0
Baby MAMA ZIJN

Brief aan mijn derde baby

Lieve allerliefste Mil,

Precies één jaar geleden verkondigden we heuglijk nieuws. Het nieuws dat we een derde kindje gingen krijgen. We hadden toen zooooooo lang nagedacht over jouw komst en nu zouden we ons geen leven meer zonder jou kunnen voorstellen.

“Of ik een derde kindje niet ongelooflijk onderschat heb?” Het is een vraag die ik de laatste weken meermaals krijg vanuit onze omgeving en waar ik heel eerlijk op kan antwoorden: ‘Jaaaaaa!’ Misschien omdat je zoveel huilt? Omdat je nog altijd last hebt van reflux, krampjes, noem maar op… doorslapen doe je nog totaal niet. Het is ook een vraag die ik minstens 5 keer per week moet beantwoorden: ‘En slaapt hij al door?’ Erg ondersteunend vind ik dit niet altijd, want dan voel ik mijzelf als moeder vaak falen: ‘Nee mijn kind slaapt nog niet door!’ En ja, ik ben doodmoe, maar ik besef ook dat dat doorslapen iets is dat een baby natuurlijk niet direct doet. Dus ondertussen slaap jij nog altijd lekker bij ons in bed in jouw babynestje lieve Mil. Als je wakker wordt, kom je meestal gewoon een minuutje drinken aan mama’s borst en tuk je lekker verder in mijn armen waarna ik je weer terug in je babynestje leg. Dat doorslapen zal ooit vanzelf wel eens lukken zeker? Net zoals je ooit wel eens van een flesje zal leren drinken of misschien zal je dit gewoon overslaan en meteen van een bekertje drinken, wie zal het zeggen?

Ondertussen eet je wel al flink vaste voeding! Een pak van mijn hartje, want zo kan ik je over twee weken met een gerust gevoel achterlaten bij je onthaalmoeder. Dat je een eigen willetje hebt, is nu al duidelijk, je weet heel goed wat je wilt en vooral ook wat je niet wilt. Je broer en je zus zijn smoorverliefd op jou en het is geweldig om jou te zien opgroeien samen met hen! Jij bent het ‘kakkenestje’ van ons gezin en ik denk dat jij het allergrootste geschenk bent dat we hen ooit konden geven.

Eén ding weet ik ondertussen zeker, moeder zijn van drie kinderen, dat is niet voor watjes.
Vandaag las ik hier ‘Motherhood is messy. And challenging. And sleepless. And giving. And still unbelievably beautiful.‘ Ik denk dat dat genoeg zegt?

Lieve Mil, hoe zwaar het soms ook is, we zijn zo blij met jou.
Mama ziet je graag en zal je met alle liefde die ik heb laten opgroeien in ons zo warm mogelijke nestje. Ik ga de mama proberen zijn voor jou die je je later wilt herinneren,

 

Met al mijn liefde,

xxx

Je mama!

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Valvekens Emanuelle
  augustus 22, 2017 at 6:53 pm

  Dat doorslapen … elk kind doet het uiteindelijk wel hoor. Hier duurde het bij de eerste 3 maanden (joepie, eerdte nacht in haar eigen kamer en direct prijs), bij de 2de bijna een jaar. Tot 7 maanden gaf ik snachts borstvoeding als hij wakker werd. Nadien een flesje smorgens heeeel vroeg (ja hij slaapt door, 5 uur is echt wel ochtend hoor voor mij ;-)). Maar die momenten snachts met ons 2tjes… ik heb er heimwee naar. Ook al was ik op die momenten moe en vielen mijn ogen toe. Het was telkens ons momentje. Zonder afleiding van tv, gsm, grote zus, telefoon, … Nu haalt hij 7u en vaak wat later zelfs dus 12u slaapt ie door. Met kreuntjes snachts die mij wakker maken (hoera leve het moederinstinct) maar nog kan ik ontroerd worden elke keer ik hem daar zie liggen dromen.
  Ik begrijp je, die vragen van de buitenwereld, kreeg er en krijg er nog altijd de kriebels van. Als ze dan doorslapen zijn ze niet snel genoeg met kruipen, stappen, praten, lezen, schrijven,…. en als ze 18 worden zullen we ons afvragen hoe het komt dat die tijd voorbij gevlogen is. We zouden moeten genieten van elk moment, ook van de moeilijke en minder leuke 😉

 • Reply
  Petiteboutdechou_leen
  augustus 22, 2017 at 9:03 pm

  Als het een troost mag zijn, mijn bijna 5 jarige, staat bijna elke nacht ook nog een keer aan Mn bed. Een goeie training voor nummertje twee binnen een maandje ?

 • Reply
  Gaëlle | Bestkidever.be
  augustus 23, 2017 at 8:36 am

  Zo mooi! Liefde overwint alles he. Je bent een TOP mama

 • Reply
  mamadammeke
  augustus 23, 2017 at 8:52 am

  De mijne heeft in 2.5 jaar 2x doorgeslapen 😉
  Dat doorslapen is zo overrated, we verwachten en hopen het zo snel, maar eigenlijk is het gewoon erg tegennatuurlijk, zeker aan zulke jonge leeftijd.
  Want niet maakt dat ik elke avond weer opnieuw hoop dat ie eindelijk eens gaat doorslapen :p
  Maar bon, ooit… 😉

 • Reply
  zebrazonderstrepen
  augustus 23, 2017 at 3:10 pm

  mooi geschreven

 • Reply
  Marie
  augustus 24, 2017 at 7:20 am

  Hey Lobke,
  Prachtig artikel. Bedankt dat je zo oprecht bent, ik denk dat het veel mama’s helpt 😉 veel sterkte voor jou, het blijft niet duren. Mijn derde kindje is ondertussen bijna 4 maand en ik moet binnen twee weken ook weer gaan werken 😉
  Een auteur die mijn leven gered heeft wat betreft omgaan met de huilbuien en jouw baby/kind helpen doorslapen: https://archive.org/stream/TearsAndTantrums-AlethaJ.Solter/tears-tantrums-Solter_djvu.txt
  Groetjes xxx

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.