Waarom buitenspelen zo leuk is

IMG_3503

“Straks gaan we buitenspelen,” zei ik vanochtend aan de ontbijttafel tegen Kobe en Frauke. “Joepieeeeeeeeeee! Buiten spelen!” Onze kinderen doen niets liever dan buiten spelen en ravotten of zijn altijd te vinden voor een leuk uitstapje. Wat hebben zij geluk met een moeder die dit ook doodgraag doet, haha! Als klein Lobke zat ik ook veel buiten, wij hadden een grote tuin met een speeltuin en ook in de chiro deed ik niet liever dan klimmen en klauteren of spelen in de modder.

Toen ik zag dat ook Mechelen Kinderstad mee deed aan de jaarlijkse buitenspeeldag, was ik meteen wildenthousiast. We trokken naar het Vrijbroekpark waar je kon gaan springen in een springkasteel, tekeningen maken in het krijtstraatje of gewoon heerlijk kon ravotten in het park. Maar het toppertje van de dag was toch wel de verkeerstuin waar kon gaan oefenen in het verkeer met een echte gocart of je eigen fiets, Kobe en Frauke waren er niet weg te krijgen. Ik raakte er aan de praat met het diensthoofd van de Mechelse Jeugddienst en hij verklapte mij dat de verkeerstuin binnenkort na renovatiewerken ook open zal zijn voor het groot publiek op geregelde tijdstippen, een uitje om in jullie bucketlist te zetten lieve lezers! Ook leuk om weten, in het Vrijbroekpark Naast de taverne Vrijbroekhof ligt er ook een eigentijdse en avontuurlijke speeltuin waar jullie kindertjes heerlijk kunnen gaan spelen!

En op deze buitenspeeldag wil ik jullie dit toch nog graag even meegeven. Buitenspelen is  echt wel belangrijk en wel om deze redenen:
° Ze zijn rustiger na een dagje buitenspelen
° Buiten is er plaats genoeg om lekker veel te bewegen en lekker veel lawaai te maken
° Wanneer ze regelmatig buitenspelen eten en slapen ze beter
° Buiten kunnen ze echt hun hartje ophalen en zijn ze vaak veel creatiever
° Ze krijgen Vitamine D binnen onder invloed van het zonlicht en dit zorgt dan weer voor een goeie gezondheid
° Buiten kunnen ze hun grenzen verleggen
° Van buitenspelen worden ze echt gelukkiger en we willen toch allemaal happy kids?

Tip: In ons boek Happy Kids vind je massa’s ideetjes om buiten te gaan spelen: van leuke boswandelingen, picknickplekjes, kinderboerderijen tot avontuurlijke buitentripjes zoals het Blotevoetenpad.

Leuk om te delen: Kobe en Frauke konden heerlijk ravotten in hun leuke Rainbow City Warriors -outfits voor JBC en die ook online beschikbaar is. Exact een jaar geleden lanceerde JBC voor de eerste keer deze vrolijke speelcollectie en die was meteen een schot in de roos! Het werd een vrolijke kindercollectie in zacht biokatoen waar je makkelijk in kan spelen en bewegen dus ideaal om een namiddagje buiten te spelen zoals vandaag! Op de Pinterestpagina van JBC vind je trouwens nog meer leuke buitenspelideetjes!

IMG_3472 IMG_3468 IMG_3494 IMG_3485 IMG_3479 IMG_3478 IMG_3501 IMG_3498 IMG_3497 IMG_3507

 

4 thoughts on “Waarom buitenspelen zo leuk is

    1. That image is just adorable Bev – fabulous card.Oh you lovely lady – fancy giving us a chance to win that super paper stack – thank you so very much for the chnean.Toci xx

  1. Ziet er zalig uit! Moeten we zeker ook is gaan doen 🙂 Wij houden het meestal met een toertje rond het fort en een ritje van de grote glijbaan onderweg naar huis. Misschien veranderd het wel als ze wat groter zijn, maar ze in de auto steken om dan ergens naar toe te gaan is zo’n gedoe! (Ja ja, echt lui ben ik eigenlijk wel ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.