0
(Web)shoptips Baby EROPUIT LIFESTYLE Moederschap

Je peuter dragen in een draagzak? Het kan!

Het is #internationalbabywearingweek en dat kan ik alleen maar motiveren en ondersteunen, want je kindje dragen in een draagzak is het leukste en gemakkelijkste wat er is!
Sinds Milleke wat groter is, dragen wij hem in de Toddlerversie van de Tula ergonomische draagzak en dat kan eigenlijk zolang het voor jezelf en je kindje comfortabel is.

Benieuwd naar nog meer voordelen van je peuter dragen in een draagzak?

1. Dragen in een ergonomische draagzak is niet alleen goed voor je kindje maar ook voor jou als ouder
We kunnen het niet genoeg benadrukken: wanneer je voor een draagzak kiest, investeer dan in een ergonomische draagzak die zich kenmerkt door een breed zitvlak voor je baby! Hierdoor is de stand van de heupjes van je baby goed. Ook voor jou als papa of mama is de brede heupband leuk, want het gewicht van je baby wordt goed verdeeld waardoor het veel minder zwaar draagt dan een klassieke draagzak.
Nog al te vaak zie ik mama’s en papa’s rondlopen met een klassieke niet ergonomische babydrager en dan heb ik altijd de neiging om hen aan te spreken en hen in te lichten over het belang van ergonomische draagzakken.
De Tula is dus ook een ergonomische draagzak, gemaakt voor een ideale gewichtsverdeling en je kindje zit in de aanbevolen M-houding. Je kan dragen in twee houdingen: op de rug of op de buik. Je neemt hem eenvoudig overal met je mee; de stof is stevig maar toch erg dun, luchtig en soepel. De draagzak is daardoor zeer compact op te plooien en neemt weinig plaats om op te bergen. I.D.E.A.A.L.!

2. Je kan dagdagelijkse dingen doen terwijl je je peuter dicht bij jou hebt
Ook peuters kunnen nog moeilijke dagen hebben en het moet gezegd worden…de nabijheid van je lichaamswarmte, de geur en het ritme van je bewegingen…ze zorgen er allemaal voor dat je kindje rustiger wordt. Jullie willen niet weten hoeveel wij hier al rondgelopen hebben met Milleke, eerst op onze arm maar zo zet je natuurlijk niet veel uit! Een draagzak is daarom een welgekomen hulpmiddel om je peuter dicht bij jou te houden en ondertussen toch je dagelijkse bezigheden te kunnen doen zoals je huishouden of de verzorging van je andere kinderen. Ik zou mijn draagzak niet meer kunnen missen! En weet je wat? Hij kon ook met gemak slapen in de Tula draagzak, het beste bewijs dat de drager ook bij hem in de smaak valt, toch?

3. Voorgevormde babydragers ziin erg handig in gebruik
Wij zijn grote fan van de voorgevormde babydrager, want je kan die supersnel aantrekken, zeker als je je baby snel getroost wil krijgen. De Tula draagzak beschikt over een makkelijk kliksysteem op de brede, comfortabele heupband. De draagzak is snel en volledig aanpasbaar (schouderriemen en heupband) waardoor hij past voor elk postuur met optimaal draagcomfort. Het afstellen is erg eenvoudig, waardoor de drager ook geschikt is voor minder ervaren mama’s, papa’s en zelfs oma’s, opa’s of onthaalmoeders!

4. Een ideaal vervoermiddel, zeker op reis met kinderen
Eerlijk? Ik zou niet weten wat gedaan zonder onze Tula Toddler afgelopen vakantie in Zweden. We hebben daar namelijk superveel leuke wandelingen gedaan die we niet met de buggy konden doen en die Milleke zeker nog niet zelf kon mee stappen. Tijdens lange wandelingen droegen we Milleke hier op onze rug. Dit is trouwens de meest comfortabele manier om je kindje voor langere tijd te dragen. Onmisbaar! Echt waar! Er is trouwens ook een erg handig slaapkapje aan de draagzak dat ervoor zorgt dat je kindje in alle rust kan genieten van zijn slaapje terwijl jij geniet van de wandeling.

Je hoort het al, wij zijn hier grote fan van peuters dragen en ik hoop dit dus nog lange tijd te kunnen doen (tot hij zelfs kleuter is! De Tula is onze absolute topfavoriet, al was het maar op zijn mooie prints. Er komen op regelmatige basis nieuwe modellen uit, wat wel betekent dat je snel moet zijn wanneer je een leuk modelletje ziet. Tijdens onze vakanties, tijdens uitstapjes (laatst waren we op uitstap met een boot en ook daar was de draagzak onmisbaar).

Conclusie? Het gebruiken van een ergonomische draagzak, en zeker de mooie Tula Toddler muse, is voor mij een onmisbare lifehack voor ouders geworden! Ik kan het alleen maar aan iedereen aanraden!

Shoptip! Wij vonden onze Tula Toddler muse bij Blabloom, één van onze favoriete webshops

PS: al hun ergonomische draagsystemen dragers zijn nog tot zondag aan – 10% tot -40% korting!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.