0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Jakkiedingenzoektocht

Zoektochten zijn hier altijd een hit! En omdat het deze week de Week van het Bos is, besloot ik om deze woensdagndamiddag met mijn monsters naar het bos te fietsen en de Jakkiedingenzoektocht van Zondag Bosdag uit te testen!

We maakten er een heus fietstochtje van en reden naar het Speelbos in de buurt, dat is sowieso altijd een hit want de kinderen kunnen daar boomhutten verder bouwen, spelen in echte huisjes en er is zelfs een mountainbikeparcours waar Kobe met zijn BMX’ke zich altijd helemaal laat gaan. De herfst is een ideaal moment om dit bos te bezoeken…kastanjes, eikels, kleurrijke bladeren…alles is aanwezig om te herfst te voelen en te zien!
Maar er zijn dus ook jakkie dingen….

Deze leuke slijmerige, stinkende, vieze jakkiedingenzoektocht daagt kinderen uit om iets slijmerigs, iets stinkends, vogelkaka en zelfs zwerfvuil te zoeken. Lachen, gieren en brullen geblazen, dat kan je je wel al voorstellen :-).

En ondertussen probeerde ik mijn kennis over herfstschatten, bomen, bladeren, dieren en paddenstoelen boven te halen, misschien moet ik toch eens wat bijstuderen in dat Bosboek van Sarah?

Alleszins, onze woensdagnamiddag was weer geslaagd want buiten komen is altijd een goed idee voor iedereen! En misschien kan het jullie wel inspireren om ook eens naar het bos te trekken deze week? Download deze week dus nog je favoriete gratis zoektocht en trek het bos in! Of je kan ook gewoon dichtbij in de buurt blijven en ga ergens anders naartoe, want de jakkiedingenzoektocht werkt eigenlijk overal, misschien zelfs in je eigen tuin!

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    karlien
    oktober 20, 2017 at 5:09 pm

    Wat een ontzettend leuk idee! Had er nog niet van gehoord. Ik ga ermee naar het park bij ons om de hoek.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.