0
In de media MAMA ZIJN

Goed, beter, meter! Ons meetje over de bijzondere band met Kobe #indeboekskes

Toen Flair journaliste Kaatje De Coninck (klein detail: Kaatje en ik waren vroeger pennevriendinnen, werden allebei journalist en vonden elkaar terug via Facebook. We ontmoetten elkaar echter nog nooit in het echt) een oproep deed op Facebook dat ze op zoek was naar meters zonder kinderen, reageerde ik meteen. Want ons meetje? Die is echt de beste van de wereld en de band die zij heeft met Kobe is onvoorwaardelijk. Niet veel later kregen we een mailtje terug, want Kobe en Femke waren uitgekozen om in de Flair te schitteren. En ik? Ik ging mee om hen te vergezellen en Kaatje eindelijk eens ‘live’ te ontmoeten. Van een leuke namiddag gesproken! Het resultaat lezen jullie hier:

Femke (32) is het ‘coole meetje’ van Kobe (bijna 9), de oudste zoon van haar zus Lobke. Ze werkt als tattooartieste en is getrouwd met Kenneth. Door ziekte kan ze geen kinderen krijgen. ‘Ik kom uit een groot gezin met zes broers en zussen. Lobke had dus wel wat keuze voor haar meters en peters, zeker voor haar eerste. Toen ze het me vroeg – gewoon terwijl we aan het eten waren – maakte mijn hart een sprong. Ik heb gehuild, ik geef het toe (lacht).

KUNSTENAARS
‘Ik ben niet echt een babymens. Toen Kobe geboren was, durfde ik hem amper vast te houden. Ik weet nog dat ik eens op hem paste en ik wanhopig naar Lobke belde: “Hij blijft maar huilen, help!” Ik vond het veel leuker toen hij begon te praten. Nu is hij al een minivolwassene met wie je gewoon een gesprek kan hebben. We hebben ook dezelfde interesses. Ik ben tattoo-artieste en kunstenares: tekenen maakt me rustig, en ik zie dat bij hem ook. Ik heb ook altijd plaktattoos bij, of we tekenen samen. Soms komt hij bij mij thuis aan en zegt hij: “Meetje, ik heb een tattoo voor jou gemaakt.” Ooit zet ik een werkje van hem op mijn lijf, maar hij moet eerst nog een beetje oefenen (lacht).’


SNEAKERVERSLAAFD

‘We hebben allebei een urban stijl. Ik ben een sneakeraddict met meer dan 100 paar in de kast. Kobe skateboardt en breakdancet, dus in zijn ogen ben ik een cool meetje, natuurlijk. Zo koop ik vaak tweedehands skateboards die ik dan zelf pimp. Soms noem ik hem “pestkop”, want hij plaagt me graag, maar altijd met een glimlach. Hij is eigenlijk een superlief en rustig kind. Ik probeer hem niet te veel te verwennen. In het begin kon dat ook niet, want ik was een jonge meter met weinig financiële middelen.


EMO

‘Speelgoed kwam en komt dus vaak uit de kringloopwinkel. Maar goed, ik kan me niet altijd inhouden. Soms vind ik een cool T-shirt of een tof paar sneakers, en koop ik zoiets gewoon voor hem. Maar meter zijn gaat voor mij vooral om samen tijd doorbrengen, er voor Kobe zijn en een speciale band opbouwen. Hopelijk kan ik hem een beetje van mijn out-of-the-box denken meegeven.’


CHRONISCH ZIEK

‘Ik heb een chronische ziekte, waardoor ik altijd heb geweten dat kinderen krijgen moeilijk zou zijn. Jaren geleden had ik wel een kinderwens, en het heeft me wat tijd gekost om daarmee in het reine te komen. Mijn gezondheid zal in de hoop der jaren alleen maar achteruitgaan. Ik wilde geen mama zijn die niet met haar kinderen kan spelen. Mijn man en ik hebben daarom beslist zelf geen kinderen te krijgen.’


HEERLIJKE CHAOS

‘Ik heb een andere manier gevonden om mijn leven in te vullen. Mijn kunst, mijn tattoos, mijn honden – ik heb er vijf ! – en mijn familie: dat zijn de dingen waarvan ik elke dag ten volle probeer te genieten. Ik koester mijn band met Kobe, net als de band die ik heb met de andere kindjes van mijn broer en zus. Er zijn zo veel leuke kinderen in mijn leven, maar na een drukke dag geef ik hen ook met plezier weer terug (lacht). Tja, daar moet ik eerlijk in zijn, want wat een chaos is het soms met al die kinderen. Maar een mooie chaos!’

Tekst: Kaatje De Coninck
Foto’s: Leen Van den Meutter voor Flair
Dit artikel verscheen in
Flair 18

Je kan mijn zus boeken voor een tattoo! Stuur haar een berichtje via Instagram of Facebook.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Bob
  mei 5, 2019 at 3:20 pm

  Geweldig!??

 • Reply
  Ann Van der Jeugd
  mei 7, 2019 at 12:51 pm

  Heel leuk. Mijn man en ik hebben beiden geen broers of zussen dus ik koos voor onze Vik mijn beste vriendin Carla als meter. Zij heeft ook geen kinderen maar doet dit geweldig. Meter Carla is ook een coole meter: ze is astrofysicus en begeleidt projecten om astronauten naar het ISS te sturen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.