0
Kinderactiviteiten KINDERKOST Zelfgemaakt

Pompoenentijd : van pompoenlantaarns tot verse pompoensoep

Geen gezelligere manier om de herfstvakantie in te zetten dan samen gezellig pompoenen uit te hollen en verse pompoensoep te preparen (mét ballekes!) Eigenlijk vind ik dat zo erg nog niet dat de zomer nu definitief gedaan is, want zeg nu zelf: hoe gezellig is om het samen lekker warm bij elkaar rond de tafel te kruipen en te genieten van de gezellige drukte terwijl je hard moet werken om zoveel mogelijk vruchtvlees uit die pompoenen te halen. Om dan daarna samen te genieten van versgemaakte soep.


Pompoenlantaarns zelf maken doe je zo: een stappenplan!

Wat heb je nodig?
1 grote pompoen (of meerdere als je genoeg energie hebt, haha! :-))
lepels en/of ijslepels
een scherp mesje
stift
twee kommen (eentje voor de pompoenpitten en eentje voor het vruchtvlees)
glazen yoghurtpotje en theelichtje

Snijd het deksel van de pompoen af. Als je van die mooie tandjes wilt, teken je die er eerst best op met stift en snijd je het hoedje er mooi af. Schep zoveel mogelijk pompoendraden en pitten uit de pompoen (dit is een werkje waarbij je kinderen al kunnen helpen). De pompoenpitten kan je apart houden om ze later te zaaien of te roosteren in de pan. Mmmmmm!

Je pompoen helemaal uitgehold? Dan is het tijd om te gaan tekenen. Het is handig om van tevoren op de pompoen aan te geven hoe de vorm van de ogen en de mond wordt. Met stift teken je daarom de ogen en mond op de uitgeholde pompoen. Hier vind je trouwens gratis sjablonen voor pompoengezichten. Snij de pompoenenmond en de ogen en neus uit met een mes. Duw het losgesneden stuk van de pompoen voorzichtig uit de pompoen.

Wordt het buiten donker? Doe een paar theelichtjes in glazen yoghurtpotjes in de buik van de pompoen en geniet van de gezelligheid. Happy Halloween!

Met al dat vruchtvlees maak je dan natuurlijk lekker verse pompoensoep!

Benieuwd naar ons recept voor pompoensoepslurpers?

Wat heb je nodig?
3 grote ajuinen
1 witte prei en/of bleekselder
Het vruchtvlees van 1 grote pompoen
4 wortels
2 kipbouillonblokjes
laurier, peper en zout
soepballetjes (kan je klaargemaakt kopen in de Colruyt om tijd te besparen!)

Stoof de ajuinen, de prei, de bleekselder en de wortelen een paar minuten in olijfolie of boter. Doe er dan de stukjes pompoen bij en laat even sudderen. Doe er dan water en kippenbouillonblokjes bij en laat zachtjes koken tot alle groenten gekookt zijn. Kruid af met de laurierblaadjes, peper en zout. En dan kan je ze nog lekker mixen en er gehaktballetjes aan toevoegen.
Mmmmmmm superlekker!

Afwerken kan ook met kaas of met croutons en natuurlijk horen er ook altijd soepstengels bij.

Zoveel familiegeluk in een pot!

Hier vind je nog meer leuke dingen om te doen in de herfst met kinderen:
Halloween voorpret
De leukste Halloweenideetjes
Zelf Halloweenkostuums maken

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.