0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Het Blotevoetenpad in Liezele getest én goedgekeurd

Ik begin liever en liever in Puurs-Sint-Amands te wonen want er komen hier alsmaar meer leuke dingen bij! Zo hebben wij sinds kort ons eigen Blotevoetenpad, op nog geen 5km van mijn deur! Yay! Staycation à volonté!

Heb je dus al altijd al willen weten hoe het voelt om gras of modder tussen je blote teentjes te laten kriebelen of te wandelen op steentjes? Dan moet je beslist je stoute schoenen uittrekken en eens naar het gloednieuwe Blotevoetenpad in het Fort van Liezele trekken! Open sinds 3 juli dus wij waren er als de kippen bij! Het blotevoetenpad is minder groot dan het bekende Blotevoetenpad in Zutendaal, maar gloednieuw én minstens zo plezant! Het blotevoetenpad ligt langs de rand van de fortvijver en is tweehonderd meter lang. Afgelopen zaterdag trokken wij ernaartoe Schoentjes en kousjes uit? Klaar? Start! 


Het avontuurlijke blotevoetenpad in Liezele ligt middenin het prachtige Park Fort Liezele waar je kan wandelen, fietsen of een bezoekje kan brengen aan het Fort zelf. Bij de start voel je de natuur én de wereld meteen aan je voeten! Wat begon met proper gewassen voetjes veranderde al snel in vuilere exemplaren doordat we doorheen modder, zand, zacht gras, houtschaafsel en nog veel meer prikkelige dingen. We lachten, gilden, hielpen elkaar en gaven elkaar geregeld een handje…deze leuke wandeling bracht ons dichter bij elkaar en bij de wereld. Heerlijk toch? Blootsvoets lopen is echt gezond!
Het blotevoetenpad is niet alleen een leuke kinderactiviteit, het is ook nog ergens goed voor! Wisten jullie dat op en onder één voet meer dan 27 000 zenuwuiteinden zitten? Wanneer je gaat wandelen op blote voeten krijgen ze een extra prikkeling. Blootsvoets lopen bevordert bovendien de bloedsomloop en je spieren worden extra getraind. Het geeft een aparte sensatie en je voetjes krijgen een heerlijke massage. Waar wachten jullie nog op?

Avontuur achter de rug? Spoel je voetjes aan het kraantje en laat ze drogen aan het gras of in de wind. Geniet van het gevoel dat je je gratis en voor niks krijgt na zo’n tochtje op blote voeten want dat voelt echt zalig. 

Zeker meenemen
Een vochtig doekje of washandje en een handdoek. 

Meer doen in het Fort van Liezele? 

Heb je nog tijd over? Breng dan eens een bezoekje aan het Fort van Liezele zelf want dat is echt een aanrader! De fortenapp neemt jou en je (klein)kinderen mee op ontdekkingstocht doorheen het fort. Verzorg samen met soldaat Achille de zieke soldaten, schiet op een Zeppelin en maak een plons in de gracht! Download de app via erfgoedapp.be.Een hongerke of dorstje? Breng dan een bezoekje aan het superhippe Fortcafé de Batterie, dit is misschien wel de meest verrassende plek in het Fort van Liezele waar je zeker even moet langsgaan met je kroost. Echt even ontsnappen? Ga dan eens langs de gloednieuwe escaperoom Fort Liezele. Die hebben we zelf nog niet getest maar dat zal niet lang meer duren. 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  An
  juli 23, 2020 at 12:19 pm

  Hallo Lobke,
  is het blotevoetenpas te doen met 2 2 jarige?
  grts
  an

  • Reply
   Lobke
   augustus 31, 2020 at 7:33 am

   Ja alleen de diepe modder zou ik dan proberen te mijden.

 • Reply
  I
  september 23, 2020 at 7:53 pm

  Het blotevoetenpad is superleuk. Al gedaan met mijn 4-jarige, al moest hij hier en daar wat aan de zijkant stappen omdat het midden wat diep was.
  Fortcafé de Batterie heeft een superleuk terras buiten, én dakterras.
  Ik heb al 1 ruimte in de Escape Room gedaan, dit was zeer tof. Ben benieuwd voor de andere. Er is inderdaad meer en meer te doen op deze locatie, erg fijn!

  Bedankt voor de app-tip, die ga ik zeker testen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.