Zelf appels plukken

img_6060img_6062img_6077img_6086img_6091

Niets zo lekker als een zelfgeplukte appel. Onder dit motto maakten we vandaag een echt herfstuitstapje waar niet alleen Kobe en Frauke superblij van werden maar ook wij zelf! In het Limburgse Wijer, op een boogscheut van Hasselt, was het vandaag de jaarlijkse Appelplukdag! Met supermooi weer en alleen maar lachende gezichtjes rondom ons, genoten we van een heerlijke herfstdag!

img_6078img_6154img_6174img_6117
img_6142

Twee uur lang staken we onze handen uit de mouwen en plukten we wel 25kg verse appeltjes voor 0,50€/kilo! Dat is toch ook geen geld hé?
Met paard en kar en twee dozen appels keerden we terug naar onze auto en onderweg brainstormden we al over wat we allemaal gaan maken met onze appeltjes. Appeltaart, appelmoes, appelsap, appelcake, soep met appels, havermout met appels…we hebben genoeg appeltjes voor de dorst voor een paar weken denk ik!

Benieuwd wat we zoal gaan maken? Hou dan zeker onze blog in het oog komende weken!

img_6106img_6133

Dit zijn ook de eerste foto’s waar mijn zwangere buikje op tevoorschijn komt :-).

img_6169img_6182img_6121img_6177

Willen jullie ook eens zelf appels plukken? Ga dan volgend jaar zeker ook eens naar de Appelplukdag bij fruitbedrijf Fruitsnacks. Of zoek een boomgaard dichter bij je in de buurt en geniet een hele herfst van versgeplukte appeltjes….mmmmmmmmmm!

6 thoughts on “Zelf appels plukken

  1. Wij waren er ook en hebben ook veel appeltjes voor de dorst. Was een leuk uitstapje met kinderen en kleinkinderen. Iedereen heeft genoten, zeker nog met het goede weer!

  2. Wij maken er ook al enkele jaren een vaste uitstap van. Het is dan ook bijna in onze achtertuin. We plukten bijna 70kg appels, maar ruilden 25kg in voor appelsap vers van de pers!

  3. Heel fijn! Inderdaad ook een fijne tip: heb je zelf een appelboom in je tuin? Dan kan je van je appels, appelsap laten persen! Je hebt dan van die handige bussen van vijf liter met een kraantje! Ze blijven goed tot het volgende appelseizoen! Online vind je de data en plekken van de sapmobielen. En stroop kan je trouwens ook laten maken van je appels of peren in de stroopfabriek van Borgloon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.