0
Kinderactiviteiten LIFESTYLE

Quality Time met je kinderen? Wij hebben wel wat leuke ideetjes!

Laatst las ik ergens dat er tussen de geboorte van je kind(eren) en het moment dat ze gaan studeren 940 weekends zitten? Huh? Is dat echt? Begin nu vooral niet te panikeren en je zaterdagen en zondagen vol te proppen met familieweekends of veel te dure uitstappen, nee…want kinderen hebben eigenlijk echt niet veel nodig. Quality time kan je overal beleven en op de meest onverwachte momentjes die jullie zelf kunnen creëren, hoe?

 

TIP 1: Zorg voor één op één tijd en maak een cinema thuis

Nu ik meerdere kinderen in huis heb van verschillende leeftijdscategorieën, is het soms echt jongleren om alle ballen in de lucht te houden. Drie kinderen is echt puzzelen om alles gedaan te krijgen, geloof mij! En dat terwijl je kinderen eigenlijk niet wakker liggen van de afwas die nog niet is gedaan of de living die nog niet is opgeruimd. Het liefste wat ze willen is gewoon samen tijd doorbrengen. Daarom zorg ik er geregeld voor dat ik één op één tijd maak, af en toe een kindje apart nemen en samen iets leuks doen. En dat moeten niet altijd grootse uitstappen zijn, maar dat kan ook gewoon thuis in de zetel. Zoals afgelopen vrijdag, terwijl grote broer Kobe op chiroweekend was en Milleke in zijn bedje lag, kroop ik samen met ons Frauke onder een dekentje en keken we een leuke DVD. Want een DVD geeft in tijden van Netflix en iPads al een nostalgisch gevoel! Heerlijk om de voorpret samen te beleven ‘Vanavond gaan we een cinema maken en naar Paddington 2 kijken hé mamaaaatje? Het doosje ligt hier al een tijdje te wachten. Frauke is grote fan van dit megaschattige beertje Paddington 2. En ik moet bekennen, het is echt een hele leuke film met een heerlijke boodschap waar ik zelfs een traantje bij wegpinkte. Ja moeder, je hebt weer gescoord! Een zakske chips, een knuffeltje en een goei filmke, meer had mijn kleine schat niet nodig om op te laden.

TIP 2: Maak herinneringen


Als klein Lobke heb ik massa’s leuke herinneringen aan toffe dingen die mijn ouders met mij deden. En dat is uiteindelijk waar het om draait. Je kinderen een supertoffe kindertijd beleven waar ze later nog lang van kunnen nagenieten, toch? Speel ’s morgens eens restaurantje bijvoorbeeld en schenk verse roze smoothies in champagneglazen en bak pannenkoekjes met appeltjes en blauwe bessen bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een picknick in de living na schooltijd? Allemaal leuke dingen waar jouw kroost later megaleuke herinneringen aan over zal houden. En ja ik neem overal foto’s van, want zo kunnen ze dat later allemaal terug herbeleven (en ik ook!)

TIP 3: Quality time beleven kan altijd en overal

In de zetel met een deeveedeetje, aan tafel met een leuk gezelschapsspel of samen in het bos. Onderweg in de auto terwijl je je kroost naar hun hobby brengt of tijdens een wandeling na school. Zelfs terwijl je soep aan het koken bent of aan het stofzuigen bent. Voor je kinderen zijn kleine momentjes met jou vaak veel fijner in plaats van veel te dure uitstappen waar je die in je portemonnee voor moet gaan en waar je kinderen niet diezelfde herinneringen aan over houden. Let it gooooo en go with the floooooow!

Hoe proberen jullie die kleine fijne momentjes in te bouwen met je kinderen?

 

Vond je dit artikel leuk?
Volg ons voor een kijkje achter de schermen ook op Instagram. 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  hanne
  april 22, 2018 at 9:03 am

  Eén keer per jaar gaat papa met een dochter op weekend, ik blijf met de andere thuis. Dit weekend hebben we in de tuin gekampeerd, slapen in de tent, ontbijten op het terras, fietsen in de omgeving, het hoeft echt niet spectaculairder te zijn. Fijn om één kind apart te hebben en enkel met elkaar te moeten rekening houden.

 • Reply
  Lotte
  mei 1, 2018 at 6:04 pm

  Woensdagnamiddag werk ik niet en is mijn dochter Lou thuis. Dan kunnen we heerlijk genieten van elkaar! We doen niets speciaal, gewoon samen spelen op de mat is momenteel voldoende. Ze is nog maar 9 maanden en die momenten zorgen dat ik haar van dichtbij zie opgroeien. Heerlijk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.