0
Baby MAMA ZIJN

6 grote voordelen van een babydrager

Sinds vorige week hebben wij een superhippe Omni draagzak van het Zweedse merkt Najell in huis! Hij ziet er niet alleen keichique uit, hij is ook nog geweldig handig ook. Zowel papa als mama is er dol op! Benieuwd welke voordelen deze babydrager biedt?

1. Het is een ergonomische babydrager
We kunnen het niet genoeg benadrukken: wanneer je voor een draagzak kiest, investeer dan in een ergonomische draagzak die zich kenmerkt door een breed zitvlak voor je baby! Hierdoor is de stand van de heupjes van je baby goed. Ook voor jou als papa of mama is de brede heupband effectief, want het gewicht van je baby wordt goed verdeeld waardoor het veel minder zwaar draagt dan een klassieke draagzak. De Omni babycarrier van het Zweedse merk Najell heeft een unieke gewichtsverdeling met een heupsteun, hierdoor kan je je baby zeer comfortabel dragen van pasgeborene tot zelfs 3 jaar (15kg)!
Fijn om weten: de Omni is goedgekeurd door Hip Dysplasia Institute als een product dat veilig is voor de heupjes van je baby.

2. Je kan weer dagdagelijkse dingen doen terwijl je je baby dicht bij jou hebt
Het moet gezegd worden, na 9 maanden veilig in je baarmoeder te hebben gezeten, is er niets leuker voor je baby dan om daarna ook nog dichtbij mama of papa te zitten en gedragen te worden. De nabijheid van de lichaamswarmte, de geur en het ritme van je bewegingen…ze zorgen er allemaal voor dat je baby’tje rustiger wordt. Jullie willen niet weten hoeveel wij hier al rondgelopen hebben met Milleke. Eerst op onze arm maar zo zet je natuurlijk niet veel uit! Een draagzak is daarom een welgekomen hulpmiddel om je baby dicht bij jou te houden en ondertussen toch je dagelijkse bezigheden te kunnen doen zoals je huishouden of de verzorging van je andere kinderen. Ik zou mijn draagzak niet meer kunnen missen!

3. Een gevormde drager is heel erg gemakkelijk en snel in gebruik
Wij zijn grote fan van de voorgevormde babydragers, want je kan die supersnel aantrekken. Zeker als je je baby snel getroost wil krijgen. De magnetische sluitingen bij deze babydrager zijn trouwens heel erg handig. Het enige probleempje hierbij is dat wanneer je partner een stuk groter/breder is het lastig is als hij je kindje ook regelmatig gaat dragen. Daarom is het misschien wel een aanrader om twee draagzakken/-doeken in huis te hebben omdat je hem anders altijd opnieuw moet afstellen.

4. Het is een praktisch vervoermiddel
De kinderwagen is handig, maar een babydrager is in vele gevallen nog handiger! Zeker als je bijvoorbeeld wandelingen wilt doen die moeilijker bereikbaar zijn met een kinderwagen. Of wanneer je naar een druk winkelcentrum of de trein neemt.

5. Je kan je baby op je rug dragen met deze draagzak
Voor lange wandelingen of wanneer je kindje bijvoorbeeld 12 maanden is, kan je je kindje ook op je rug dragen. Dit is trouwens de meest comfortabele manier om je kindje voor langere tijd te dragen, erg handig als we op vakantie gaan bijvoorbeeld!

6. Je kan hem gebruiken van pasgeboren baby tot grote peuter
De Najell Omni is een 2 fasen babydrager en heeft een aanpasbaar rugdeel, waardoor er geen aparte insert nodig is voor een pasgeboren baby. Door het verstelbare rugdeel zit je kindje ook als het heel klein is in de perfecte houding, met gebogen rug en ondersteunde benen in de ‘kikkerhouding’. Het rugpand is in hoogte verstelbaar voor extra ondersteuning van het hoofd van je baby’tje. Vanaf 6 maanden of wanneer je kindje zelfstandig kan zitten, kun je de speciale Omni heupsteun gebruiken, die het gewicht van je schouders naar je heupen verdeelt. In de eerste 6 maanden gebruik je de heupsteun nog niet. Dan is dit een handig vakje voor het opbergen van je mobiel, sleutels of portemonnee. De Najell heupgordel draag je als het ware echt op je heupen, dus niet zoals bij andere dragers op navelhoogte. Dat maakt het comfortabeler om lange tijd te dragen. Je kindje kan nu met het gezicht naar je toe of van je af gedragen worden. De heupsteun is trouwens de beste methode om gewicht comfortabel te verdelen wanneer je kindje zwaarder wordt. Ben benieuwd hoe handig dit gaat zijn als Milleke groter is!

Jullie horen het al, wij zijn groooooooote fan van deze hippe draagzak! En hij ziet er ook echt mooi uit. Hier gaan we nog lang plezier van beleven.

Tip: Hier vind je nog een handig instructiefilmpje van de Najell Omni draagzak. De babydrager kost €159,95 en is op www.najell.nl te bestellen.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met het Zweedse merk Najell. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lezen jullie hier.

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Natasha
  augustus 26, 2017 at 6:55 pm

  Hmmm, ik vind dat de baby nogal laag hangt…
  Normaal is ‘de regel’ toch dat je het hoofdje van de baby toch moet kunnen kussen…
  Ikzelf draag vaak met de doek, meitai en ergo.
  Maar geniet vooral van het dragen!!!! Mooie draagpapa-foto’s trouwens!!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.