0
LIFESTYLE Zelfgemaakt

Koesterboekje

Frauke: “Mama, ik mis vake, echt!”
Ik: “Ja schatteke, mama mist hem ook.”
Frauke: “Dat is jouw papa hé. Ik zou dat echt heel erg vinden als ik geen papa meer heb.”
Ik: “Papa’s gaan nooit echt weg liefje. Zij zijn er voor altijd, in ons hartje. Kijk maar goed.”

Dat ik geen vader meer heb, dat doet echt zo’n pijn om dat te moeten zeggen. En eigenlijk wil ik gewoon nog niet geloven dat hij er echt niet meer is. Diep vanbinnen, in mijn hart en in mijn herinneringen, leeft hij nog verder. En dat is wat ik ook aan zijn liefste kleinkindjes (want oooooh wat zag hij ze graag!) probeer mee te geven: “Vake zal er altijd ergens zijn in ons hartje en hij zal altijd over jullie waken!”

“Mag ik nog eens in zijn boekje kijken mama?”
Om de herinneringen van de kinderen zo levendig mogelijk te houden, maakte ik een koesterboekje van karton voor hen waarin we vake nog heel even vasthouden. Waarin ik vertel wat voor een lieve papa hij was en grote kindervriend, waarin ik vertel wat voor een groot muzikant hij was (in de hoop dat zij dit talent ook geërfd hebben)!
En zoals hij zelf tegen mij heeft gezegd: “In jullie hart blijf ik leven! Goed kijken, dat lukt!” Dit boekje is alvast een grote hulp om hem te laten voortleven in ons hartje en in onze herinneringen.

Willen jullie ook zo’n koesterboekje zelf maken? Dat kan heel gemakkelijk via Fotoboekjevankarton.nl

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Liesbet
  januari 11, 2018 at 8:38 pm

  Heel mooi en pakkend!
  xxx

 • Reply
  Katrien
  januari 11, 2018 at 9:42 pm

  Bedankt om dit te delen. Ik moet binnenkort ook afscheid nemen van mijn vader en jouw koesterboekje is nu een heel waardevolle tip. Bedankt. Veel moed.

 • Reply
  Sofie
  januari 12, 2018 at 4:03 am

  Woaw wat een prachtig en waardevol idee… bedankt om dit te delen. Veel liefs en moed xxx

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.