0
Daguitstappen EROPUIT

Weekendje Voeren met kinderen

Een weekendje naar de Voerstreek in Limburg is misschien niet meteen een bestemming waar je aan denkt om met kleine kinderen naartoe te trekken, maar wij hebben afgelopen weekend ervaren dat het één van de mooiste verborgen kidsproof (!) pareltjes van ons land is. Een schitterend natuurgebied dat je even doet vergeten dat je in Vlaanderen bent. Zo adembenemend mooi! Bovendien is er niets leuker dan met het hele gezin erop uit te trekken en te genieten van de buitenlucht en mooie natuur terwijl de kindjes ravotten en spelen.  “Mamaaaaaa, ik wil hier wonen!” zei onze Kobe toen we terug naar huis reden. Do I need to say more?

Benieuwd naar de leukste tips voor kids in Voeren?

1. Start je weekend in het Bezoekerscentrum

In dit centrum kan je 7 op 7 terecht voor allerlei info over de Voerstreek. Maar wat echt leuk is, is de natuureducatieve tentoonstelling. Hier leer je de streek kennen op een speelse en interactieve manier met leuke puzzels, deurtjes, schuifjes en foto’s. En nergens anders in Vlaanderen zijn ze kindvriendelijker dan in Limburg, dat hebben wij toch ervaren! Zo gastvrij en zo lief!
Alle info over het Bezoekerscentrum vind je hier

2. De mooiste kindernatuurwandeling van Vlaanderen

In de Voerstreek moet je geen kind zijn om te ravotten. Wij maakten samen de mooiste natuurwandeling voor kinderen en genoten meer dan 100%! De wandeling is zo’n 4km lang en vertrekt aan het Bezoekerscentrum. De wandeling voert je langs holle wegen, weilanden, kronkelende riviertjes…en last but not least, onderweg passeer je de speelboomgaard (een toppertje van formaat!) waar je zelf fruit kan plukken als er fruit in de bomen hangt. Vlak daarna bewonder je de Steenboskapel opgetrokken uit Romeinse stenen en je passeert er ook het Speelbos als je goed zoekt ;-).

Een kaartje van de wandeling vind je hier:

3. Het Speelbos

Nergens anders kan je de natuur meer voelen dan in Voeren, zeker in de bossen! Voeren heeft een aantal speelbossen ingericht waar de kinderen vrij kunnen spelen, ze zijn ingericht met een aantal belevingselementen zoals een boomhut, een klauterparcours, takkennesten en een takkenhut … geweldig toch hé? Jullie kunnen jullie al voorstellen dat Kobe en Frauke dit geweldig vonden! En Milleke, die ging overal mee in de draagzak.

4. Boerengolf

Normaal gingen wij deze erg leuke activiteit nog doen maar door de hitte hebben we besloten om dit niet te doen met een baby erbij. Maar met iets grotere kindjes is Boerengolf in Teuven zeker een aanradertje van jewelste! In een 30 ha grote vallei is een boerengolfbaan van ca. 2,5 km aangelegd die voor iedereen toegankelijk is. Zowel jong als oud kunnen deelnemen aan dit openluchtspel. Voor kinderen of andere groepen die maar 1 tot anderhalf uur boerengolf zouden willen spelen, is er een nieuwe kleine baan met 10 holes. Het parcours is eveneens heuvelachtig en, net als bij de grote baan, zijn er koeien ook aanwezig en dat maakt dit spel echt geweldig leuk!

5. Slapen in ‘t Dal van Schophem

Wij verbleven in één van de leukste huisjes van Voeren, daar ben ik vrij zeker van! In vakantiewoning ‘t Dal van Schophem werden we warm verwelkomd door Daphne & Jasper, twee superkindvriendelijke mensen waar je gerust enkele uren mee kan blijven praten, ongelooflijk inspirerend! In hun vakantiehuis kom je echt tot rust en de kindjes kunnen er naar hartenlust spelen. Hier zouden we gerust eens een hele week willen doorbrengen, want één nachtje was echt te kort. Een aanradertje van jewelste!
Meer info over ‘t Dal van Schophem vind je hier

6. Een pannenkoek of ijsje eten in ‘t Bakhuis

Ben je op zoek naar een gezellig adresje waar je producten van de boerderij kan proeven in al zijn variaties? Stop dan eens in ‘t Bakhuis waar je lekkere pannenkoeken, ijsjes of kleine lunchgerechtjes kan eten. Mmmmmmmm….
Meer info over ‘t Bakhuis vind je hier

7. Lunchen bij Café Modern & dineren bij The Kings Head Inn
Wanneer je in Voeren bent, moet je absoluut dit leuke adresje eens testen! Een absolute bezienswaardigheid ingericht in de oude dorpsschool met een stevige knipoog naar vervlogen tijden. Vraag zeker eens om het orgeltje op te zetten als je daar bent met kinderen, dat is een echte verrassing! En let vooral ook op de details zoals de nostalgische oude leesplankjes als platteautjes. Keileuk als je hier komt met een kind dat net in het eerste leerjaar zit! 🙂 En het eten was er superlekker!!!!!!
Meer info vind je hier

Dineren deden we trouwens bij The Kings Head Inn, een lekker restaurantje dat een familiale gezelligheid uitstraalt vlakbij Café Modern in Teuven waar je hartelijk welkom bent met kleine kindjes! Een aangepast kindermenu, Limburgse kleurboekjes en superkindvriendelijke bediening, meer moest dat niet zijn voor ons!

Conclusie? Twee dagen waren veel te kort om de Voerstreek te ontdekken!  Je weet wel wat ze zeggen over kindjes in de natuur…The dirtier the feet, the happier the heart! Voeren, jij hebt alvast een plekje gestolen in ons hart, wij komen zeker nog eens terug!

Meer info over de Voerstreek vind je op Toerisme Limburg

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Liesbet
    mei 2, 2019 at 1:48 am

    Dank voor deze tip, inderdaad supermooie en kindvriendelijke plek!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.