0
KINDERKOST

Kinderkost: doe de Monkey Platter en leer kinderen gezond eten

De Monkey Platter dus. Wat eten we vandaag? Vind je het ook zo moeilijk om je kinderen gezonde kost voor te schotelen? Een handige tip is om hiervoor de Monkey Platter te gebruiken. Dat is een groot bord met vakjes (vind je vaak in De Kringwinkel!) waarop je verschillende dingen neerlegt. Zet het bord op tafel zodat je kind er goed bij kan, en laat hem zijn gang gaan.

Een groot voordeel van de Monkey Platter is dat je het de hele dag door kunt aanbieden, en op die manier kan ontdekken wanneer de eetmomenten van je kind zijn. Drie keer per dag eten is ook maar verzonnen, en veel kinderen zijn juist rond lunch en avondeten te moe om nog echt te genieten van hun voedsel. Als ze alle belangrijke zaken overdag al via de Monkey Platter in hun mond hebben gestopt, hoef jij je als ouder niet af te vragen of ze alles wel binnenkrijgen.

WAT LEG JE ER ZOAL OP?

Komkommer, tomaatjes, appel, maar ook biologisch vlees, eitjes, kaasjes, gestoomde groenten, een sneedje bruin brood, tonijnsla, guacamole, crackers, groentemuffins en een lekker natuuryoghurtje met vers fruit om af te sluiten.

Echt! Zo’n Monkey Platter is in geen tijd klaargemaakt en onze kindjes vragen er ondertussen zelf naar: “Mamaaaaa wanneer ga je nog eens zo’n lekker bordje met dingetjes voor ons maken?

Mission accomplished!

Leuke tip. Omdat ik meer en meer de vraag kreeg over het eten dat wij aan onze kroost voorschotelen, begon ik een gloednieuw InstagramaccountKINDERKOST met verse porties gezonde kost voor je kinderen! Volgen die handel!

De receptjes blijf ik wel delen op de blog onder deze verse rubriek Kinderkost.

De afgelopen weken deed ik extra hard mijn best om gezonde kinderkost voor te schotelen omdat we graag deelnamen aan de Danone Blogger Challenge. Zo probeerde ik om onze kinderen zoveel mogelijk gzonde snacks voor te schotelen en geen koeken meer te kopen! Zo maakten we bijvoorbeeld havermout cups die we vulden met yoghurt en fruit of de kindjes aten gewoon tussendoor of voor het slapengaan yoghurt.

En eerlijk? We waren al goed bezig, maar onze gezonde gewoontes blijven we voortaan gewoon verderzetten. Ik maak er ondertussen een sport van om op zoek te gaan naar gezonde, leuke en nieuwe recepten die ik dan samen met de kinderen uitprobeer. Bewust zijn van alles wat we in onze mondjes proppen, daar gaat het over! Merci Danone om ons hier even aan te doen herinneren!

Deze blogpost kwam mee in stand door Danone, hoe ik tegenover samenwerkingen sta lees je hier.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Joke
  juli 17, 2018 at 3:02 pm

  Doen we regelmatig, een groot succes! Ook om andere smaken te leren proeven. Leuk gepresenteerd!

  • Reply
   Lobke
   juli 18, 2018 at 8:57 am

   Super!!!!!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.