0
(Web)shoptips LIFESTYLE Organisatietips

De eerste schooldag voorbereiden? Met onze tips lukt het zeker!

Nog een dikke twee weken en het is weer school! Omdat wij nog op vakantie vertrekken de laatste twee weken van augustus naar Zweden ben ik zo’n goed georganiseerde moeder deze week die alles in orde wilt hebben voor we terugkomen.

Koop vooral niet te veel schoolspullen : hergebruik!
Voor je naar de winkel holt en je winkelkar vult met allerlei mappen, potloden en slijpers…moet je misschien eens kijken bij de schoolspullen van afgelopen schooljaar. Die slijper en die mappen kunnen echt wel nog een rondje mee. Ook in de kringloopwinkel vind je vaak nog schoolspullen die je mits wat creativiteit kan pimpen en een schooljaar gebruiken. Kobe kan gerust nog een jaartje verder met zijn boekentas en voor Frauke investeerden we ook in een duurzame boekentas van Own Stuff, ja ook zij kan daar kan ze gerust een paar jaar mee voort!

Investeer in een goed paar hippe schoentjes
Dat is wel iets wat geld mag kosten vind ik: een goed paar schoenen waar ze direct een paar maanden mee kunnen ravotten op de speelplaats. Zo trok ik afgelopen zaterdag met mijn kroost richting Aarschot om er voor alledrie (!) een nieuw paar schoenen aan te schaffen. Wat blijft? Ze groeien als kool want hun voeten zijn alledrie keihard gegroeid deze zomer. Kobe al een 33, Frauke al een 30 en Mil al een 22. Bij Hippe Schoentjes hebben ze gelukkig keuze genoeg in alle maten en voor elk kind wat wils. Geen tijd om tot daar te gaan? Bestel dan schoenen online, met de handige maatfilter kan je gewoon de voetjes van je kind meten en zo wordt er berekend welke maat hij/zij heeft. Heel vaak doe ik dit ook zo en het is nog bijna nooit gebeurd dat ik schoenen moet terugsturen omdat ze te klein of te groot zijn. Van een geweldige moederlifehack gesproken!

Tip: wie nu een nieuw paar schoenen of boekentas bestelt bij Hippe Schoentjes krijgt er een gratis fluohesje bij. Dan is dat ook al in orde voor het nieuwe schooljaar. Yay!


Duurzame lunchboxen en drinkbussen
Ook die heb ik al een tijdje in huis dus daar hoef ik mij geen zorgen over te maken. Ik ben ondertussen grote fan van de lunchboxen en drinkbussen van KLEAN KANTEEN! Producten die er niet alleen aantrekkelijk uitzien maar ook nog eens goed zijn voor het milieu, mooi toch? Het is bovendien een veiliger alternatief voor plastic en behandelde aluminium drinkflessen, namelijk: duurzame en herbruikbare drinkflessen in een simpel, maar mooi design, gemaakt uit roestvrij staal en gegarandeerd zonder BPA, ftalaten of andere toxische stoffen. Iets om over na te denken in plaats van elk jaar opnieuw plastieken brooddozen en drinkbussen te kopen die daarna in de zee terecht komen. Of erger nog, elke dag plastieken petflesjes water mee te geven met je kinderen. Bah! Niet meer doen hé!

Blijf ons ook dit schooljaar volgen via Instagram @kinderkost voor verse lunchboxinspiratie.

Creëer direct goede gewoontes
Vorige jaar is het mij niet altijd goed gelukt, maar dit jaar wil ik er echt werk van maken. Wat een goed voorbereide moeder is er twee waar, haha! Dus ‘s avonds alles klaarleggen voor de volgende dag: van de ontbijttafel tot de kleding van de kinderen inclusief mijzelf. Boekentassen klaarmaken, ja zelfs de lunchboxen al voorbereiden. ‘s Morgens zelf een beetje vroeger opstaan dan de kinderen (als ze het toelaten tenminste!). En ‘s avonds ook op tijd gaan slapen, want slaap is zoveeeeeeeeeel waard. En….ik heb mijzelf dit jaar ook voorgenomen om de kinderen geen enkele keer met de auto naar school te brengen maar altijd te voet of met onze supergoeie bakfiets, de koop van het jaar als je het mij vraagt.

Hoe bereid jij die eerste schooldag optimaal voor?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.