0
Uncategorized

Nee, er is geen Planeet B #klimaatmars

“Brusselse politie telt 70 000 deelnemers op grootste klimaatmars ooit” las ik op de Redactie.be toen we op de trein huiswaarts zaten. “En wij waren daarbij!” En volgens mij waren het er zelfs nog meer dan 70 000 want als je al die baby’s en peuters in draagzakken meetelde, waren het er volgens mij nog meer. Koud, regen, nat, veel volk, overvolle treinen…niets hield ons tegen om vandaag met ons gezinnetje en tante Cathy richting Brussel te rijden om deel te nemen aan de grootste klimaatmars ooit. Ok we konden ervoor kiezen om gewoon in onze luie zetel te blijven zitten op een regenachtige zondagnamiddag en te denken dat een ander het wel voor ons zou oplossen. Of..we konden ook het heft in eigen handen nemen en eventjes moeite doen om onze stem te laten horen. Ok, het was geen weer om een hond door te laten, maar toch voelde het zo goed om daar samen met al die andere mensen te staan. En ja elke stem telt, of het nu groot of klein is.

Ons weekendje stond een beetje in het teken van de Klimaatmars en de kinderen waren goed voorbereid. Gisteren knutselden we samen gezellig panelen met een klimaatslogan. Op zich was dit al een educatief moment want tijdens het tekenen en schilderen, legde ik Kobe en Frauke uit waarom het zo belangrijk is dat wij deelnemen aan de klimaatmars in Brussel. Ja, omdat er een veel te laks klimaatbeleid is in ons land en onze ministers dringend iets moeten doen aan dat beleid! Ik vertelde hen dan ook dat alles begint bij onszelf dus dat ook wij als gezin ons steentje kunnen bijdragen door bijvoorbeeld minder met de auto te rijden, meer onze fiets moeten nemen, minder plastiek moeten gebruiken, minder vlees moeten eten…
Dat zij ondertussen spontaan zwerfvuil beginnen rapen en mij onder mijn voeten geven omdat ik komkommers durf kopen met plastiek rond, dat maakt mijn hartje warm.

“We hebben maar één planeet”
Dus stonden we daar vandaag…mee te betogen met al die duizenden andere mensen, gezinnen, mama’s, papa’s, kinderen, baby’s, politiekers…er was een massa volk op straat en daar kreeg ik het heel erg warm van vanbinnen. Tenslotte gaat het toch over de toekomst van onze kinderen en onze planeet, nee er is geen planeet B!

Terug thuisgekomen vroegen ze mij: “Wil je foto’s sturen naar onze mijn juf en meester mama? Dan kunnen we er morgen over vertellen in de kring.” Hier schrijft een fiere mama. We weten weer waarom we buiten zijn gekomen vandaag!

Waar was jij vandaag?

Tip: lees bij Mamavanvijf en op Maison Slash meer over de Klimaatmars, want zij was er ook bij met haar gezinnetje! Parents for the win, das zeker datte!


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.