0
(Web)shoptips Baby

Leve de fopspeen!

Ik heb een tutjesmanneke in huis! En ook al heb ik vaak horen zeggen dat een fopspeen geen goed idee is, toch heeft een tutje voor onze kleine man (en mijzelf!) veel voordelen zoals onder andere een kalmerende functie (en dat kan al eens helpen met zo’n weenbaby als Milleke). Eigenlijk heeft hij al een tutje sinds zijn eerste levensweek. Onze borstvoeding heeft hier niet onder geleden, hij dronk direct goed bij me en groeide als kool! We hebben ons wel voorgenomen om het tutten af te leren wanneer hij naar school gaat, om spraak-en gebitsproblemen te voorkomen. Bij onze Kobe en Frauke is dat ook goed gelukt, zij gaven hun tutje aan de Sint of je kan het bijvoorbeeld ook gaan hangen in de tutjesboom.
Op deze site vind je 10 weetjes en 10 tips over de fopspeen. Interessante lectuur en voor ons voorlopig no worries!

Ondertussen ben ik al 7 jaar moeder (!) en onze kinders hebben hier dus al heel wat tutjes versleten of kwijtgespeeld. Daarom zweer ik bij de tutjes van Mijnfopspeen omdat je deze leuk kan personaliseren. Tutje kwijt? Geen probleem, iedereen ziet van wie het tutje is. Ideaal bij de onthaalmoeder en als je ergens komt ziet iedereen meteen ook hoe je kindje heet, ah ja, het staat op zijn tutje.

Via Instagram geef ik deze week 2 setjes weg aan iemand van jullie? Ga dus zeker eens kijken!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Mijnfopspeen. Hoe ik tegenover samenwerkingen sta, lezen jullie hier.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Joke
  september 19, 2017 at 4:49 am

  Ik steriliseer straks de fopspeen voor Wannes.vna een nacht met weer een voeding waar ik 2 uur mee bezig was omwille van de rotkrampjes ga ik ze boven halen. Ik weet dat ze zeggen de eerste 3 tot 6 weken geen tutje. Maar als hij al zoveel melk drinken en blijft zoeken hoop ik dat dat wat rust zal brengen. Berre had destijds ook zijn tutje van de eerste week en dronk 11 maand aan de borst.
  Jij stelt me hier ook weer even gerust dat het ok is. En mijn nachtrust heb ik ook effe nodig ?

 • Reply
  K'Bouter
  september 21, 2017 at 8:58 am

  Lang leve fopspeentjes inderdaad! Laat ze maar zeggen, als het een kind kan troosten, waarom niet…

 • Reply
  De Block Anke
  september 26, 2017 at 4:08 pm

  Alice is ook een tuttenmadam, al van int ziekenhuis wilt ze tutteren! Eerst was het voor haar krampen, nu is het om te troosten en soms int slaap mee te vallen.
  Heb 3 tutjes zodat ik zeker niet zonder geraak. Ze neemt enkel die van difrax en wilt geen ander. Erg jammer want we hadden tutten met een schotse terrier op (wij hebben een schotse terrier).

 • Reply
  Marije
  april 9, 2021 at 6:39 pm

  Onze oudste was ook een echte tuttenfan. Voor de jongste hadden we er een met een knuffel, voor wanneer ze onderzoeken moest doen in het ziekenhuis. Als dit het kindje rust geeft, heerlijk toch.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.