0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Pik eens een familieconcertje mee

Dat ik met de muzikale microbe geboren ben, wisten jullie misschien al. Dat ik mij gelukkig prijs dat dat muzikale gen jarenlang is aangewakkerd door mijn eigen vake, had ik jullie misschien nog niet verteld. Maar vroeger was er ALTIJD muziek bij ons thuis. Ik heb 12 jaar piano gespeeld en tot op vandaag kan ik mijn piano niet missen!
Er was thuis ook altijd wel iemand piano of viool aan het spelen en een mooie gezongen liedje was nooit ver weg, ja ik ben echt muzikaal opgevoed! En vandaag ben ik daar meer dan dankbaar voor, want hoe schoon is het om dit te kunnen doorgeven aan je eigen kinderen?


Toen ik zag dat het Symfonieorkest Vlaanderen een familieconcert speelde in de Bijloke (dé schoonste concertzaal van ons land, geloof mij!), was mijn enthousiasme meteen gewekt! Een ideale gelegenheid om nog eens iets samen te doen met onze twee grootste kinderen, 100% quality time!

En hoe interactief kan een familieconcert zijn? Want voor het eigenlijk concert begon, was het een kleurenfeest van jewelste, een spannend spelparcours en tjokvol leuke doe-activiteiten. Dansen, zingen, kleuren, een tangram maken en een agamograph maken (zeker eens doen, een topactiviteit voor kinderen!). En daarna werden we onder tromgeroffel en trompetgeschal al dansend en al zingend de concertzaal binnen! Heeeeeeeerlijk vonden we dit!

Ik ben de muzikanten van het Symfonieorkest Vlaanderen nu al dankbaar, want ze wakkerden het muzikale vlammetjes bij Kobe & Frauke nog meer aan. Op een speelse en leuke manier speelden ze muziek van Satie en LIgeti, Debussy kwam ook aan bod. Het was niet enkel muziek maar ook zang en de vrolijke liedjes zongen ze op het einde vrolijk mee! Punten, lijnen en driehoeken werden gespeeld…en overal was er kleur! Frauke is ondertussen overtuigd: “Ik wil piano spelen!” en Kobe gaat volgend jaar naar de muziekschool om gitaar te leren. Ik ben nu al fier en razendbenieuwd…

Dit kleurrijke en interactief familieconcert deed ook mama’s en papa’s weer kind voelen, dit wil je volgende keer niet meer missen, geloof mij!

Houd zeker de concertkalender van het Symfonieorkest Vlaanderen in het oog.

Wie wat tijd te veel heeft, kan alvast eens proeven aan de hand van ons zelf in elkaar geknutseld videoootje :-):

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Karin
  januari 8, 2018 at 8:58 pm

  Geweldig leuk! Ik heb zelf altijd in een orkest gespeeld en ook mijn drie kinderen spelen sinds een paar jaar bij een orkest (gitaar, hobo en drums). Niets leuker dan samen muziek maken!

 • Reply
  Kate Creatief
  januari 8, 2018 at 9:38 pm

  Muziek maken is top! Vooral samen spelen vind ik de max! Ook ik heb de genen doorgegeven. Il speel klarinet, mijn dochters dwarsfluit en trompet.

 • Reply
  hanne
  januari 9, 2018 at 6:29 pm

  Ik denk dat als er muziek in de genen zit, het er vroeg of laat wel zal uitkomen. Mijn dochters zijn wandelende muzieknoten. Van kleinsaf werden ze meegenomen naar concerten, intussen spelen ze zelf viool, cello, piano, zingen ze in een koor en als de dag meer uren had, deden ze nog meer. En ik kan dat alleen maar toejuichen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.