0
Daguitstappen EROPUIT Op reis met kinderen

Een herfstvakantie zoals een herfstvakantie moet zijn

Als we nu eens gewoon vijf dagen volop herfst zouden vieren in de Belgische Ardennen? Ik moest dat geen twee keer vragen aan mijn kroost. We zochten en vonden een paar weken voor de herfstvakantie een supergezellig huisje en kwamen terecht bij Landal Village de l’Eau D’Heure. Een bungalowpark dat alles heeft wat je nodig hebt voor de leukste herfstvakantie: gezellige huisjes, kindvriendelijk, rust, ruimte, natuur én een superleuk zwembad.

Het park ligt ook direct aan recreatiemeer Lac de la Plate Taille waardoor je een echt vakantiegevoel hebt, want water…dat doet toch altijd iets met ons, we kregen er meteen een Scandinavisch gevoel (en dan worden we pas echt gelukkig :-))

Benieuwd wat we er allemaal deden en wat je zoal kan beleven in de buurt? Enkele van onze toptips voor een weekje in de Ardennen deel ik graag met jou:

1. Wandelen is altijd een goed idee


Lange herfstwandelingen maken samen en genieten van de rust, ruimte en natuur, lekker warm ingeduffeld om daarna binnen samen warme chocomelk te drinken en pannenkoeken te eten. Bij de receptie was een wandelkaart te koop met mooie tochten in de omgeving. Wij deden de wandeling die natuurexpert Ruben aanraadde helemaal na om de omgeving te verkennen.

Het uitgestrekte stuwmeer met oude bossen en serene stiltes zorgden er echt voor dat we ons in Scandinavië waanden. Het leken wel Zweedse meren en bossen, zalig!  dat u zich in Scandinavië waant. We gingen kijken wat voor moois de natuur er allemaal te bieden had en vonden zelfs watermunt. Wat kan de natuur toch mooi zijn!

De wandeling met Ruben vind je hier.

2. Maak een tocht met de Railbikes van de Molignée

Een ideale daguitstap om de prachtige streek te verkennen. Ze zijn bovendien het hele jaar open! Vergeet niet om op tijd te vertrekken zo kan je het ook combineren met een bezoekje aan de Abdij van Maredsous.
Onze ervaringen met de spoorwegfiets lees je hier.

3. Op het park zelf is ook heel wat te beleven: van het zwembad tot de beverburcht

Toen we dinsdagochtend wakker werden had het gesneeuwd en bleef het eigenlijk heel de dag redelijk slecht weer. Gelukkig was er genoeg te doen op het park om onze kroost bezig te houden. Het openbaar overdekt zwembad AQUACENTRE is echt wel een aanrader daar, je kan er zwemmen met 40% korting als gast van Landal. Vlak bij de receptie is er ook een superleuke binnenspeeltuin de Beverburcht met een groot ballenbad, grote bouwstenen en nog veel meer toffe spelen.

4. Knutselen en spelletjes spelen in ons huisje

Nostalgisch denk ik terug aan vakanties uit mijn eigen kindertijd wanneer ik in een bungalowpark kom. Want dat deden wij vroeger ook altijd: gezelschapsspelletjes spelen zoals Kneedfeest(een toppertje hier!), knutselen, pannenkoeken eten, gewoon gezellig samen zijn aan de open haard. De sfeer die mijn mama toen wist te creëren probeer ik nu zelf mee te geven aan mijn eigen gezin. En ik denk we er al goed in geslaagd zijn om op en top te genieten van al dat samen zijn. Deze blije gezichtjes zeggen toch alles?

Wat wij ook altijd doen is zoveel mogelijk eten (inclusief afwasblokjes en poetsgerief) meenemen van thuis. Enerzijds om geld te besparen maar vooral ook om tijd te besparen. Koken doen we gewoon lekker zelf in ons huisje. Als je echt nog iets nodig hebt, kan je wel altijd terecht in de parkshop maar dus niet om grote boodschappen te doen. Werkt echt!


Wij komen zeker nog terug naar dit park! Want we hebben aan de kindjes beloofd dat we dit allemaal nog gaan doen:

Survivalen in Natura Parc
Test je survivalskills en wees niet bang om vies te worden! Slinger als een aapje vanuit de touwen door naar de touwbruggen en baan u een weg door het parcours. Een avontuurlijke middag beleeft u op 2 kilometer afstand van Landal Village l’Eau d’Heure inavonturenpark Natura Parc

Zeilen op het meer
Aan het recreatiemeer bent je van april tot en met oktober op de perfecte plek voor allerlei watersporten zoals onder meer zeilen. Ontdek het meer vanuit een zeilboot of maak een kanotochtje. En ik zou wel eens stand up paddling willen proberen!

Bikes & More
Volgende keer gaan we zeker ook eens een fiets huren om de natuur te verkennen en een tour te fietsen rond het meer, want dat zagen we deze keer te voet niet helemaal zitten (was zo’n 17km).

Een ritje met de amfibiebus Le Crocodil Rouge
De meren van l’Eau d’Heure ontdekken met amfiibiebus Le Crocodile Rouge, een ongelooflijk voertuig, dat zich beweegt zowel op het water als op het land is echt iets wat we zeker nog willen doen. Bij Le Crocodile Rouge is nog veel meer te beleven zoals lasergamen en aquagolf.

Landal, je krijgt van ons weer duizend hartjes voor zo’n leuke herfstweek! Via mijn Instagramapagina kan je via de hoogtepunten nog meer foto’s zien van ons familieweekendje.

ZIn om zelf een weekje weg te zijn met Landal? Check hier alle info over Landal Village de l’Eau D’heure!

Geniet nog even mee van enkele heerlijke sfeerbeelden:

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Laurens (Parkvakanties)
  november 5, 2018 at 9:14 am

  Ziet er uit als een prachtig park! En mooie foto’s.

 • Reply
  eskonpeupejer
  november 5, 2018 at 11:18 am

  Je kan daar ook eens in de stuwdam gaan . Leuk in elk geval om eens te zien.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.