0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Nog op zoek naar een leuke gezinsactiviteit? Ga eens spoorfietsen

Afgelopen vakantie waren wij op vakantie in de Belgische Ardennen. Wanneer je in de buurt bent van Maredsous, dan moet je beslist eens een dagje gaan spoorfietsen, een topactiviteit voor het ganse gezin! Het is iets wat al een tijdje op onze bucketlist stond, zo fijn om het eens in het echt te kunnen doen. Geniet volop en fiets in je eigen tempo op de oude spoorweg, tussen Falaën en Maredsous langs de beeldschone vallei van de Molignée.

SPOORWEGFIETSEN IS EEN LEUKE GEZINSACTIVITEIT
Je kan kiezen tussen drie verschillende routes :

  • Warnant – Falaën – Warnant: 8 km – 90 minuten
  • Falaën – Maredsous – Falaën: 6 km – 90 minuten
  • Warnant – Falaën – Maredsous en terug: 14 km  180 minuten

Wij vertrokken in Warnant en fietsten helemaal op het spoor naar Maredsous. Met ‘we fietsten’ bedoel ik onze papa en onze Kobe, want ik bleef lekker in het midden zitten om ons Milleke vast te houden. Deze activiteit doen met een peuter kan dus perfect, maar je moet er wel wat rekening mee houden dat je je kindje heel de weg goed moet vasthouden. Zeker in het terugkomen, want dan gaat het bergaf en dan haal je snelheden tot 20km/uur!

We fietsten met de spoorwegfietsen helemaal tot in Maredsous, dat is zo’n 14km maar je houdt korte pauzes in Falaën en in Maredsous zelf. Daar maakten we nog een heerlijke herfstwandeling tot aan de Abdij waar we ook even iets gingen drinken. Er was daar ook een superleuke speeltuin voor de kinderen met spelen aangepast voor de kleinsten (kleine glijbanen, behendigheidsspelen op zandgrond…) en perfect geïntegreerd in het natuurlijke landschap van de Abdij. De Abdij zelf bezochten we niet, maar we gingen wel even wandelen en genieten van het uitzicht. Ooit komen we eens terug om te proeven van de lekkere kazen en bieren (misschien is dat dan meer een onderonsjesweekend :-)).

 

We konden er niet té lang blijven, want we moesten op tijd terug zijn om onze spoorfiets te halen, want in de winter is de laatste spoorfiets in Falaën om 17u, dus die mochten we zeker niet missen. Wat wel fijn is om weten, is dat je deze activiteit het hele jaar door kan doen, ook in de winter als het sneeuwt, echt waar.

Of ik deze activiteit kan aanbevelen? Zeer zeker! Het is echt eens iets anders, onderweg heb je dolle pret samen en je bent ook nog een sportief bezig. Wat ons betreft zijn de spoorwegfietsen dus een dikke vette aanrader.

Tip: hier kan je een kortingsbon downloaden. En hier vind je alle info over de Draisines de la Molignée.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.