0
LIFESTYLE MAMA ZIJN Speeltips

Danku Sinterklaasje…vanwege Kobe, Frauke en Mil

Liefste Sinterklaas,

Of je nu bestaat of niet, voor mij heb je altijd bestaan en zal je altijd blijven bestaan. Als kind was je al mijn held tot ik ontdekte dat het geschrift van jou verdacht veel leek op dat van mijn vader, haha! Nu ik zelf kinderen heb, vind ik de Sinterklaastijd nog altijd één van de mooiste en magische tijden van het jaar. Alleen al het speelgoed mee helpen bij elkaar zoeken en klaarzetten vind ik geweldig. Een hoogdag en van mij mogen ze er zelfs een officiële feestdag van maken zodat mijn kroost een hele dag kan spelen met hun vers speelgoed.

Lieve Sint, ik gebruikte je de laatste weken vaak als excuus: “Braaf zijn hé mannekes, anders komt Sinterklaas geen pakjes brengen!”. Ik belde jou zelfs een paar keer op met die Sinterklaas-app. Ik ben zeker dat ik niet de enige moeder ben die dat doet, toch? Maar als ik de onschuldige gezichtjes van Kobe, Frauke en ons Milleke aanschouw wanneer ze op jouw schoot of op die van één jouw hulpsinten mogen zitten, dan loop ik over van trots en ga ik helemaal mee op in hun fantasie. Ik vind het ook zo heeeeeerlijk dat onze Kobe, nu 8 jaar, nog altijd zo’n believer is. Waarschijnlijk het laatste jaar, maar laat hem toch nog even klein zijn, ze moeten al zo snel groot worden. Hmm!

Kringloopgeluk
Voor Kobe, Frauke en ons Milleke was je heel erg gul en ze zijn dan ook ongelooflijk blij met hun buit, ik gun het ze ook zo hard. Gelukkig was niet alles nieuw en ging je eens kijken op de zolder van een oud mevrouwtje die nog heel wat leuks vond voor kleine meisjes zoals Frauke zoals een poppenwagen, Tiny-boeken en spullen voor haar popjes. Ook het bezoekje aan de Kringwinkel was fantastisch, want Levensweg, Letter voor Letter, ‘leren borduren zonder naald’ en noppers, dat lieve Sint, dat is toch pure nostalgie? En onze Mil is supercontent met zijn gloednieuwe tweedehands Wishbonebike, topper!

Verder vind ik het fijn dat je zoveel duurzaam speelgoed bracht, want al dat plastiek en brollenspeelgoed in de wereld, dat mag toch ook wat minder zijn hé lieve Sint. Je wist zeker en vast dat wij hier grote fan zijn van het houten Grimms speelgoed. De populaire regenboog is hier een schot in de roos. En met autootjes spelen wordt vanaf nu superleuk met deze flexibele autobaan van Way2PlayJe bracht gelukkig niet alleen speelgoed maar ook wat nuttige spullen zoals een spel van Kapitein Winokio om de maaltafels te leren en van die heerlijke Yumboxen om onze kindjes gezonde kinderkost mee naar school te laten nemen. Merci daarvoor!

Het enige wat ik voor mijzelf nog wens voor Sinterklaas is een beetje extra tijd. Tijd om bij de mensen die ik het liefste zie op deze aardbol door te brengen, om nog meer leuke dingen te doen of om een beetje meer te slapen. Tijd is zo’n ongrijpbaar fenomeen en glipt zo snel tussen onze handen weg. Dus lieve Sint, kan je de tijd even stoppen? Zoals vandaag, en keihard te genieten van de speeltijd die onze kindjes nu beleven. Breng je dat even in orde voor ons liefste Sinterklaas?

Onze kindjes en wij, mama en papa, zijn je alvast heel dankbaar!
Maar mama: “Sinterklaas kan dat toch niet allemaal alleen doen hé? Er moeten zeker hulpsinten zijn,” vroeg Kobe deze ochtend aan de ontbijttafel na het krijgen van zoveel moois. Ik heb dat deeltje dan alvast opgebiecht lieve Sint, hopelijk vind je dat niet zo erg?” En nu genieten!

Liefs,
xxx

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.