0
Feesttips Kinderactiviteiten

Wil je echt een origineel verjaardagsfeestje? Geef je dan kind een crossfit for kids-feestje cadeau!

Gewichtheffen, powerliften, atletiek, WOD (workout of the day!), burpees…sinds begin september zijn het termen die hier thuis regelmatig terugkomen, want mama en papa doen aan crossfit en ja dan babbelen we daar al eens over aan de keukentafel. Say what? Zelf had ik nooit gedacht dat ik ooit zoiets zou doen, maar eerlijk? Ik ben er verslaafd aan! En zo geschiedde… Onze topcoach Matthias Van Kerckhove bij The Cross Puurs (een gloednieuwe crossfitclub in ons dorp) deed mij overstag gaan en doet mij elke training spieren voelen waarvan ik het bestaan niet eens wist.

Een sportief verjaardagsfeestje : welke ouder wilt zoiets niet?
Kobe vindt het fantastisch dat zijn ouders dit doen en is zelfs een tikkeltje jaloers dat hij nog niet mee mag gaan trainen. Wat als we hem nu eens een crossfitfeestje cadeau doen voor zijn verjaardag? Hij werd 9 in augustus maar had zijn verjaardagsfeestje nog te goed. Trainer Matthias zag ons idee helemaal zitten en stak een fantastisch feestje in elkaar voor 12 sportieve kindjes. Met enkele WOD’s (workouts of the day), lenigheidsoefeningen, estafettes en enkele leuke gewichthefsessies op kindermaat.

Wat is crossfit eigenlijk?

Wanneer je gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, atletiek en strongman combineert krijg je crossfit. Crossfit valt als trainingsvorm onder fitness, maar gaat veel verder dan alleen vet verbranden of spiermassa opbouwen. Gedurende een crossfittraining worden er op een hoge intensiteit, functionele bewegingen op een gevarieerde manier uitgevoerd. En die hoge intensiteit dat mag je letterlijk nemen, want na elke training voel je keihard dat je gesport hebt. En dat voelt zo fantastisch goed!


Oefeningen die worden gedaan tijdens een training hebben vrijwel altijd te maken met natuurlijke lichaamsbewegingen. Denk hierbij aan klimmen, tillen, duwen, trekken, stoten, springen en lopen. Barbells, dumbbells en kettlebells worden je beste vriendjes, hihi! Eerlijk? Ik dacht zelf in het begin dat dit veel te moeilijk voor mij zou zijn! Maar ondertussen doe ik het gemiddeld drie keer per week en ik doe alle oefeningen op mijn niveau…en dat niveau gaat stevig omhoog en alles gaat steeds makkelijker.
En…als je dit dus doet als ouder geef je sowieso het goede voorbeeld aan je kinderen. Win-win voor gans het gezin!

Crossfit for kids diploma

Matthias zorgde trouwens voor een heel leuke afsluiter van het feestje: een echte diploma-uitreiking. Na 1,5 uur leningheidsoefeningen, handenstand, traplopen, springen, hangen…waren de meeste kindjes uitgeteld. Maar…ze kregen allemaal een echt diploma en onze Kobe zelfs een heuse trofee die nu staat te blinken op zijn kamer. Zo trots dat hij is!

Wil je ook een crossfit for kids feestje organiseren?

Neem dan zeker even contact op met coach Mathias Van Kerckhoven, je kan hem via Instagram een berichtje sturen.

Wil je zelf starten met crossfit?

Dan raad ik je aan om te starten bij een crossfitclub met een goede coach. Zo voorkom je dat je oefeningen verkeerd uitvoert en is het risico op een blessure wat kleiner. Mijn lief en ik trainen samen in The Cross Puurs , een supergezellige gloednieuwe club waar je je snel thuisvoelt. Zeg tegen Hin dat ik je gestuurd heb en hopelijk kom ik je daar eens tegen, zou leuk zijn!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.