0
Uncategorized

6 dingen die ik heb onthouden van mijn stylingcoach

Weet je nog dat ik vorig jaar langsging bij mijn stylingcoach?  Sindsdien ben ik nog elke dag dankbaar dat ik haar leerde kennen, want mijn kleding- en schoencollectie zien er sinds die dag echt helemaal anders uit! Benieuwd wat ik van haar heb onthouden? Ik som het graag op, zo leer jij er misschien ook iets uit: 

 1. 70% basics 30% speciallekes
  Zorg ervoor dat je vooral basics in je kledingkast hebt hangen waar je je goed in voelt. Denk… een zwarte broek, een jeansbroek, een toffe effen rok die je goed zit. 30% zijn speciallekes, denk aan een bloesje met een toffe print, een speels hemdje, een tof vestje. Durf die speciallekes ook gewoon overdag te dragen en niet enkel voor een speciale gelegenheid. 

 2. Ruim je kledingkast elk seizoen op
  En werk aan een garderobe die je zowel in de winter als in de zomer kan dragen. In de winter met een nylonkous eronder en een dikkere trui of vest, in de zomer kan je die outfit zo dragen. Wanneer je je kledingkast opruimt, zorg er dan voor dat je van ELK kledingstuk gelukkig wordt. En dat moet niet té veel zijn. Less is more, maar wat erin hangt, zou je elke dag willen/kunnen dragen. Ik grijp bijvoorbeeld altijd graag terug naar mijn witte adidas sneakers dames van Stan Smith met gouden randje! Je kast zo opruimen lukt misschien niet in 1,2,3…maar je kan er wel naartoe werken.

 3. Leef in het nu
  “Ik heb die broek te klein gekocht maar ooooooit als ik mager ben, zal ik er wel in kunnen.” Stop daarmee. Gooi alle kleding die te klein of te groot is uit je kast, verkoop ze of breng ze naar de kringwinkel. Ook als je gaat shoppen, doe dat niet meer ’emotioneel’ maar denk goed na over wat je koopt. Zou je dit stuk echt elke dag kunnen dragen, met andere combinaties, schoenen of een ander vestje? Koop het dan, anders laat je het aan je voorbij gaan.
  En weet je wat ook? Koop niet te veel brol meer (liefst geen meer!) maar investeer liever in een paar duurzame stuks. Ook hier geldt: less is more.

 4. Investeer in een paar coole sneakers
  Als mama-on-the-move and always-on-the-run vind ik het verschrikkelijk om schoenen met hakken te dragen. Ik kocht ze elk seizoen opnieuw om dan aan het einde te beseffen dat ik ze toch nooit draag en eigenlijk altijd teruggrijp naar mijn sneakers! Dit kan dus zeker, want toffe sneakers passen onder elke outfit. Ik ben bijvoorbeeld fan van deze kleurrijke adidas sneakers FALCON die je onder heel wat outfits kan dragen.

 5. Organiseren kan je leren
  Voor de kinderen leg ik elke avond twee outfits klaar voor de volgende dag, zo kunnen ze kiezen wat ze kunnen aandoen. Maar voor mijzelf doe ik dit eigenlijk nooit. En ja…elke morgen hetzelfde liedje! “Help, ik weet niet wat ik moet aandoen, ik heb geen kleding!” Dus…voortaan ga ik elke week een uurtje tijd vrijmaken om een aantal topoutfits samen te stellen om de rest van de week te overleven. Outfits waar ik mij goed in voel en die voor elke gelegenheid kunnen. Plan dus niet alleen je eten, je werk en de hobby’s van je kinderen maar ook je eigen outfits. 

 6. Straal zelfvertrouwen uit door de juiste kleding
  “Amai, zo’n rok zou ik nooit dragen!” Liesbeth stelde mij enkele stukken voor waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou dragen. Tot ze met de perfecte zwarte rok en de perfecte zwarte broek aan kwam gemaakt voor mijn lijf. Hoog in de taille om die te accentueren. Met een leuk truitje erin en half eruit, zag ik er plots 10kg lichter uit dan dat ik dacht dat ik was in mijn hoofd…als je begrijpt wat ik bedoel.

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.