0
MAMA ZIJN

22 dingen die ik deze kerstvakantie al heb gedacht (en vaak ook heb gezegd)

Ik moet iets bekennen. Dit was geen topvakantie. Terwijl ik andere jaren altijd enorm uitkeek naar Kerstmis en Nieuwjaar en de vakantie altijd volpropte met leuke uitstapjes en zelfmaakprojectjes, was dat dit jaar anders. Mijn hoofd stond er niet naar en ik had er eigenlijk echt geen zin in. Vandaag voel ik mij opgelucht dat die feesten voorbij zijn. En eigenlijk ook een klein beetje schuldig omdat mijn kinderen misschien niet de kerstvakantie kregen waarvan ze droomden…of wel?

Deze 22 dingen spookten de afgelopen twee weken al eens door mijn hoofd (of allemaal tegelijk :-))

1. Al na de eerste dag: “Wanneer is het terug school?”
2. Misschien moeten we volgend jaar echt eens op vakantie gaan tijdens de Kerstvakantie?
3. “Mamaaaa gaan we nog eens dat spelletje spelen?” Euhmmmmm…mama moet nu echt heel dringend iets anders doen.
4. Kunnen kinderen nu echt nooit eens hun rommel zelf opruimen?
5. Hoe doen andere ouders dit?
6. Een middagdutje zou nu echt eens deugd doen sé. (En liefst blijf ik dan de hele dag in bed liggen!)
7. Wanneer heb ik nog eens tijd voor mijzelf?
8. Euhm, ben ik eigenlijk al gedoucht vandaag?
9. Hoeveel keer is het nu eigenlijk nog slapen voor het weer school is?
10. Vandaag zou ik eens echt vroeg in bed willen kruipen. En dit eigenlijk elke dag van de vakantie denken.
11. Mijn kinderen een hele voormiddag op de Ipad laten spelen en mij hier zelfs niet schuldig over voelen.
12. Kunnen we de tijd even terugdraaien? Mag ik zelf nog eens kind zijn?
13. Waarom wilde ik zo graag drie kinderen? (lachen) En ondertussen kijken naar die schatten van me en het eigenlijk niet anders willen.
14. Waarom wilde ik nog graag een baby’tje? Ha daarom hé! 🙂
15. Wanneer kunnen we nog eens naar buiten? (en dit elke dag minstens 3 keer denken!)
16. Is het al tijd voor een glas wijn? (en er zelfs al eentje drinken terwijl de kinderen nog wakker zijn)
17. Waarom maken mijn kinderen altijd ruzie?
18. Schatje, wanneer vragen we nog eens een babysit?
19. Is die film die jullie al 389 keer gezien hebben nu al gedaan?
20. Doe iets!
21. Laat het los Lobke. Het heeft toch geen zin.
22. Wist ik eigenlijk ooit waar ik aan begon toen ik drie kinderen op de wereld zette? Tuurlijk wel!
Want ook al was het geen superkerstvakantie. De kinderen zelf hebben dit waarschijnlijk helemaal niet gemerkt. Dus waar voel ik mij eigenlijk schuldig over? Zij vonden het fantastisch dat ze een kerstboom konden versieren, mochten wachten op cadeautjes om ze daarna uit te pakken en er dan uuuuuren mee te spelen, mochten gaan slapen bij hun favoriete neefjes, tenten konden bouwen in huis, nieuwjaarsbrieven mochten lezen en een hele dag in hun pyjama mochten blijven zitten en genieten van de kleine dingen. En dat is tenslotte waar het om draait, toch? Samen genieten van de kleine dingen en van elkaar. Dat kleine gezinsgeluk, dat pakken ze ons toch nooit meer af. Wanneer begint de volgende vakantie?

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Line
  januari 6, 2018 at 11:51 am

  Beetje taboe, maar helemaal waar ook bij ons. Een derde kindje maakt alles een stuk zwaarder!

 • Reply
  Wanda
  januari 6, 2018 at 8:14 pm

  Heel herkenbaar ! En daarom besloten wij het eens om te keren en in de kerstvakantie naar de sneeuw te trekken en volgende zomer thuis te blijven. Geen gedoe, familie hier en familie daar, koud en vies regenweer en kinderen (4 stuks …) die binnen hangen, maar samen genieten in de sneeuw. In de zomer blijven we thuis, vakantie in eigen land, met de kinderen eens naar Brussel, naar het bos, vriendjes en vriendinnetjes die naar believen kunnen langs komen. De kerstvakantie was alvast meer dan geslaagd voor ons, hopelijk wordt de zomer dat ook 🙂 Ook jullie vinden je weg wel, en op naar een volgende toch wel top-vakantie !

  • Reply
   Silke
   januari 9, 2018 at 1:23 pm

   Wij plannen net hetzelfde volgend jaar! Alleen zijn de kindjes nog wel echt klein voor een vakantie in de sneeuw (1 en 3 nu, dus 2 en 4 volgende kerst)… maar al dat binnenhangen, twas een beetje te veel dit jaar!

 • Reply
  Liesje Ribbens
  januari 6, 2018 at 10:23 pm

  I feel you ❤️

 • Reply
  Hoera voor het einde van de kerstvakantie | En ze leefden nog groen en gelukkig
  januari 7, 2018 at 10:18 am

  […] was niet de meest dynamische ten huize Kikkererwt. Elders ook niet, las ik hier, en ik was erg blij met de eerlijkheid van moeders-onder-elkaar. Hoe dat komt (hier dan), wordt de […]

 • Reply
  Evi
  januari 7, 2018 at 6:41 pm

  Herkenbaar hoor! Wij hadden hier maar 1 weekje vakantie maar een aantal van die dingen heb ik tijdens die week toch ook wel gedacht 🙂

 • Reply
  Week #2 na een geweldige vakantie – nenoo.be
  januari 8, 2018 at 9:49 am

  […] ik hier en daar rond lees zijn er die geen fijne vakantie hadden, jammer én ik zou me bijna schuldig voelen omdat […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.