0
LIFESTYLE

Waarom ik bezweken ben voor een e-reader

Eindelijk wat meer tijd voor mijzelf. Begin 2019 stond dit met met stip op 1 bij mijn jaardoelen en het was dus echt iets waar ik echt aan wilde werken. Ondertussen zijn we september en ik moet bekennen: ik ben goed bezig :-). Want ik wilde niet alleen meer gaan sporten, yoga doen en pianoles volgen, ik wilde vooral ook heel graag meer boeken lezen.

Ik, Lobke, al van kindsbeen af verslaafd aan print (ik ben niet voor niets journaliste geworden in de magazinewereld). De geur van verse boeken is één van mijn kleine gelukjes. En in een hoekje kruipen met een boekje, daar kan ik echt zot hard van genieten. Maar kijk…afgelopen maand ben ik bezweken voor een e-reader (had nochthans gezegd dat ik dit nooooooooit zou kopen). En wat voor eentje! Ben er zo verliefd op dat ik het heel graag met jou wil delen:

Zot van de Kobo Libra H20

Ik ging overstag voor de Kobo Libra H20 en eerlijk? Ik zou nu al niet meer zonder kunnen. Sinds wij door het leven gaan zonder televisie (waarover later meer), las ik sowieso al meer boeken. Maar met de komst van deze superschattige e-reader kan ik echt waar en wanneer ik wil lezen en heb ik altijd een kleine bibliotheek bij me. Hij is zo compact dat hij overal in past en hij weegt helemaal niet zo zwaar. Hij is bovendien waterdicht (!) en je kan hem zelfs met één hand vasthouden, zo licht dat ie weegt. Handig? Ik zei het toch! Ik zou hem dus zelfs in bad kunnen gebruiken, maar dat heb ik nog niet uitgetest. Komt misschien nog.

“Ik kan nu waar en wanneer ik maar wil lezen”

Ik had tot voor kort dus weinig (tot geen) ervaringen met een e-reader, maar wat ik zo geweldig vind aan deze Kobo zijn de knopjes waarmee je kan bladeren alsof je in een echt boek aan het lezen bent. Ook de voorkant ziet eruit als je een echt boek op je nachtkastje hebt liggen. Bovendien kan je het op Comfort Light zetten en zijn de letters echt scherp waardoor je als je in je bed ligt met weinig licht je toch heel prettig kan lezen. Dat licht daar kan je ook mee spelen zodat je voor warm licht kan kiezen ‘s avonds.

Ik vond hier een leuk reviewfilmpje over de Kobo Libra H2o zodat je helemaal mee bent met mijn positieve ervaringen:

Ik las al 4 boeken uit in één maand, say what?!?
Mijn echte boekenkast in onze woonkamer puilt ondertussen bijna uit, het werd dus tijd om iets te doen aan mijn verslaving en als ik nu echt een boek per se wil lezen, kijk ik of ik het kan lezen met mijn e-readertje. Zo las ik deze maand al 3 volle boeken (iets waar ik vroeger zelfs op één jaar niet toe kwam) en heb mij ondertussen ook geabonneerd op Kobo Plus, een abonnement waarmee je boeken kan kopen. Met de 8 GB aan opslag is er ruimte voor duizenden e-books op deze e-reader, ook handig om te weten!

Benieuwd wat ik las?
1. De vier inzichten
2. Een nieuwe aarde
3. Wat er is

Alle goede leestips zijn welkom aan dit adres!

Eerlijk? Ik denk dat het dit jaar helemaal goed komt met die me-time van me!

Wat zijn jouw ervaringen met een e-reader? Benieuwd!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Katrien Vandenheuvel
  september 23, 2019 at 8:33 pm

  Idem hier! Ik heb een pocketbook gekocht in juli. Na lang twijfelen, want wat is er lekkerder dan de geur en het gevoel van een nieuw boek ?
  Heb deze zomer 6 boeken gelezen en ik kan hem niet meer missen!

 • Reply
  Marijke
  september 24, 2019 at 11:32 am

  Hoi Lobke, ook hier een beetje Kobo verslaafd geworden. Door van mijn pendeltijd me-time te maken, lees ik veel op de trein en dan is een e-reader toch een aanrader. Ik wil je toch even verbeteren wat betreft jouw uitleg over het Kobo-abonnement. Het is niet zo dat je die boeken koopt, want wanneer je stopt met het abonnement dan verdwijnen de boeken ook van je e-reader. Je huurt of leent ze eigenlijk zolang jouw abonnement loopt.
  Veel leesgnot!

 • Reply
  Hilde
  september 24, 2019 at 1:33 pm

  Goed ervaring : lichtgewicht dus ideaal op vakantie of om eender waar mee te nemen. Perfect ook om zoals je zegt ‘s avonds te lezen in het donker. En toch : ik ben blijkbaar een die hard papierliefhebber want ik geef de voorkeur aan papieren boeken. De beleving is anders wat mij betreft maar da’s persoonlijk uiteraard. De twee kunnen dus perfect naast elkaar bestaan 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.