0
KINDERKOST

Kinderkost : bloemkool en zoete-aardappelcurry

Op drukke woensdagen als vandaag vind ik het heerlijk om een snel gerecht op tafel te toveren. Zoals een overheerlijke kokoscurry, want dat kan je gemakkelijk ‘s ochtends of de dag ervoor preparen en je hebt ‘s avonds snel eten op tafel. Ik heb al verschillende curry’s uitgeprobeerd en ze worden hoe langer hoe lekkerder…

Dit is een receptje dat ik een beetje zelf heb samengesteld na het uitproberen van verschillende andere kokoscurry’s en ik moet zeggen dat het een topcombinatie is. En de kindjes? Die smulden er alle3 zalig van mee.

Wat heb je nodig?
400 gr zoete aardappels
1 gele of rode paprika
1 bloemkool
kokosolie
gember
curry en kurkumapoeder
1 blik kokosmelk
1/2 citroen
peper en zout
eventueel nog wat peterselie

1 zak bloemkoolrijst van de Colruyt (in de diepvries te vinden!) of je kan ook zelf bloemkoolrijst maken met de keukenmachine maar dat gaat niet zo snel natuurlijk

Zo maak je het klaar
1. Doe in een stoofpot een lepel kokosolie en stoof je ajuin erin. Voeg ook een stukje gesneden gember toe en currypoeder.

2. Snijd ondertussen je groenten zoals de zoete aardappelen, de bloemkool en de paprika.

3. Voeg ze toe aan je stoofpotje en laat lichtjes aanstoven. Giet ondertussen je blik kokosmelk erover, voeg peper en zout toe en laat goed doorkoken en blijf goed door roeren. Pers er een halve citroen over uit, kruid nog wat bij met kurkuma en je kan er zelfs nog wat peterselie (of bamboescheuten of andere kool aan toevoegen).

4. Serveer met bloemkoolrijst. Wij bakken dit altijd in een wokpan met een ajuin en een bouillonblokje erbij. Overheerlijk!

Eet smakelijk! Wedden dat je kroost er dol op is?

Volg je ons al via @kinderkost op Instagram?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.