0
Daguitstappen EROPUIT

Naar het Huis van de Sint met de trein

Aangezien wij niet zo ver van de Stad van de Sint wonen, kon een bezoekje aan het Huis van de Sint niet ontbreken dit jaar! En omdat Kobe en Frauke nog eens graag een ritje met de trein wilden maken, besloten we om tijdens een doodgewoon regenachtig weekend in november te sporen richting Sint-Niklaas!

Niets zo gemakkelijk om als gezin te reizen met de trein in België, zeker als je niet ver moet! Niet alleen de verwondering van de kinderen is zalig om te zien, het is ook gewoon veel gemakkelijker. Geen gedoe met parkings, je bent echt supersnel op je bestemming en het is nog eens goed voor het milieu ook! Ook voor de prijs moet je het niet laten, want de NMBS biedt speciale tarieven voor gezinnen. Met de formule Free 4 Kids reizen kinderen tot 12 jaar (max. 4 per betalende volwassene) gratis met hun ouders – of grootouders, suikertante, andere begeleider… ideaal dus! ‘En wat doen jullie dan met jullie baby? Is dat geen gedoe met de kinderwagen enzo?’ Wel, ons Milleke is een echt draagkindje dus hij doet niets liever als met ons meereizen in de draagzak! Handig op de trein en altijd lekker dicht en veilig bij ons (én nog handen vrij om je met je andere kinderen bezig te houden.) Alleen maar voordelen dus die draagzak.
Treinbegeleider voor een minuut
Op het perron is het al dikke fun, want Kobe en Frauke hebben ogen te kort. Voorbijrijdende treinen, aftellen met de grote klok…jaaaaaa….nog even en onze trein is daar! Op de trein spelen we nostalgische raad-en woordspelletjes en ook de treinbegeleidster laat onze mini-Sint en mini-Piet helemaal opgaan in haar toffe job: ‘Willen jullie de kaartjes eens knippen? Dan mogen jullie mijn pet eens opzetten!’ Geweldig toch, niet?

Huis van de Sint
Aangekomen in Sint-Niklaas is het maar 10 minuutjes te voet richting onze eerste bestemming: het Huis van de Sint. Vanaf half november kan je hier gratis een kijkje gaan nemen. We werden er hartelijk verwelkomd door Zwarte Piet en eens je binnen bent, krijg je er een rondleiding van verschillende zwarte pieten vol verrassingen! Nieuwsgierig als ze zijn, trad onze kroost vol ongeloof de eetkamer, de keuken, de slaapkamer, de badkamer binnen! Je kan zelfs op het toilet van de Sint gaan zitten…lachen, gieren, brullen! Nog even oefenen om over de daken te lopen en onze kinderen zijn helemaal klaar om af te tellen tot de grote dag.

Fijn om weten! Het Huis van de Sint kan je bezichtigen tot en met dinsdag 6 december 2017. Sinterklaas is zelf aanwezig in zijn Huis elke woensdag (vanaf 14 tot 17.30 uur) en zaterdag en zondag (vanaf 10 tot 17.30 uur).
Alle info vind je hier: www.stadvandesint.be

Buitengekomen hebben we grote honger! Maar eerst nog even gaan kijken naar de Winkel van de Sint, ja echt! Sinterklaas heeft hier een eigen winkel in zijn stad! Eten doen we in de volgens ons hipste lunchbar van de stad: ‘Met Tijd en Boterhammen’ waar je kan genieten van rijkelijk gevulde boterhammen, een hippe plek waar kinderen met open armen ontvangen worden!

In de namiddag kuieren we nog wat rond in de stad en we beseffen dat Sint-Niklaas echt een keitoffe & kindvriendelijke stad is die nog heel wat te bieden heeft! En aangezien we er niet zo ver vandaan wonen, kunnen we nog vaak terugkomen.

Ook de treinreis huiswaarts verliep vlot en aangenaam. Kobe en Frauke genieten van de extra aandacht die ze krijgen, want het moet gezegd worden: reizen met de trein met je kinderen is niet alleen leerrijk maar gewoon ook echt keiplezant: het geeft je echt die extra tijd samen. Tijd om spelletjes te spelen, tijd om te bij te praten en lekker gezellig te doen. Ja, wij gaan echt meer de trein nemen: gemakkelijk, goedkoop en duurzaam!


Nog enkele uitstapjes die op onze bucketlist staan in Sint-Niklaas:

Een bezoekje aan het Stedelijk Museum waar je samen een leuke museumactiviteit kan gaan doen op kindermaat zoals ‘Op stap met het Museumkoffertje’, een zoektocht voor de allerkleinsten ( tussen 4 en 7 jaar) die nog niet kunnen lezen. In het koffertje zitten moderne voorwerpen. De opdracht is om de oude voorwerpen die erbij passen te zoeken. Voor de oudere kinderen kan je er ‘Op ontdekking met Arthur’, een speurtocht voor kinderen vanaf 10 jaar, met bijbehorend leuk opdrachtenboekje. Ook in het museum zijn nog plaatsen waar je allerlei dingen kan uitproberen. Beide activiteiten zijn gratis aan de balie beschikbaar.

Gaan lunchen bij Soep&Zoet
Een supergezellige lunchbar waar ze alleen seizoensproducten uit eigen streek gebruiken. Klaartjeskaas, boerenbrood uit de steenoven van Bakkerij Wauters, ijs van Cremerie François: elke smaakmaker is afkomstig uit het Waasland. Mmmmm!
www.soepenzoet.be

Binnenspringen bij Pand 42, een supertoffe winkel waar ze toffe spulletjes hebben voor jullie koters! Een gezellige inspiratiewinkel vol met cadeautjes, kinderkleding, boeken en kaartjes in het hartje van Sint-Niklaas, in de Stationsstraat nr 82.
www.pand42.be

Een bezoekje aan recreatiedomein De Ster in ’t Putteke van de Winter
In november kan je er trouwens deelnemen aan Putteke Winter, een winterse avondwandeling met sfeervolle acts, sprookjesachtige muziek, feeërieke lichteffecten, duizenden kaarsjes en gezellige eet- en drankstandjes. De wandeling wordt afgesloten met een muzikaal vuurwerkspektakel. Na het vuurwerk kan je nog napraten in het winterdorp met aangepaste en sfeervolle live muziek.

Kinderboerderij Het Wollen Hof
Een supertoffe kinderboerderij die nog niet zo lang bestaat maar wel een bezoekje waard is met kleine kinderen, want er is een mooi wandelpad aangelegd langs alle dieren en door de stallen. Ook binnen kan je er genieten van lekkernijen zoals pannenkoeken en ijsjes…mmm!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.