0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Een gezellig wonderonsje op Wonderweekend

Hoe was ‘t weekend? Wanneer ze ons na dit weekend deze vraag stellen, dan antwoord ik: ‘Wondermooi!’ Hoe kan het ook anders?

Wonderweekend stond vorig jaar al op onze bucketlist maar dit jaar maakten we er echt werk van! Want met een mama die gids is in de Plantentuin (ja, echt!) is het toch een must om eens de kans te grijpen om te overnachten in de wondermooie Nationale Plantentuin van Meise. En hoe! In een kartonnen tent nog wel. Die Kobe en Frauke zelf mochten beschilderen, hoe cool is dat?

Van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag vielen we van de ene verwondering in de andere, je wilt niet weten hoe vaak onze kinderen woooooooooow of oooooooooooh gezegd hebben, dat zegt toch genoeg zeker. Kobe en Frauke hadden dan ook een superleuk weekendje want gingen zwemmen in het kleinste subtropische zwembad ter wereld, genoten van een circusshow, gingen wandelen met alpaca’s, plukten hun eigen snoepgroentjes en testten als eerste het Verwonder-je-voeten blotevoetenpad. Als kers op de taart bakten we ons eigen barbecuevlees tijdens de Wonderbarbecue. Een serieuze val van ons Frauke gooide even roet in ons eten, maar gelukkig kwam ze er snel weer bovenop om te genieten van de rest van de avond. Want de avondshow en fakkeltocht met lichtjes wilden we absoluut niet missen!

‘s Morgens ontbijten we samen met allemaal andere leuke gezinnen aan de langste ontbijttafel ter wereld. Nog even genieten, tent recycleren en biezen pakken…Wonderweekend, you were so good to us!

Als je het ons vraagt dan is Wonderweekend een dikke vette aanrader wanneer je eens iets anders dan anders wilt doen met je gezin wilt genieten van echte quality time!

“Gaan we volgend jaar terug mama en papa?”
Kobe en Frauke zijn alvast grooooooote fan! En ook wij genoten keihard van dit weekendje, het was de ideale start van onze topvakantie.

Fijn om weten!
Het Verwonder-Je-Voeten-Pad is vanaf nu het hele jaar lang vrij toegankelijk voor alle bezoekers van Plantentuin Meise. Eindelijk heeft Vlaams-Brabant nu ook een blotevoetenpad.

Er is nu ook een Wonderweekend boek met daarin 101 activiteiten om er samen een WonderWeekend van te maken. Of wat dacht je van een Achterstevoren-Weekend, een (F)luister-Weekend, een Geen-Ontvangst-Weekend,
een Op-Eigen-Verantwoordelijkheid-Weekend…Sarah de Vos, dat heb je weer goed gedaan!

Houd zeker de website van Wonderweekend in het oog als je volgend jaar ook wilt genieten van dit heerlijk weekendje weg. En wie weet slapen we volgend jaar wel naast elkaar in de kartonnen tentjes.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Moederschip
  augustus 20, 2018 at 10:24 am

  Wat een prachtig weekend moet dat geweest zijn! Ideetje opgeslaan voor volgend jaar 🙂

 • Reply
  Kim De schryver
  augustus 20, 2018 at 11:01 am

  Ziet er fantastisch uit! Komt zeker op onze to do lijst!!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.