0
LIFESTYLE

Playlist: een streepje klassieke muziek voor onze kinderen

Als er iets is dat ik mij dit jaar heb voorgenomen, dan is het mijn liefde voor klassieke muziek doorgeven aan mijn kroost! En hoe kan dat anders dan ze zoveel mogelijk in contact te brengen met een streepje klassiek? Sinds we vorige week naar een familieconcertje gingen luisteren, is de interesse voor klassieke muziek nog meer gewekt. “Wanneer mag ik naar de muziekschool mama?” Je kan je kinderen niet verplichten om muziek te leren, maar je kan het wel aanwakkeren en hen inspireren, toch?
Spotify is daar een ideaal medium voor en ik kan mij daar soms echt in verliezen…daarom maakte ik een playlist met klassieke muziek toegankelijk voor de allerkleinsten. Muziek waar ik zelf graag naar luister of zelf nog gespeeld heb als kind, of muziek waar ik een verhaal bij kan vertellen of een fijne herinnering aan heb, dat is toch het allermooiste? Terwijl we aan het spelen, koken, wassen of opruimen zijn zet ik hem op of tijdens een lange autorit…muziek luisteren kan overal!

Een playlist met de mooiste pianostukken van Amélie Poulain (oooooh wat speel ik die graag), de Moonlight Sonate van Beethoven, de Vier Seizoenen van Vivaldi tot Ständchen van Liszt (het lijflied van ons vake!). Of laat ze kennismaken met componisten en pianisten van onze tijd zoals Dirk Brossé en Jef Neve of herkenbare liedjes uit films zoals de Notenkraker van Tchaikovsky.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.