

Kinderen twee maanden entertainen: hoe doe je dat in de zomervakantie? Enkele expertes ter zake doen voor ons hun truukendoos open. Deze week: Lobke Gielkens (33) over de favoriete wandelingen van haar kroost.

 

1. Het Blotevoetenpad in Gent
Dit pad in de Gentbrugse Meersen was een schot in de roos, zowel voor mij als voor de kinderen. De propere voetjes waarmee we begonnen veranderden al snel in vuile exemplaren: we liepen door plassen, beken, zand, gras, houtschaaf en het bos. Lachen, gillen, elkaar helpen en handjes vasthouden: deze tocht bracht ons dichter bij elkaar én de natuur. Wel best een washandje en handdoek meenemen!”
www.gentbrugsemeersen.be

2. Op wandel met een eierdoos
“Dit is een idee dat je overal kunt doen, zelfs gewoon in je eigen straat of tuin. De kleurenwandeling! Laat je kinderen een eierdoos vullen met verschillende kleurtjes verf. Ga dan met die doos op pad en geef hen de opdracht van elke kleur iets te zoeken. Na een tijdje komen ze terug met een doos vol schatten. Zalig, zo’n wandeling met een missie. En doordat ze de eierdoos mogen verven, is de namiddag direct gevuld.”

3. Kindvriendelijk Brussel
“Door de aanslagen in Brussel zouden mensen bijna bang worden om nog met hun kinderen naar onze hoofdstad te gaan. Terwijl het een heerlijke stad is! Kobe en Frauke genoten heel erg van Suske en Wiske’s Kregelige Ketje Wandeling, die hen de belangrijkste plaatsen van Brussel leerde kennen. De wandeling is 3,5 km en dat konden ze nog net stappen. Sluit de dag af met een bezoek aan Chicago-café, het meest kindvriendelijke café van Brussel (en misschien zelfs van België). Ze hebben heerlijke taartjes en alles is kidsproof.”
www.chicagocafe.be

4. Altijd pret in Averegten
“Ik ben sowieso fan van provinciale domeinen: het is vaak gratis, je hebt er altijd wel één in de buurt en kinderen kunnen er zich helemaal uitleven. Onze favoriet is domein de Averegten in Heist-op-den-Berg. In de natuurspeelplaats Hobbeldonk kunnen ze naar hartenlust klimmen, klauteren en in de modder ploeteren. Alles is met natuurlijke elementen aangelegd: takken, bomen, zand en water. Een bezoekje aan de bio-boerderij en een picknick in de picknickweide maken de dag helemaal af.”
Adres: Boonmarkt 12 in Heist-op-den-Berg

5. Ninglinspo
“Het is onmogelijk uit te spreken, maar één van onze avontuurlijkste wandelingen was Le Promenade du Ninglinspo in Luik. Het is het enige bergriviertje in ons land en Kobe en Frauke hebben erg genoten van plonzen in het water en dammen bouwen. Toch zou ik de tocht aanraden met oudere kinderen, vanaf 7 jaar, zodat ze iets zelfstandiger het traject kunnen afleggen.”
Start: het dorpje Sedoz. Een kaartje kun je halen in de toeristische dienst van Aywaille (Place Joseph Thiry 9a)

Nog meer ideeën voor leuke uitstappen met kinderen vind je in mijn laatste boek Happy Kids. Je vindt het voor € 19,95 bij Uitgeverij Van Halewyck. Ontdek meer dan 100 gratis of betaalbare uit-en thuistips!

Bedankt Lisa Gabriëls van Libelle voor dit leuke interview!
IMG_0698IMG_2683

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Saskia Van Weyenbergh
  juli 29, 2016 at 8:26 am

  Artikel hangt hier aan ons prikbord?
  Ik ben u echt dankbaar, ook via je boek hebben wij al zeer fijne uitstapjes gedaan. Ons gezin is fan! Groetjes!

 • Reply
  Foursuns
  juli 29, 2016 at 11:37 am

  De Averegten is hier de grote favoriet! Minstens 1x per week vraagt er wel een zoon wanneer we nog eens gaan. Niet alleen Hobbeldonk, maar ook de fit-o-meters onderweg worden steeds uitvoerig uitgetest.

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje
  juli 30, 2016 at 3:40 pm

  Amaai super hé, artikel in Libelle! Intussen zijn we op basis van jouw boek naar het treinmuseum in Schaarbeek geweest en dat was een hit! Hier thuis is het Blosodomein in Hofstade ook altijd een topper, zeker de speeltuin op het strand. En het sportimonium (ook in het domein) op een regenachtige dag. Of gewoon de trein nemen naar de stad en met de bus terugkomen, vind Jules ook al leuk.

 • Reply
  leen
  augustus 1, 2016 at 7:22 pm

  Lieve Lobke
  Naar aanleiding van je artikel in Libelle heb ik vandaag je boek gekocht.
  Heb het al bijna helemaal uitgelezen.
  Super leuke tips die we zeker gaan uitproberen!! En heel leuk geschreven.
  Dikke Merci! Hier zat ik al lang op te wachten.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.