0
KINDERKOST

Kinderkost : vistolet met zalm

Het is weer #bewustevisweek. Bewuste wat? Ja bewuste visweek! En omdat dit een thema is dat mij nauw aan het hart ligt, steek ik er graag mee mijn schouders onder samen met Maison Slash en MSC.

Waarom? Omdat een beter milieu bij onszelf start. Omdat we met steeds meer mensen deze aarde bevolken. Omdat het aantal vissen dat we eten per persoon de laatste 50 jaar verdubbeld is. Omdat we de oceanen precies toch wat deftig willen achterlaten aan onze kinderen. En omdat – hoe erg het dan ook al gesteld is met het water op de wereld – het nooit te laat is.

Daarom eten we deze week vistolet, olé! Met duurzame vis. En ik ging samen met mijn kroost op zoek in de supermarkt naar gerookte zalm voorzien van een ASC-label. Omdat ge niet vroeg genoeg kunt beginnen met onze kinderen bewust te maken me dunkt.

Ik roep jou ook op om deze week zelf je eigen versie van #vistolet te maken en hem te delen met ons met de hashtags #bewustevisweek en #vistolet. Wie weet deel ik jouw mooiste creatie ook wel hier of via Instagram?

Wat heb je nodig?
1 sneetje gerookte zalm (ASC gecertificeerd)
1 sneetje bruin brood
1 tl roomkaas
10 steeltjes bieslook
peperbolletjes
radijs en komkommer (ter
decoratie)


Zo maak je het
Toast een sneetje brood. Snijd een visvorm uit de boterham. Besmeer het vormpje met roomkaas. Snijd de gerookte zalm in 4 reepjes. Snijd een breder stuk af voor de staart. Leg de zalm op het sneetje brood. Maak een staart van het bredere stuk. Leg de steeltjes bieslook heel dicht bij de zalmreepjes. Maak een oogje van een een peperbolletje.

Smakelijk!

Tip: je kan deze leuke vistolet meenemen in een bentobox als lunch of hij is ook superlekker als aperitiefhapje. Aan jou de keuze!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.