Kinderkost : chocoladeballetjes zonder suiker

“Mama gaan we eens een lekker dessertje maken?” Na een superdrukke week met migraineaanvallen, weinig slaap en overprikkelde kindjes, was het tijd om onszelf eens lekker te verwennen met chocolade! “Als we nu eens lekkere chocoladeballetjes gaan maken?” Dat moest ik geen twee keer zeggen. En weet je wat goed is? In deze chocoballetjes zit niet eens zoveel chocolade, want ze bestaan voor het grootste deel uit amandelpasta, kokosrasp en kokosbloem. Maar enkele lepeltjes cacaopoeder en geen suiker!

Een portie van deze chocoballetjes is dus superlekker als tussendoortje, maar ook ideaal bijvoorbeeld voor je volgende verjaardagstraktatie op school.

Benieuwd hoe je ze maakt?

Wat heb je nodig?
1 1/2 kop kokosrasp ongezoet
1 kop amandelpasta
2 eetlepels kokosbloem
2 eetlepels cacaopoeder ongezoet
een paar druppels vloeibare stevia of rauwe honing

Mix alle ingrediënten tot een plakkerig deeg in de keukenmachine. Plaats het dan een kwartiertje in de diepvries tot het stevig genoeg is om er balletjes van te rollen. Bedenk een groot bord of een bakplaat met bakpapier. Laat je kindjes nu voorzichtig zelf balletjes rollen (dit vinden ze geweldig om te doen!) en rol ze nog eens in kokosrasp (of fijngehakte amandelen). Plaats de balletjes nog een kwartiertje in de diepvries tot ze hard genoeg zijn.

Wedden dat je kinderen (en jij zelf) er dol op zijn?

Dit recept komt uit het KETO-plan, een plan dat ik sinds begin deze week weer volg en waar ik me supergoed bij voel. Geen dieet, geen calorieën tellen en een haalbaar plan waar je jezelf echt beter van voelt omdat je geen suikers eet. De kindjes volgen dit plan niet mee, maar als ik ‘s avonds kook, eten ze wel vaak gewoon mee wat wij eten. Win-win!

Volg jij onze Kinderkost-pagina al via Instagram? Zeker doen!

One thought on “Kinderkost : chocoladeballetjes zonder suiker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.