0
KINDERKOST

“Mamaaaaa, wat eten we vanavond?”

Enkele maanden geleden hadden wij te onzen huize een goed voornemen: we gaan meer vegatarisch eten (zeker sinds we de film Okja gezien hebben op Netflix). Toen HelloFresh ons dus vroeg om hun Veggiebox te testen, zei ik geen neen. Ideaal moment om eens wat vegatarische receptjes uit te testen én opnieuw goede routines aan te kweken na de vakantie. Want zeg nu zelf, nu de zomervakantie voorbij is en het gewone leven weer is begonnen, is het niet altijd gemakkelijk om ‘s avonds op tijd vers en gezond eten op tafel te toveren. Ondertussen zijn wij hier ook begonnen aan de grote keukenverbouwing en ‘doen’ we het nu in de living met een geïmproviseerde campingkeuken, HelloFresh kwam dus als geroepen tijdens mijn eerste werkweek en de voordelen zijn groooooooot:

1. Op de vraag “Mamaaaaa, wat eten we vanavond?” heb je altijd een antwoord klaar
Wanneer je aan HelloFresh doet, moet je al niet meer over die vraag nadenken. De recepten én de ingrediënten zitten allemaal in een box voor je klaar.

2. Je moet zelf niet zorgen voor een weekmenu
Normaal schrijf ik elke week lustig in mijn bullet journal mijn weekmenu op, maar daar moet ik altijd serieus over nadenken. Dankzij HelloFresh hoef je dus een paar dagen per week niet na te denken daarover.

3. Je maakt kennis met (vegetarische) gerechten en smaken die je anders nooit zou te weten komen
Echt serieus, kokoscurry met kastanjechampignons en paksoi is iets wat ik anders nooit zou maken of de parelcouscous met champignons en gruyère was hier ook een grooooooot succes!

4. Je bespaart tijd
Ha ja, want je hoeft voor een paar dagen niet naar de winkel want de winkel komt naar je toe. Op maandagavond werd hier aangebeld en de boodschappen werden geleverd in een handige HelloFresh Box. Ok je moet nog boodschappen doen voor het ontbijt en de lunch, maar als je dat allemaal op voorhand wat goed regelt, moet je echt minder naar de winkel en doe je echt minder geld op. En bespaar je dus een hoooooop tijd!

5. Samen eten is weer plezant
Ik vind dat persoonlijk één van de belangrijkste momenten van de dag: samen avondeten. Een moment waarop het gezin samenkomt en samen eet. Alle telefoons en tablets even aan de kant en genieten van lekker eten. Dankzij HelloFresh was het eens zo plezant want we hadden samen gekookt en konden er nog gezellig over napraten :-).

6. Geen keukenprins(es)? Geen nood! T’is echt supergemakkelijk!
Dankzij de handige receptkaarten die meegeleverd werden, kan zelfs het kleinste kind zo’n gerechtje klaarmaken. En die kaartjes kan je gewoon bijhouden zodat je het gerecht achteraf nog eens kan namaken. Win-win!

Conclusie?
HelloFresh heeft ons echt gered tijdens onze eerste grote verbouwweek in september. We hebben allemaal vegetarisch gegeten en dat is ons zelfs heel goed bevallen! Soms trokken de kindjes wel eens een langere lip, maar dankzij de Superproever , een geniaal systeem voor kindjes met lange tanden was dat probleem snel weer van de baan. Alles wat ons drukke leventjes als gezin van vijf gemakkelijker maakt, vind ik geweldig, hallo HelloFresh dus!

Ons favoriete gerechtje van de week?
Parelcouscous met champignons en gruyère

Ingrediënten

Parelcouscous
Knoflookteen
Champignons
Geraspte gruyère
Rucola
Walnoten
350ml bouillon
Roomboter
Peper en zout

1. Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
2. Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.
3. Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
4. Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur.
5. Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten.

Mmmmmmm….eet smakelijk!

Heb je zoiets van…DIT WIL IK OOK EENS PROBEREN! Dan heb ik goed nieuws voor jou, want met de code HELLOLOBKE krijg je 25€ korting op je eerste box! Whoopwhoop! Iedereen aan de HelloFresh volgend week!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met HelloFresh. Hoe ik tegenover samenwerkingen sta, lezen jullie hier.

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  zebrazonderstrepen
  september 12, 2017 at 2:13 pm

  ik maak er geregeld gebruik van, verse ingrediënten en eindelijk eens wat nieuwe – gezonde gerechtjes!

 • Reply
  Anca
  september 13, 2017 at 7:59 am

  Inderdaad heel handig, maar na een periode uitproberen zijn wij er definitief van af gestapt enkel om ecologische redenen. De vele camionettes die vanuit Nederland of Antwerpen individueel deze pakketten rondbrengen zorgen voor meer files, luchtvervuiling ed. Het is niet echt het principe van: ‘koop lokaal, verminder je ecologische footprint.’ Moest het lokaal aangeboden worden bv in reeds bestaande winkels, zouden wij het zeker opnieuw gebruiken.

 • Reply
  Thijs
  september 13, 2017 at 2:48 pm

  Bedankt voor de reminder Lobke. Een tijdje geleden HelloFresh geprobeerd en waren daar ook heel tevreden over. Nu weet ik zelfs niet meer waarom we ermee gestopt zijn.
  Vegetarisch, nieuwe receptjes + gemak zijn sowieso 3 mooie voordelen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.