0
Daguitstappen EROPUIT Op reis met kinderen

De allerleukste verborgen natuurcampings voor kinderen midden in de natuur

Het plan was om afgelopen weekend te gaan kamperen, midden in de natuur met ons gezin. Ik deed een oproep op Facebook en Instagram en kreeg massaaaaaal veel tips waar we naartoe zouden kunnen. Maar onze kapotte auto besliste daar anders over. De kampeerplannen eventjes uitgesteld maar aan inspiratie geen gebrek. Dankzij jullie, mijn lieve lezers, kreeg ik massaal veel tips voor de allerleukste natuurcampings om één voor één eens uit te testen. Zo leuk dat ik een handig lijstje maakte en op één van deze campings vind je ons binnenkort zeker terug:

#1 Natuurkampeerterrein Ottermeerhoeve

Ik snap dus niet dat ik deze camping niet eerder leerde kennen. Mannekes, wat mooi!!!!! Het lijkt zo’n verborgen plekje keiver weg van hier, maar niets is minder waar, op een uurtje rijden naar Nederland en hop je waant jezelf in een heel ander land. Dit natuurkampeerterrein Ottermeerhoeve is een plek voor iedereen die vakantie wil vieren in verbinding met de natuur, zichzelf en elkaar. De sfeer is naar het schijnt heel persoonlijk, vriendelijk en veilig voor kinderen. Gasten kunnen genieten van het zwemmen en er is ook een zandstrand, ruime kampeerplaatsen en er zijn volop speelmogelijkheden voor kinderen. Het kampeerterrein is overzichtelijk, omringd door 11 hectare Ottermeerbos met 2 natuurvennen, weides met paarden en een groente-, bloemen- en kruidentuin. OMG, hier moeten we echt eens naartoe!

#2 Camping Tonny


Nog zo’n camping waar ik al lang geleden goeie dingen over hoorde, maar nu dus ook door jullie aangeraden werd! Camping Tonny waar de Ourthe door stroomt dus dat zorgt sowieso voor uren speelplezier voor je klein grut denk ik dan. En zoals ze het zelf verwoorden : “een uitgelezen plek om tot rust te komen, te wandelen, fietsen en vooral te genieten van een afwisselend natuurrijk landschap met haar typisch Ardeense dorpjes!” Dat zullen we dus zeker eens moeten uittesten! @kaatlaminaat ging ook al eens kijken, misschien kan je aan haar eens vragen hoe het er was?

#3 Kamperen in het bos


Zomaar je tentje opzetten in de natuur, dat zou geweldig zijn, maar spijtig genoeg mag dat niet! Sinds kort vind je bivakzones in de allermooiste Belgische natuurgebieden, die je te voet of met de fiets kunt bereiken. Ze zijn meestal voorzien van een waterpomp, een vuurkorf, en eventueel een composttoilet. De rest droom je er zelf bij. Dit maakt de natuurbeleving maximaal met een minimale ecologische voetafdruk. En volledig gratis. Let wel, je kan niet reserveren en er kunnen maar 3 tentjes staan. Dus het is een beetje op goed geluk. Wij zouden dit graag eens uittesten aan het Meerdaalwoud! Wie met het gezin op avontuur in eigen land wil gaan, is aan het Meerdaalwoud in Heverlee aan het juiste adres. Op wandelafstand van de bivakzone is onthaalzone de Speelberg met onder andere een barbecue en het fantastische speelbos Everzwijnbad. Op 2,5 km ligt het recreatiepark ‘Zoet Water’, een reeks vijvers met daarrond horecazaken en de Minnebron, een bron met gecontroleerd drinkwater. Echt een aanradertje volgens mij!

#4 Camping De Roos

Camping De Roos is nog zo’n verborgen pareltje waar ik graag eens naartoe wil trekken met mijn gezin! Een ecologische natuurcamping waar je nog echt ontspannen kan kamperen in een harmonieuze sfeer midden in de natuur. En dat is waar ik nu echt naar op zoek was, kamperen in de natuur! Waar je het gevoel  De camping ligt in een prachtig rivierduinlandschap aan de Overijsselse Vecht in Nederland waar je in alle rust van je vakantie kan genieten. Als je deze foto ziet wil je toch gewoon meteen vertrekken?

#5 Hartje groen camping


Charmecamping Hartje Groen ligt midden in de Maashorst in Nederland, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant met uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden. Ideaal voor de natuurkampeerder. Natuurlijk beleef en ontdek je de natuur ook in het Holenbergbos zelf. Er nestelen vele soorten vogels en eekhoorns klimmen er van tak naar tak. Heerlijk klinkt dit!

Jullie nog leuke kampeertips? Vul het lijstje gerust aan hieronder, zo helpen we mekaar tijdens onze zoektocht naar de allerleukste natuurcampings. Handig!!!!!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Daphne
  juli 18, 2018 at 7:53 pm

  In het stropersbos (Stekene) is ook een bivakzone. Ligt in een natuurgebied waar ook wilde paarden lopen en er is een laarzenpad. Zeker een aanrader!
  Is ook voor maximum 3 tenten en je kan niet reserveren, dus op tijd komen is de boodschap!

 • Reply
  Kristien Willems
  juli 19, 2018 at 5:36 am

  Domaine de la Besse in Zuid-Frankrijk. Heel mooie camping in de natuur met een zwemvijver, een kinderboerderij,…

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje
  juli 19, 2018 at 9:06 am

  Handige tips. We willen ook al heel lang gaan kamperen met de kindjes.

 • Reply
  Marijke
  juli 23, 2018 at 9:12 pm

  Wij hebben net voor de derde keer gekampeerd. Het bevalt ons prima. We hebben tot nu toe een tent kunnen lenen, maar we zouden graag onze eigen tent hebben. We hebben 3kinderen, 2 tieners en een kleuter. Heb je soms ook tips waar je een tent kan kopen?

 • Reply
  An
  juli 24, 2018 at 7:16 pm

  Ziehier: een hele hoop leuke gezellige kindvriendelijke campings in Nederland https://www.leukmetkids.nl/leuke-campings-in-nederland-met-kids/
  Voor Belgie / Duitsland / Noord Frankrijk hoor ik t graag ?

 • Reply
  Maud, Leuk Met Kids blog
  september 12, 2018 at 9:36 am

  Hi An, wat leuk dat je mijn artikel noemt! Voor Frankrijk en België heb ik er ook een: https://www.leukmetkids.nl/101-leuke-idyllische-campings-in-frankrijk-met-kids/. Groeten, Maud

 • Reply
  Monique Oosterholt
  november 9, 2018 at 2:34 pm

  Graag maak ik via deze weg reclame voor ons paradijsje in de Correze (Frankrijk). Le Soustran is een gezellige familiecamping en ligt in een authentiek stukje Frankrijk, midden in de ongerepte natuur. Een prima uitvalsbasis om te mountainbiken, te zwemmen, te wandelen of een prachtige rit met de auto te maken.

  De kleinschalige familiecamping ligt op loopafstand van het meer de la Triouzoune. Winkels en bank bevinden zich op 4 km. afstand. Vers brood kun je ’s morgens op de camping krijgen.

  Een verblijf op le Soustran is meer dan vakantie; het is een unieke belevenis.
  Bekijkt u vooral even onze sfeerimpressies op onze website: http://www.lesoustran.com

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.