0
Kinderactiviteiten

Blijf in uw kot en word niet zot met onze survivalgids!

Het coronabeest heeft onze wereld stevig in zijn greep. Plots zijn we al bijna een hele week ‘in ons kot’ met ons gezin en krijgen we zomaar pauze. Er is plots tijd voor onze kinderen. Veel tijd. een pauze die we enorm koesteren, want we beseffen dat niet iedereen tijd krijgt. Ik besef dat ik in een enorme luxepositie verkeer want ik kan en mag thuiswerken van mijn werkgever. Ook al is dit niet zo gemakkelijk om te combineren met kinderen die thuis zijn, ik red me wel! (een beetje vroeger opstaan en later doorwerken en het komt helemaal goed)

Maar mijn hart bloedt als ik naar het nieuws kijk, want lang niet iedereen heeft nu pauze, integendeel. Voor sommige mensen zijn het echt verschrikkelijke dagen. Daarom koesteren wij hier meer dan ooit de pauze die we nu krijgen. Ik omarm de verplichte rust. Want enkele weken thuisblijven met de mensjes die je het liefste ziet, dat kan toch zooooo moeilijk niet zijn?


Om te voorkomen dat je zot wordt in je kot, post ik hier regelmatig leuke activiteiten die je in en rond je kot kan doen met je kroost:

#1 30 dagen… doe een leuke challenge

Zo kwam ik de laatste dagen al heel erg leuke challenges tegen. Zoals deze leuke 30 dagen tekenchallenge. Onze Kobe gaat er alvast mee aan de slag! Of wat dacht je van een leuke LEGO challenge, altijd een hit hier!

#2 Luisterboeken zijn altijd een hit

Zet eens een hoorspel op! Bij onze drie kinderen een echte hit! Vanaf vandaag tot en met het einde van de paasvakantie geniet je bij Het Geluidshuis van 2 + 1 gratis in de webshop. De actie geldt trouwens op álle artikelen, dus ook op Heerlijk Gezelschapsspel: Koning Odysseus en de reis naar Ithaca én de exclusieve prints voor de Jeugdboekenmaand. Tip: op onze Instagrampagina kan je nu meedoen om kans te maken op een gratis hoorspel! Zeker eens gaan piepen!

#3 Thuis al spelend leren

Wil je voorkomen dat je kroost straks alles vergeten is? Plan dan elke dag een klein schoolmomentje in. Heel veel online leertools zijn nu gratis en voor niks: Denk aan Xnapda, Bingel, Kweetet, Fundels of gratis oefenbundels bij Uitgeverij Zwijssen. Voor onze kindjes lastte ik ook een leeskwartiertje in. En ze kregen van hun schooltje ook enkele oefenbundels mee waar we thuis aan kunnen werken. Ik wil hier ook wel even benadrukken dat kinderen ook leren door te spelen, door naar buiten te gaan (en gewoon ook door zich te vervelen af en toe!) Onszelf te veel stress opleggen om thuis te werken, je huishouden onder controle te houden én ook nog eens schooltijd voor je kinderen te voorzien, dat vind ik echt wel heel moeilijk. Loslaten en doen wat je kan dus!

#4 Doe een zoektocht in je buurt, in het bos of in je eigen tuin

Altijd een hit hier: de zes zalige zoektochten van Zondag Bosdag. De Jakkiedingenzoektocht is altijd leuk, maar ook de kleurenchallenge is de max voor ons Milleke om de kleuren te leren. Kies er eentje uit, print het uit en zorg voor buitenvertier.

#5 Elke dag een mijl lopen

Ken je The Daily Mile al? Hun doel is poepsimpel: door elke dag 15 minuten te bewegen met de hele klas worden kinderen fitter, gezonder én gelukkiger! Nu doen we dat hier gewoon thuis door elke dag minstens 15 minuten te bewegen en een tourtje rond de blok gaan lopen. Simpel om te doen maar oh zo effectief!

Nu we het toch over lopen hebben en jij misschien wat tijd over hebt? Luister zeker eens naar onze podcast Loop Uit De Rat Race. En krijg goesting om zelf te gaan lopen!

#6 Word lid van de Facebookgroep #5wekentotpasen van Maison Slash

Om te zorgen dat je ook nog na Pasen haren op je hoofd hebt, zorgt Maison Slash niet alleen dagelijks voor een tip. Ze verbinden ons ook in een Facebookgroep. Slimme plannen, hacks, oedoedgijdatips, met meer zijn we gewoon slimmer! Zeker eens gaan checken want je vind er echt massal veel tips om je kinderen bezig te houden in je kot. En ondertussen nog een beetje te werken, dat ook!

#7 Ga op berenjacht in je eigen buurt

De online jeugdbeweging kwam met het lumineuze idee om iedereen een beertje voor het raam te laten zetten zodat de kinderen in de buurt op berenjacht kunnen gaan om beren te spotten in je eigen dorp of stad, hoe leuk is dat? Er is ook een leuk prentenboek: Wij gan op berenjacht!

Studio Mus ging aan de slag om er een luisterverhaal van te maken. Ze vindt de betekenis en achterliggende boodschap ook zo mooi ? ‘WE MOETEN ERDOOR’. We kunnen de obstakels niet omzeilen.
Hier kan je haar luisterverhaal beluisteren:

En de afbeelding hieronder kan je gebruiken als spot-kaart.

Hoeveel beren kan jij vinden????
En vergeten jullie aub je beertje niet voor het raam te zetten?

Sharing is caring
Vind je deze tips leuk? Tag ons op Instagram of Facebook! En we reposten alles in onze stories! Zo helpen we elkaar doorheen deze crisis en houden we het nog een beetje leuk!

En later als onze kinderen groot zijn, kunnen zij vertellen tegen hun kinderen ‘Weet je nog welke leuke dingen we allemaal gedaan hebben tijdens de coronacrisis?’

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.