0
(Web)shoptips LIFESTYLE

7 x dé allercoolste kinderlampen voor je kinderkamer

Inrichten. Herinrichten. Van baby-peuterkamer, vrolijke meisjeskamer tot tienerkamer. Binnenkort beginnen we er weer aan, want ons Milleke verdient een stoerdere peuterkamer, Kobe droomt al van zijn coole tienerkamer en ons Frauke haar meisjeskamer krijgt ook een kleine make-over.

Het juiste licht én de juiste plafondverlichting kiezen is dus superbelangrijk in onze kinderkamer.

Enkele handige tips:
1. Wat heb je allemaal nodig? Het is een goed ideetje om een boodschappenlijstje te maken en meerdere lampen aan te schaffen voor de kinderkamer. Bijvoorbeeld een wandlamp of nachtlampje voor bij het bed. Leesbeestjes Kobe en Frauke willen graag een leeslampje naast hun bed. Heel leuk, want dan kunnen ze nog even in stilte lezen of kan jij nog even een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan. Unieke sfeerverlichting kunnen we creëren met hulp van een lampionnenslinger, figuurlampen…enz. Of een bureaulamp voor op het bureau. Altijd handig als je kind al wat ouder is en rustig aan zijn bureautje wilt werken. Zo zijn er verschillende keuzes waar over nagedacht moet worden, hmmmm. Wilt je gewoon een lamp die de hele ruimte verlicht? Kies dan voor een hanglamp of een plafondlamp. Bij het Googelen naar verschillende opties, vond ik op Lampen24.be, een groothandel in verlichting, een breed assortiment hanglampen en plafondlampen. Ze hebben ook producten met led-verlichting, wat natuurlijk voordelig is op langere termijn.

2. Kleine besparingstip! Heb je nog gloeilampen in huis? Dan is het een kleintje om je oude gloeilampen te vervangen door led-peertjes. Leer ook aan je kinderen dat ze altijd hun licht moeten uitdoen op hun kamer.  

3. Veiligheid eerst! Kijk zeker na of er genoeg stopcontacten aanwezig zijn in de kinderkamers. Het is ook belangrijk dat je kijkt of ze voldoende stevig vastzitten in de muur. Zorg er bovendien ook voor dat de snoeren van de lamp stevig vastzitten. Op die manier vermijd je dat de lamp valt als je kinderen het te bont maken tijdens het spelen J. Been there, done that!

4. “Mamaaa ik moet pipi doen!” Kinderen moeten de lichtschakelaar gemakkelijk vanuit hun bed kunnen terugvinden. Zo kunnen ze zelf gemakkelijk het licht aansteken als ze midden in de nacht naar het toilet moeten (en hoef jij niet speciaal mee op te staan ;-)).

5. Laat je inspireren! Op Pinterest, op blogs, in woonmagazines of binnenkijkers in andere huizen, inspiratie voor de perfecte kinderkamerverlichting kan je overal vinden. Het is vaak een kwestie van te durven en eens iets anders dan anders te doen.   

Op zoek naar de origineelste kinderlampen, hanglampen of plafondlampen? Ik zet hier onze selectie van de 7 x coolste kinderlampen die ik vond op de webiste van Lampen24.be op een rijtje:

1. Voor de skaterliefhebbers

Deze coole plafondlamp in de vorm van een skateboard.

2. Sterrenhemel

Dromen van sterren en planeten kan met deze leuke sterrenhemel als lampje.

3. Grappige plafondlamp in de vorm van een ballon

Een echte eyecatcher in elke kinderslaapkamer!

4. Kroonluchter voor echte meisjeskamers

Voor romantische zielen is er deze roze kroonluchter.

5. Ronde roze hanglamp Fabella in houten latten design

Hangt superstijlvol op elke kinderkamer!

6. Invoegen mintgroene hanglamp

Geef je kinderkamer een frisse industriële look met deze mintgroene hanglamp.

7.  Verfrissende hangflower hanglamp

Staat superchique en stijlvol in elke kamer!

Welke verlichting kies jij?You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.